Mechelse zomerkermis brengt feest naar de stad

109 Shares

Foorkramers klaar voor het zomerseizoen in Mechelen

De zomerkermis is weer in de stad, en dat belooft 15 dagen plezier voor de Maneblussers. 31 kermisattracties luiden de zomervakantie in en hiermee ook een lange hete Zomer is van Mechelen. die dit jaar weer bruist van energie.

Waterspelen op snikhete dag Zomerkemis stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Van 26 juni tot en met 10 juli ruikt het kloppend hart van Mechelen naar frietjes- en smoutenbollengeur, en zullen kleurrijke kermiskramen en lichtjes de stad omtoveren tot een gezellige volkse sfeer. Eén uitzondering is donderdag. Dan organiseren de foorkramers samen met de stad Mechelen een ‘Prikkelarm Moment’. Gedurende twee uur gaan lichtjes en geluid gedoofd worden om vooral kinderen met autisme van een ‘stille kermis’ te laten genieten.

Kermis is een volksfeest

Kermis brengt mensen samen, en zorgt ervoor dat alle zorgen even opzij geschoven worden, om samen plezier te maken. Het is een eeuwenoude traditie die vandaag de dag nog steeds heel wat volk op de been brengt in dorpen en steden. Het mooie weer zal ongetwijfeld zorgen voor een fantastische inzet van de zomervakantie. Overvolle terrasjes, witte snoeten van de met bloemsuiker bestrooide smoutebollen, churros en beignets, …

Als Maneblussers noemen wij het ‘de julifoor’ of in het dialect ‘de foer’. “Mechelen kijken we altijd naar uit want voor ons is dat het begin van de zomervakantie” zegt voorzitter van de Mechelse Zomerkermis Steve Severeyns. 

Crazy Dance‘ op Julifoor stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

‘De foer’ roept herinneringen op uit de kindertijd

Het is schepen van Economie Greet Geypen die samen met een delegatie foorkramers de zomerkermis officieel mocht openen. Samen met Bellemadam Myriam en Opsinjoor Rik Wesemael bezocht het gezelschap de kleurrijke attracties. “Als de kermis in Mechelen is is dat altijd een leuk moment. Ik denk dat iedereen wel herinneringen heeft aan de kermis uit zijn kindertijd, en als je dat dan ook nog is met je eigen kinderen kan doen, dan is het het super leuk.” zegt een enthousiaste stadsschepen.

Foorkramers en Bellemadama openen Zomerkermis of Julifoor op Grote Markt te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Opsinjoor (Rik Wesemael) op Zomerkermis Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Eendjes-vangen, schietkramen, de draaimolens, de rupsmolen, lunaparken,… zijn maar enkele van de klassieke kermisattracties die ook dit jaar van de partij zijn. “De Crazy Dance is dit jaar optisch en technisch helemaal vernieuwd met meer lichteffecten. Wij kunnen ook aankondigen de ‘Funhouse’ of ‘The Beach Party’, een loophuis met hindernissen parcours en extra waterpartij. Verder is er een trampoline en attracties op het water” voegt de voorzitter er aan toe.

Foorkramers organiseren grote tombola

De Zomerkermis zal de komende dagen zonder twijfel voor jong en oud weer voor heel wat fun zorgen op de Grote Markt en Schoenmarkt. Net als voorbije jaren hebben de foorkramers een grote tombola in petto. Dinsdag 9 juli om 19.30 uur worden de prijzen van de tombola uitgedeeld. Om je prijs in ontvangst te nemen dien je wel aanwezig te zijn. 

Tegen hoge snelheid door de Zomerkermis van Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De laatste dag 10 juli is er familiedag waar je aan sterk verminderde prijzen van de kermis kan genieten. Alle attracties zijn dagelijks geopend van 16.00 tot 21 uur. Deze uren kunnen variëren naargelang de drukte en in het weekend. Eetkramen openen reeds op de middag.

Kermis dat is traditie, dat is sfeer, dat brengt feest naar de stad, dat mag nooit verdwijnen” besluit Greet Geypen. 

Tip. De kermisuitbaters geven ieder jaar kortingsbonnen voor de Zomerkermis. Wil je deze bonnen bemachtigen, ga dan snel kijken naar de website www.kermis-feest.be 

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

109 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.