Bistro Komisfeu staat terug op de kaart te Mechelen

0 Shares

Komisfeu terug als Brasserie, Grill- en Fondue restaurant

Ran Houthuys (32) en Heidi Elshoght (34) zijn de nieuwe uitbaters van Bistro Komisfeu aan het Ontvoeringsplein te Mechelen. Zaterdag 1 december namen deze jonge ondernemende Mechelaars het roer in handen van de Bistro-Fondue-Grill

Ran en Heidi hebben al ettelijke jaren horeca ervaring, waarmee de toekomst van Komisfeu er rooskleurig uitziet. De zaak ligt op wandelafstand van het commerciële centrum, en ligt pal naast Nekkerspoel-Station. “Nekkerspoel is een groeiende buurt. Eind maart volgend jaar zal het gerenoveerde treinstation klaar zijn, en komt er nog meer passage”. Ran en Heidi kijken er reikhalzend naar uit. “Inderdaad, trouwens vanaf volgende week gaan we al starten met meeneem koffie aan te bieden.”

Horeca ervaring werpt zijn vruchten af

De eerste werkervaringen heeft Ran op zijn 14de onder leercontract opgedaan in Brasserie La.Flèche, vandaag M-Eatery, ook in een stationsbuurt. Als kelner heeft hij zich kunnen ontwikkelen in o.a Den Beer (Grote Markt) en Vrijbroekhof (Vrijbroekpark). “Horeca is niet vreemd meer voor mij. Het is dan ook mijn leven en passie” zegt Ran Houthuys. “Komisfeu is onze eerste eigen zaak, en dat is wel spannend. We kregen de mogelijkheid, zagen er veel potentieel in, en hebben direct de brouwerij gecontacteerd met onze motivatie en budgetplan  Op 1,2,3 was het beslist”.

Grill- en Fondue restaurant Komisfeu te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)Ook Heidi is geen nieuwkomer want net als haar echtgenoot heeft ze 20 jaar horeca ervaring. “De laatste drie jaar heb ik gewerkt als verzorger bij Familiehulp waar ik voor gestudeerd heb” vertelt Heidi Elshoght. “Ik ben wel altijd in bijberoep in de horeca blijven meedraaien. Zo heb ik net als Ran gewerkt in Den Beer, en Café-Bistro De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver”.

Een zaak als Komisfeu, die wegens faillissement vorig jaar de deuren moest sluiten, als jong koppel terug nieuw leven inblazen, het zal geen makkelijke opdracht worden. Toch geloven Ran en Heidi er ten volle in. “Het is vandaag als personeel moeilijk werken in de horeca. Er wordt door de klant en de overheid veel meer verwacht. Maar het zit in ons bloed, en horeca zal ik blijven doen, tot de dood” zegt Ran.

Brasserie Café Komisfeu te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Een familie in de horeca

Het is hen toch wel ergens met de paplepel ingegeven. “Ja, mijn moeder was geruime tijd uitbater van Pittawan uit de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Mijn broer was ook chef-kok, en mijn zus en haar echtgenoot zijn uitbaters van ‘t Vlietje (ijzerenleen). Ik ben er mee opgegroeid, het is een microbe die u bijt, en dat blijft erin “ vertelt Ran. Vriendelijke en vlotte bediening zijn belangrijke vereisten die de uitbaters hoog in het vaandel dragen. Ran, is chef-kok van opleiding en neemt de keuken voor zijn rekening. Heidi neemt de bediening op zich voor de brasserie waar 50 personen kunnen plaatsnemen.

Brasserie Komisfeu aan Ontvoeringsplein te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Boven de brasserie van Komisfeu zijn deze twee enthousiaste mensen volop bezig een zaal, waar maximum 50 personen gebruik kunnen van maken, in orde te brengen. De zaal zal beschikbaar komen voor o.a feestjes, vergaderingen, …Bij drukke momenten zal men dan ook een beroep doen op extra personeel, als flexi-jobs. Reserveren is niet noodzakelijk. Wanneer het toch te druk zou zijn is er een Lounge-Bar waar, tot er een tafel vrijkomt, men in alle rust kan wachten.

Grill- en fonduehuis aan Nekkerspoel-Station

Komisfeu is niet enkel brasserie en café maar eveneens grill-fonduehuis. De fondue is telkens per 2 personen. Er is een keuze uit gevogelte, bourguignon (vlees), paarden fondue of een mix van paard-rund-kip of paard-rund-kip-varken. Bij de fondues heb je de keuze tussen aardappelen in de schil, gebakken, puree, .. Vlees wordt zowel gebakken als gegrild aangeboden, vandaar de naam Grillhuis. In de toekomst zegt Ran, zal het vlees gegrild worden op lavasteen, wat een uitgesproken smaak geeft aan het vlees. Alle voeding is dagdagelijks huisbereid met verse producten. In de namiddag tussen 14 en 17 uur is het pannenkoeken smullen. Uiteraard kan je bij Komisfeu ook terecht voor een kop heerlijk geurende koffie of thee, een biertje (ook Mechelse bieren), ….

Lekker eten bij Komisfeu aan Nekkerspoel-Station te Mechelen
Foto Jonas Van der Waals

De keuken in Komisfeu is geopend van 10.00 tot 23.00 uur. Vrijdag en zaterdag tot 00.00 uur. Dinsdag is sluitingsdag. Wie Komisfeu wil ontdekken kan de website raadplegen waar je ook online kan reserveren. www.komisfue.com of telefonisch +32 (0)15 680520

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.