Warmste Brunch voor Warmste Week bij Lamot Mechelen

Warmste Brunch voor vzw Sjarabang

0 Shares

vzw Sjarabang ontvangt cheque van 27.578 euro op Warmste Brunch

Hartelijk, gulhartig, liefdevol … dit zijn maar enkele woorden waarmee ik de Warmste Brunch van zondag kan beschrijven. Buiten was het kil, winderig en de regen viel met bakken uit de lucht. Maar niet in Mechelen Centraal, de verdieping waar Exceptional Events en Lamot Congres- en Erfgoedcentrum de Warmste Brunch organiseerden ten voordele van vzw Sjarabang.

Meer dan 300 personen hadden zich ingeschreven voor de Warmste Brunch. De mensen van Sjarabang hadden er volop zin in. Hun gezichten straalden van vreugde. Reeds bij binnenkomst verwelkomden ze het publiek, op hun manier,… enthousiast, alsof hun ogen spraken “welkom op ons feestje”.

Onze ‘gasten’ vinden het fijn om deel te kunnen uitmaken van de reguliere wereld. Ze geven graag iets terug voor dat wat ze krijgen. Het is fijn om ze een zinvolle tijdsbesteding te kunnen geven” vertelt Marleen d’Joos als Sjarabang coördinator.

Zondagsbrunch en kunstwerken veiling

Mechelaars hand in hand, samen aan tafel voor het goede doel. Mechels evenementenbureau Exceptional Events en Lamot Congres- en Erfgoedcentrum staken de handen in elkaar, en hadden een zondagsbrunch en veiling van exclusieve kunstwerken op touw gezet. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar vzw Sjarabang, intussen al een begrip in onze stad.

Sjarabang is een atelier waar mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking overdag samenkomen. Onder begeleiding gaan ze artistiek aan de slag met kunst en andere leuke dingen. Maar ook theater en muziek ligt hen nauw aan het hart. De mensen van Sjarabang zijn ondanks hun beperkingen veelzijdig. Ook op de Warmste Brunch gaven ze het beste van zich. Ze verwelkomden de genodigden met een drankje, bedienden de tafels, hielpen mee met het bijvullen van het buffet, …Het buffet, jawel ! Het was uitgebreid, lekker, kortom keuze voor iedereen. Koude of warme gerechten, koffiekoeken, yoghurt, muesli, charcuterie, fruit, desserts, …alles om te likkebaarden.
Kunstveiling van Vissen op Warmste Brunch te Mechelen

Iets voor 13.00 uur, net voor de kunstveiling, brachten medewerkers van Sjarabang een streepje muziek, waaronder het Sjarabanglied, voor het talrijk opgekomen publiek. Er werd gezongen alsof het dagelijkse kost was. Hun gezichten straalden bij ieder applaus. Het was hun dag, de dag dat ze iedereen lieten zien, dat ondanks hun beperkingen, hun niets in de weg staat om hun grenzen te verleggen. En dat doen ze ook, want iedere keer dat ze ergens optreden zie je vooruitgang, en net dat maakt het zo belangrijk dat events als vandaag onmisbaar zijn, onmisbaar omdat de organisatie de werkingskosten nodig heeft om deze mensen de kracht te geven om door te gaan.

Warmste Brunch voor Warmste Week bij Lamot Mechelen

De Warmste Week nog warmer in Mechelen

Deze ongelooflijke organisatie In het kader van De Warmste Week werd alleen maar mogelijk gemaakt door de inzet van vele mensen, mensen met het hart op de juiste plaats. 30 kunstzinnige visbeelden, ontworpen door Albert Kremer, creatief afgewerkt door de mannen en vrouwen van Sjarabang, en zeker niet onbelangrijk, medewerkers van de firma Galapagos.

Ik kijk met een heel warm gevoel terug op dit event.  Een eerste, maar zeer geslaagde editie! Het was een super fijne samenwerking, met zowel Jan Simons van Congrescentrum LAMOT, die de locatie gratis ter beschikking stelde, alsook Marleen D’Joos van Sjarabang zelf. Daarnaast was het brunch buffet overheerlijk & rijkelijk gevuld. Met dank aan Grand Café Lamot en de steun van enkele Mechelse handelszaken (Niki’s Bakery, AGF en Luc Vis).” vertelt Ans Cammaer van Exceptional Events. Ook heel wat vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om alles vlot te laten verlopen. “Klopt!” zegt Ans. “Zowel mijn collega’s van Exceptional Events, de cateraar Grand Café Lamot, alsook de Sjarabang mensen, de notaris veilingmeester én de professionele presentatoren Saartje Vandendriessche en Thomas Vanderveken.” en besluit “Het plaatje was compleet, alles verliep heel vlot, er heerste een gezellige sfeer en de positieve energie was voelbaar!

De eerste twee kunststukken die geveild werden waren unieke stuks van kunstenaars Jan Scheirs en Albert Kramer. De veiling gebeurde onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder en werd voorafgegaan door tv-bekendheden Saartje Vandendriessche (o.a Vlaanderen Vakantieland) en Thomas Vanderveken (o.a ‘voor hetzelfde geld’, ..). De eerste kleurrijke vis ging onder de hamer voor 3100 euro.

Mechelse bedrijven slaan de handen in elkaar voor goede doel

Achter de kunstwerken verschuilt zich een verhaal, want 250 medewerkers van bedrijf Galapagos (Mechelen-Noord), hebben op hun jaarlijkse Company Day beslist een goed doel te ondersteunen. Exceptional Events heeft hun verzoek behartigd met een dubbel effect. De medewerkers van Galapagos zijn samen met de mensen van vzw Sjarabang, zeg en schrijf maar teambuilding, artistiek aan de slag gegaan met 50 visbeelden. Deze samenwerking leverde voor de vzw als een aardig centje op. Net als vorige edities waar Sjarabang kunstwerken creëren, boden potentiële kopers zich snel aan. Voor het evenementenbureau de inspiratie om de Warmste Brunch dit jaar te koppelen aan een kunstveiling.

De samenwerking met de mensen van Galapagos was een fenomenale ervaring. Het is Galapagos die dan de vissen aan ons cadeau gedaan heeft, om hier vanmiddag te veilen. Daar bovenop komt dat Lamot het gebouw ter beschikking gesteld heeft, en een deel van de catering inkomsten, ook voor ons zijn; het is dus een fantastische dag voor Sjarabang” zegt Marleen d’Joos.

Exceptional Events en Jan Simons van Congrescentrum Lamot overhandigen cheque van 27.578 € aan vzw Sjarabang

Het resultaat van een prachtige dag leverde in totaal voor vzw Sjarabang een cheque op van 27.578 euro die Marleen D’Joos (vzw Sjarabang) in ontvangst mocht nemen van Ans Cammaer van Exceptional Events. “Deze opbrengst overtrof alle verwachtingen

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.