Vier nieuwe leden voor Serviceclub Lions Minerva

0 Shares

Lions Minerva mag 4 nieuwe leden toevoegen

Lions Minerva mocht maandag 14 januari 4 nieuwe leden een speldje opsteken. Deze plechtigheid vond plaats tijdens een diner in koffie- en eethuis De Korenmet aan de Korenmarkt te Mechelen. In totaal telt de serviceclub in Mechelen nu 14 actieve leden. Ooit bestond de serviceclub uit meer dan 30 leden. Lions is de grootste ngo ter wereld en bezit een zetel in de UNO.

Lions Minerva steekt het speldje op bij vier nieuwe leden
Zaakvoerders Koffie en Eethuis De Korenmet Mechelen

Een serviceclub als Lions Minerva zouden we van denken dat het allemaal mensen met een hoog inkomen zijn, maar het tegendeel is waar. De meeste aangeslotenen hebben een modaal tot zelfs laag inkomen. ‘Inderdaad” zegt voorzitter en auteur Ivo Pauwels. “Ons lidgeld is laag. Wij willen mensen die actief zijn. Het is vandaag dan ook een hele eer voor mij dat ik vier nieuwe speldjes en het charter mag uitreiken aan mensen die bij ons toetreden

Nieuwe leden ontvangen ‘speldje’

Het eerste nieuwe lid dat dat zijn ‘speldje’ werd opgestoken door secretaris Werner Vercammen, was Mechelaar Gustave Min (21) uit Mechelen, voorzitter van Studio Belle Époque en verteller in onze stad. “Op zijn leeftijd was ik een heel flauwe afspiegeling van wat hij nu al is. Ik ben dan ook heel blij dat Gustave bij ons komt” aldus de voorzitter. “Ik ben met Lions Minerva in contact gekomen door Oswald Vansintejan en Peter, en heb intussen al een prachtige vriendengroep mogen maken. Vorig jaar hebben wij met Studio Belle Époque al een rozenverkoop gedaan op de Rozenfeesten, dit jaar doen we dat op de Nationale Plantenbeurs in Hombeek. ” aldus Gustave Min.

Gustave Min nieuw lid Lions Minerva Mechelen

Ook Wilfried Gevers (Mechelen) mocht als nieuw lid zijn ‘speldje’ in ontvangst nemen. Ook hij is als ‘Baron Gevers’ met de hoge hoed actief bij Studio Belle Époque. “Hij is de man van de daad en het structurele” zegt Ivo Pauwels. Wilfried was werkzaam op de luchthaven, maar is ook zeer actief als zanger bij diverse koren, en heeft mee op tournee geweest met ‘Up with People’. “Wat mij bij Lions enorm aantrok was het werken naar andere mensen toe. Andere mensen blij en gelukkig maken. Dat is iets wat op dit moment in de wereld veel te weinig gebeurt. Als iemand spreekt tegen u, antwoord, loop niet zomaar voorbij. Dat heb ik geleerd bij mijn eerste tour in 1974 met Up with People.” vertelt Wilfried.

Wilfried Gevers nieuw lid Lions Minerva Mechelen

Daniel van Themsche (Mechelen) is directielid van Het Vlaams Kruis Regio Mechelen. “Daniël heb ik leren kennen op de oldtimer rally. Mijn hart sprong op van blijdschap toen hij naar ons toe kwam voor inlichtingen” aldus Ivo Pauwels. “Ik kende de Lions club niet. Zelf ben ik al heel mijn leven actief als vrijwilliger. Ik zet me heel hard in voor de medemens. Wat ik gezien heb van de Lions club spreekt me dan ook heel hard aan. De vriendschap en collegialiteit die er is. Ik heb er al van mogen proeven, maar nog niet ondervinden, maar mijn buikgevoel zegt dat het bij Lions Minerva goed zit” aldus Daniël

Daniël van Themsche nieuw lid Lions Minerva Mechelen
Eddy Leyers nieuw lid Lions Minerva Mechelen

Eddy Leyers is het prototype van een motard en lid van ‘The Wingmen Original Antwerp” zo omschrijft Pauwels het vierde nieuwe lid dat toetrad tot Lions Minerva. Deze vzw is ook regelmatig aanwezig op de Oldtimer rally georganiseerd door Lions Minerva. Daar rijden zij soms met 30 motards, kinderen met of zonder handicap rond. “Het is nu het derde jaar dat wij met al onze mensen samenwerken met Lions Minerva. Wij doen dat steeds met plezier, en vandaag ben ik blij dat ik me kan aansluiten bij de serviceclub” zegt een beetje bescheiden Eddy Leyers.(Kontich)

Kleine serviceclub steunt heel wat goede doelen

Lions Minerva is een kleine serviceclub die eigenlijk een grote club is omdat we met heel weinig mensen heel wat realiseren” zegt voorzitter . Lions Minerva houdt zich voornamelijk bezig met het ondersteunen van goede doelen. De gelden hiervoor halen ze uit diverse evenementen die ze organiseren als concerten, naar traditie in het voorjaar de verkoop van exclusieve rozen, in de zomer een oldtimer en rally event, het inrichten van taalcursussen, een kerstmarkt en nog heel wat andere activiteiten.

Het Respijthuis van Pulderbos (Limmerik) vangt kinderen met een zware handicap of chronische ziekten tijdelijk op om ouders zo nu en dan de nodige tijd voor zichzelf te geven. Voor de ouders is het verzorgen van hun kind een zware taak, en net daar draagt Lions Minerva zijn steentje bij zodat deze ouders ook is op vakantie kunnen of tijd voor andere ontspanning, eventjes respijt kunnen hebben. Dit zijn maar enkele doelen van de vele waar Lions Minerva zich voor inzet.

We hopen naar de toekomst toe nog nieuwe leden bij te kunnen aanwerven. We zijn een kleine club met werkende leden, en dat is zeer voornaam. Intussen hebben we ook een familiekring gerealiseerd” besluit Oswald Vansintejan.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.