Hartescape studenten Korenmarkt Mechelen Prinses Harte

Studenten steunen goede doel met Escaperoom

289 Shares

Hartescape voor Prinses Harte is schot in de roos

Hartescape, mensen in een lounge bar, twee containers, … Wie zaterdag aan de Korenmarkt passeerde zal zich wellicht de vraag gesteld hebben wat er te doen was. De Korenmarkt bloeit als nooit tevoren. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Het is immers de plek waar Mechelen ontstaan is.

Lounge Room op Korenmarkt t.v.v vzw Prinses Harte
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ik was ook benieuwd en ontmoette zeven studenten van de KU Leuven, faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. In het kader van hun management project hadden de enthousiaste jongeren, waarvan twee Mechelaars, twee bureelcontainers op het stadsplein geplaatst.

Zoek de moordenaar in Escaperoom op Korenmarkt

De studenten hadden een jaaropdracht meegekregen, en na wat brainstormen kwamen ze op het idee om escaperooms te organiseren. Waarom ze voor onze stad kozen ? Gewoon omdat Mechelen een leuke stad is, goed bereikbaar en omdat het stadsbestuur direct enthousiast was over hun initiatief.

Wij hebben een spel laten creëren door Escape-Boxes. De deelnemers moet vier codes zoeken en krijgen ongeveer 20 minuten de tijd om te ontsnappen.” krijg ik te horen bij de enthousiaste studenten. “Iedereen is competitief en enthousiast bezig om onze escape room te spelen” (kom meer te weten op bijgevoegde video)

Studenten steunen vzw Prinses Harte

Hun aanzet tot het uitnodigen van voorbijgangers in hun escaperooms was gelinkt aan een Mechels goede doel. De keuze viel op ‘vzw Prinses Harte’, en dat was een schot in de roos.

Ik vind het fantastisch dat een studentengroep ons gecontacteerd heeft om ons te steunen. Vandaag veel volk, leuke sfeer, alles is uitverkocht. Een top initiatief!” zegt Johan Muyldermans van vzw Prinses Harte. “Wij zijn de vzw een zestal jaren terug opgestart na het overlijden van onze dochter Harte aan kanker. De ridder- en prinsessenpakketeen waarmee wij begonnen zijn, schenken wij verdeeld over vier ziekenhuizen aan ongeveer 200 kinderen jaarlijks” (kom meer te weten op bijgevoegde video)

Hartescape studenten Korenmarkt Mechelen Prinses Harte
Studenten KU Leuven als intitaiefnemers Hartescape
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Om de vzw Prinses Harte zoveel mogelijk financieel te kunnen steunen hadden de initiatiefnemers een gezellige openlucht lounge room opgesteld. Mede dankzij het warme lenteweer kwamen heel wat bezoekers langs voor een drankje en een gezellige babbel in de kussens.

De vzw zet zich in voor kinderen die wegens kanker in het ziekenhuis liggen. Voor deze kinderen ontwikkelen ze verwenpakketten om de lijdensweg van deze kinderen te verlichten. Deze pakketten bevatten verschillende dingen zoals een pyjama met drukknopen waar een katheder door kan, een fleecedeken, een mutsje, een prinsessenpop, …

Mechelaars tonen warm hart voor kankerpatiëntjes

Meer dan 40 groepen hadden zich vooraf ingeschreven om een poging te wagen zo snel mogelijk te ontsnappen uit de escaperoom. De groepen bestonden uit 4 tot 6 deelnemers die de opdracht kregen om tegen elkaar te spelen en de snelste tijd te behalen. Op het ogenblik dat ik aanwezig was bedroeg de snelste ontsnappingstijd 12 minuten.

Na hun deelname maakten de mededingers ook nog kans op een escapebox waarmee ze het spel thuis konden verder zetten.

Wij hebben in de eerste plaats meegedaan om Prinses Harte te steunen. Het was heel leuk” vertellen vier Mechelse meisjes die net de Hartescape room verlaten hadden. “Het was creatief en leuk, soms wel moeilijk om de moordenaar te vinden. Zo iets mogen ze meer doen” (kom meer te weten op bijgevoegde video)

Deelneemster aan Hartescape op Korenmarkt
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Alle inkomsten uit verkoop van drank, snacks en het inschrijvingsgeld (30 euro) gaat integraal naar vzw Prinses Harte. Om Hartescape te kunnen realiseren hadden de studenten ook lokale sponsors kunnen strikken, waaronder hoofdsponsor Crowe Spark met kantoor in Mechelen.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

289 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.