Vluchtelingenwerk Vlaanderen Bert Gabriels en Mohamed Jarkan

Ook u stapt mee op de Refugee Walk

0 Shares

Refugee Walk voor het eerst in Mechelen

De 3de editie van de Refugee Walk werd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen op 22 mei voorgesteld in Travellers Café Via Via aan de Kruidtuin te Mechelen. Op 30 september hoopt de organisatie op zo’n 1200 deelnemers, waarbij zo’n 200 à 300 vluchtelingen zelf mee stappen. De Refugee Walk start aan De Nekker, waarbij je als deelnemer de keuze hebt tussen een tocht van 40 kilometer, maar ook 4 of 8 kilometer parcours.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen Bert Gabriels en Mohamed Jarkan

Wereldwijd waren er nooit zoveel mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Sommige vluchtelingen zijn wekenlang te voet onderweg, op zoek naar een veilige thuis.

Met de Refugee Walk willen wij vluchtelingen, Vlamingen en Brusselaars mobiliseren om geld in te zamelen, maar ook om mensen kennis te laten maken met elkaar. Het is een stevige wandeling, en ook daarom zijn er enkele kortere parcours, maar de bedoeling is wel dat zoveel mogelijk mensen de 40 kilometer mee uitlopen.” vertelt Rein Antonissen, directeur Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Solidair mee stappen met vluchtelingen
Wil je solidair mee stappen met asielzoekers en vluchtelingen, dan mag je je verwachten aan een gevarieerde tocht. Zo kan je kennismaken met de mooiste plekjes in de regio Mechelen. Zo wandel je door naburige gemeenten Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Rijmenam. Aansluitend aan de Refugee Walk organiseert Wandelsport Vlaanderen de allereerste Wandelbeurs in de Nekkerhal. Op deze wandelbeurs zal u uiteraard nog meer toelichting krijgen over de Refugee Walk.

Bij de vorige edities van Refugee Walk waren de meeste (winnaars) Afghaanse vluchtelingen. Maar buiten het sportieve element willen we de deelnemers vragen om zoveel mogelijk middelen bij elkaar te halen, die de vrijwilligers helpen bij het integreren van mensen” besluit Rein Antonissen.

Mechelse ambassadeurs ondersteunen Refugee Walk

Mohamed Jarkas is Syrisch vluchteling, heeft zijn land verlaten, heeft 5.5 km gezwommen, diverse landen gepasseerd, en woont sinds enkele jaren in Mechelen.”Het is belangrijk dat vluchtelingen onder de aandacht komen, op welke manier dan ook. Dat geeft steun”.

Ambassadeurs Refugee Walk te Mechelen

Bert Gabriëls, stand-up comedian, zet zich ook in voor dit project van vluchtelingenwerk. “Het verhaal van de verdwenen vluchtelingen is waar het ook om draait maar ook mensen samenbrengen op een tocht. En dat op een manier dat een vluchteling geen vluchteling meer is maar een mens in de samenleving

Deelnemen aan Refugee Walk geeft vluchtelingen een warm gevoel

Wie mee stapt zamelt geld in voor mensen op de vlucht. Het stappen gebeurt grotendeels in team die gesponsord worden door familie, vrienden, collega’s,…Ook bedrijven en organisaties zijn welkom om de sponsortocht te ondersteunen. Dat kan financieel, logistiek of op eender welke manier. Vorig jaar werd met 1000 stappers 227.765 euro bij elkaar gewandeld voor mensen op de vlucht.

Refugee Walk voor vluchtelingen en asielzoekers te Mechelen

Waarom je moet mee stappen op de Refugee Walk, dat bevestigen onderstaande cijfers. Met 30 euro gun je een erkend vluchteling een dag begeleiding van een vrijwilliger in de zoektocht naar een school, woonst of werkplek. Met 60 euro geef je twintig asielzoekers een warm welkom waarmee ze in het Startpunt correcte informatie in hun eigen taal ontvangen. Met 100 euro zorg je ervoor dat gespecialiseerde medewerkers via de Vluchtelingen infolijn ondersteuning bieden bij het stofferen van een asielaanvraag dossier.

Mechelen is een gastvrije en warme stad zegt de organisator, waar ze met plezier de Refugee Walk van start laten gaan. Inschrijven kan vanaf 22 mei 2018 op de website www.refugeewalk.be en via e-mail info@refugeewalk.be

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.