De Zonnebergen Walem voor Kom op tegen Kanker

De Zonnebergen in de bres tegen kanker

0 Shares

School De Zonnebergen voor Kom op tegen Kanker

Basisschool De Zonnebergen heeft de krokusvakantie lekker ingezet. Ouders kregen een culinaire praline van sterrenchef Axel Colonna-Cesari, de papa van een van de kinderen. Het was meteen het startschot van de Kom op tegen Kanker-actie.

School De Zonnebeemden voor Kom op tegen Kanker

De uitnodiging maakte deel uit van de kick-off van de jaarlijkse Kom op tegen Kanker-actie van de school. Een leraar trapte symbolisch op de speelplaats van De Zonnebergen, de actie op gang met een voetbal. Daarna barstte voor de 366 kinderen een heus dans- en polonaise feestje los.

Het schoolteam Zonnebergen gaat tijdens het Hemelvaartweekend al voor de vierde keer deelnemen aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, een idee van meester Bart Daems. Toen Bart dat initiatief op tafel gooide, was iedereen zeer enthousiast. Ook op school worden ze steeds vaker in kringen van de leerkrachten en de leerlingen geconfronteerd met de ziekte.

Artisanale pralines en koffie in ruil voor een gift


Om kunnen deel te nemen hebben de twee teams 10.000 euro nodig. Om dit bedrag bij elkaar te sprokkelen gaan ze de komende weken twee belangrijke events organiseren. De eerste euro’s hebben ze tijdens deze kick-off al kunnen binnenhalen.

Ouders kregen op school, in ruil voor een kleine gift, een tasje koffie met een zelf gemaakte praline door Axel Colonna-Cesari, chef-kok van sterrenrestaurant Centpourcent.

Schoolteam is dit jaar nog meer gemotiveerd

Matthias die vorig jaar bij ons in het zesde leerjaar zat, werkt immers nog steeds moedig aan zijn herstel. De positieve manier waarop hij dat doet, is een voorbeeld voor ons allemaal”, zegt juf Britt Dom.“Maar velen van ons krijgen helaas ook te maken met kanker in de familie of vriendenkring. Met onze deelname willen we iedereen die geconfronteerd wordt met kanker in zijn omgeving, een hart onder de riem steken. Dan is extra geld voor onderzoek altijd welkom.

School De Zonnebergen uit Walem voor Kom op tegen Kanker

Zaterdag 17 maart vindt in de school een zangavond plaats met als special guest, Tom Kestens. Een fietsmarathon op 27 april moet ook nog wat geld in het bakje brengen. “Of we goed getraind zijn? Doen ze zeker. De meeste spreken op woensdagnamiddag of tijdens het weekend af om samen te gaan fietsen. Het zal ons ook deze keer lukken. Anders steken we nog een tandje bij”, besluit juf Britt uit de Walemse school.

School De Zonnebergen voor Kom op tegen Kanker

Wie het Zonnebergen schoolteam uit deelgemeente Walem wil steunen voor hun sponsortocht, kan een gift overmaken op BE14-7331-9999-9983 en vermeld het teamnummer ‘170-117115 GIFT’.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s Leo De Nijn

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.