Ursulinen Mechelen naar Bolivië voor El Molino project

Bolivië team Ursulinen Mechelen voor El Molino

0 Shares

Ursulinen Mechelen trekt richting Andes

Een team van Ursulinen Mechelen leerlingen en leraren, trekt voor de 4de keer naar Bolivia. Vijftien leerlingen uit het 6de jaar en zes leraren vertrokken op 1 februari 2018 op inleefreis naar het project El Molino in Bolivia. Ze zullen er het vormingscentrum El Molino bezoeken dat in één van de armste delen van het land ligt.

Ursulinen Mechelen naar Bolivië voor El Molino project

Ursulinen Mechelen heeft al jarenlang een band met El Molino. Mia Meermans, een vriendin van de vroegere schooldirectrice Zuster Lieve Wuyts, heeft het vormingscentrum meer dan 50 jaar geleden opgericht. De plaatselijke bevolking krijgt er de kans om allerlei vaardigheden te leren.

Adopteer een Lama voor het El Molino project
Na een intensieve en zware selectieprocedure ging het Bolivië team begin juni 2017 van start met een kennismakingsdag. De voorbije maanden hadden ze al allerlei kleinschalige acties op touw gezet om geld in te zamelen voor het El Molino Project:  

Een barbecue, kinderopvang, borduurwerkjes, en zelfs een ‘adopteer een lama actie’ … Sympathisanten konden zo meer dan 90 lama’s adopteren. Heel wat inwoners zijn immers afhankelijk van deze lama’s voor hun inkomsten.

Het team kon hierbij al liefst voorlopig 6000 euro overhandigen” aan Mia Meermans om het project El Molino te steunen. In april van dit jaar volgt er nog een ‘sponsorloop’ en enkele andere acties waarvan de opbrengst ook rechtstreeks naar El Molino zal gaan.

Bolivië team Ursulinen Mechelen

De avonturen van dit Mechelse gezelschap in Bolivia kan je volgen op hun blog El Molino. Uiteraard kan je dit mooie project ook nu nog financieel blijven steunen via hun blog.

Auteur tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Foto’s Ursulinen Mechelen Contact opnemen ?

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.