Afdeling Geriatrie nieuw ziekenhuis AZ Sint-Maarten Mechelen

AZ Sint-Maarten verhuist 300 patiënten in drie dagen

0 Shares

Grote patiënten verhuis naar nieuw AZ Sint-Maarten

Na de bouwwerf, startte maandag 15 oktober 2018 de verhuisweek naar het nieuwe AZ Sint-Maarten aan de Liersesteenweg.  135 Rode Kruis vrijwilligers, een 20 tal ziekenwagens, en ondersteuning van de Mechelse politie, zorgen er samen voor dat de verhuis van 300 patiënten als een geoliede machine draait.

Eerste patiënten aariveren in nieuw ziekenhuis AZ Sint-Maarten
In wezen zijn de verhuisactiviteiten al gestart sinds juni van dit jaar. Apotheek, keuken, …De uiteindelijke verhuis is door het ziekenhuis ook tot in de puntjes voorbereid geweest, wat het vandaag al een pak makkelijker maakte, en alles vlotjes deed verlopen. Drie campussen verhuizen doe je uiteraard niet zomaar op 1 dag. Daarom is er drie dagen voorzien om alle patiënten op een comfortabele manier naar hun nieuwe onderkomen te brengen.

Vanaf woensdagavond kan men niet meer terecht in de oude campussen als Rooienberg (Duffel) en AZ Sint-Maarten (Leopoldstraat en Zwartzustersvest). Ook de spoedafdeling zal op woensdag om 7 uur s morgens van start gaan, waar vanaf dan deze aan de Leopoldstraat de lichten zal doven. Bezoekers zullen aan het oude gebouw via een geveldoek, en sociale media op de hoogte gebracht worden waar ze terecht kunnen.

Afdeling Geriatrie nieuw ziekenhuis AZ Sint-Maarten Mechelen

Patiënten verhuizen met track & trace systeem

In totaal zijn er maandag 13 afdelingen verhuisd. Om geen fouten te maken werden patiënten driemaal gescand en gevolgd door een track & trace systeem. Nauwlettend werd vanuit 2 commandowagens waaronder deze van het Rode Kruis alles opgevolgd. Een verhuis van deze grote vraagt ook een inzet van vele mensen, er nam dan ook een enorme mankracht en 200 vrijwilligers deel aan dit project.

Nieuwe campus AZ Sint-Maarten modernste ziekenhuis van Vlaanderen

Eén van de verhuisde patiënten was Van De Voorde Cindy die zondag het leven schonk aan een wolk van een baby, Lionel. Vader Geyskens Ruddy en mamma, beiden 28 jaar, waren zeer tevreden over de verhuis en de grote van de kamer op de afdeling Materniteit.

Eerste baby in nieuwe camus AZ Sint-Maarten te Mechelen

De hele verhuisbeweging was mede mogelijk door de inzet van consultants Omni Care Consult. De materialen werden professioneel verhuist door Convoi Projectverhuizingen. Driehonderd patiënten, 4000 kubieke meter materiaal, 2000 lopende meter archief, 135 vrijwilligers, 20 ambulances, 5 minibussen waaronder 2 rolwagenvervoer, honderden personeelsleden en artsen, vrijwilligers als familie en vrienden, maakten deze verhuis tot een uniek geheel.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.