Frie Maline wint Maanrockrally 2016

0 Shares

Maanrockrally gewonnen door Frie Maline

Frie Maline is een vijfkoppige jazz-popband, en heeft op het Apart Podium van Maanrock de Maanrockrally gewonnen. Daardoor is Frie Maline de eerste naam die op de affiche van Maanrock 2017 zal prijken..

Uit 357 inschrijvingen verkozen als winnaar

Uit 357 inschrijvingen bleven zondag nog zes bands over voor de 20ste editie van de Maanrockrally: RHEA, Jesse Ashfield, Emperors of Decay, Frie Maline, Ellen Steegen Band en Momma Said So.

Frie Maline wint Maanrockrally 2016Een professionele jury, samengesteld uit organisatoren van Mechelse festivals en professionals uit de muzieksector, verzamelden gisteren voor het Apart Podium van Maanrock.

Na zes intense luistersessies was de kogel door de kerk:  Frie Maline haalde de eindzege binnen en volgt Pothamus, de Mechelse band die op zaterdag nog op het Groot Podium van Maanrock knalde, op als winnaar van de Maanrockrally. Zo verzekert de band zich van een plaats op het hoofdpodium van Maanrock 2017.

Gezien het aantal toffe bands dat deelnam aan de rally, hadden we helemaal geen verwachtingen. Dat we de rally mochten winnen kwam dan ook echt als een verrassing! Het was een heel tof concert, dus we zijn heel blij dat we dat volgend jaar nog eens opnieuw mogen doen op het hoofdpodium. Frie Maline komt graag snel terug naar Mechelen, Malines!“, reageerde frontvrouw Frie.

Frie Maline: pop met een vleugje jazz

Frie Maline is het geesteskind van de 22-jarige soulzangeres Frie Mechele. Samen met haar bandleden Anneleen Boehme (bassgitaar), Daan Stynen (piano), Lukas Somers (gitaar) en Simon Raman (drums) gaat Frie op zoek naar haar manier om verhalen te vertellen. Niet zelden wordt Frie’s stem vergeleken met groten als Amy Winehouse of Norah Jones, alsook de muziek die ze schrijft. Frie laat zich dan ook inspireren door o.a. Amy Winehouse, Laura Mvula, Sarah Vaughan, Joni Mitchell en Lauryn Hill. Zelf omschrijft de band hun muziek als ‘door jazz beïnvloedde singer-songwriterpop’. Frie komt uit Oostende, Anneleen, Daan en Simon wonen in Gent en Lukas komt uit Antwerpen.

Maanrockrally 2016 Frie MalineNaast een podiumplaats op Maanrock 2017 krijgt Frie Maline ook studiotijd bij de Mechelse opnamestudio Motormusic. Tot slot winnen ze een geldprijs van 250 euro. Alle finalisten krijgen overigens een geldprijs: RHEA (2de plaats), Jesse Ashfield (3de plaats) en Emperors of Decay (4de plaats) winnen elk € 185, Momma Said So en Ellen Steegen Band werden respectievelijk 5de en 6de en worden beloond met € 125.

Met de Maanrockrally zijn we er weer in geslaagd om talentvolle bands dat extra duwtje in de rug te geven, dat ze nodig hebben om meer speelkansen te creëren. Het is altijd leuk om grote namen aan het werk te zien, maar evengoed is het interessant om de muziekhelden van morgen te ontdekken. De Maanrockrally is onze manier om het muzikaal talent een kans te geven”, aldus Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest.

Schepen van Jeugd Greet Geypen treedt bij: “De Maanrockrally is onze manier om het muzikale talent van jongeren te stimuleren en extra hefbomen te creëren, zodat ze zich verder kunnen ontplooien. Bedankt ook aan alle jongeren van Project Wolf, het medialab voor de Mechelse jeugd, want zij hebben mee hun schouders gezet onder de Maanrockrally door net zoals vorig jaar de verschillende voorrondes en finale in beeld brengen en online te delen.”

Wat is Maanrockrally ?

De Maanrockrally gaat elk jaar op zoek naar aanstormend talent en is het grootste rock en pop free podium uit de regio. De organisatie van de talentenwedstrijd ligt in de handen van de Jeugddienst en mmMechelen Feest in samenwerking met het Cultuurcentrum Mechelen. Bovendien wordt er nauw samengewerkt met Project Wolf, het medialab voor en door jongeren.

Datum bericht : 29 augustus 2016
Interviews :
Greet Geypen (schepen van Jeugd)
Kristof Calvo (voorzitter mmMechelen Feest)
Frie Mechele (zangeres Frie Maline)

0 Shares