Studenten Ursulinen brengen modeshow in De Loods

0 Shares

Mode studenten Ursulinen tonen creaties op de catwalk

Naar jaarlijkse traditie tonen studenten Mode van Ursulinen Mechelen hun creaties in een heuse modeshow. Deze keer tonen 45 meisjes en jongens de nieuwe trends voor volgende winter en zomer op de catwalk in De Loods.

Prachtige kleurrijke fashion creaties van Ursulinen studenten

Donderdag namiddag ging ik een kijkje nemen naar de generale repetitie van deze modeshow. De organisatie van dit evenement vroeg heel wat voorbereiding, ik was dan ook benieuwd naar wat deze jonge ontwerpers en modellen in spé te bieden hadden. De muziek, de belichting en de catwalk, alles was netjes gecheckt. Backstage stond iedereen ongeduldig te wachten om hun creaties te tonen.

Het is de kers op de taart van het vele werk dat zij tijdens het afgelopen jaar gemaakt hebben. Van ontwerp tot uitwerking geeft dat ze op de modeshow staan te blinken met hun collecties en creaties die ze gemaakt hebben” zegt Catherine van den Bossche als coördinator Mode bij Ursulinen Mechelen.

Prachtige creaties in professionele modeshow
Wat er je als bezoeker allemaal passeert, … wel je zou niet denken dat deze creaties ontworpen zijn uit de handen van 1ste en 2de jaars studenten Mode. Iconische jurken gemodelleerd naar Doornroosje, Zorro of Iris Apfel, de nieuwe trends S/S 2019 Dynamic, Occult, Biological en Augmented omgezet in een trendy hedendaagse broek met mouwloze vest.

Trendy accessoires gemaakt uit kringloopmateriaal van oude stadsfestival vlaggen en shoppingbags. Net als in modedefilés van de grote der aarde, showen ook hier de studenten mega grote hoeden en clutches à la Alice in Wonderland.

Ik heb bij Ursulinen mijn eigen collectie ontworpen. De ideeën komen van mezelf. Ik haal mijn inspiratie van internet en foto’s. Zo zie ik soms een mooie stof, of een kraag, en dan puzzel ik dat allemaal samen” vertelt Tamuna (23) me bijgestaan door een tolk, want het meisje is de enige dove studente Mode.

Dove Ursulinen studente Mode Tamuna rechts op de foto
Studente Tamuna (rechts op de foto) samen met haar collega studenten Ursulinen

Kijk je ogen uit op historische kostuums, rode bloemen theaterkostuums gecreëerd voor ZOO of Life. Silhouetten gebaseerd op de Dia de los Muertos, bijzondere mantels ‘on the road’, artistieke vernieuwende kostschooluniformen, Italiaans tricot van Innocenti en gebreide en gehaakte mutsen en truien tonen het artistieke, creatieve kennen en ambachtelijke kunnen van deze Mechelse studenten..

Ontdek fashion trends voor Herfst en Winter 2018

De afstudeercollecties van de tweedejaars zijn gebaseerd op de vier trends voor deze Herfst/Winter 2018: The Muse, het nieuwe feminisme en vrouwelijkheid, The Cynic, een vernieuwde interesse voor dystopie, magie, spiritualiteit met een donker kantje. The Architect of architecturale structuren gecombineerd met het sacrale, en The Clown, een anti-trend die de grenzen van schoonheid speels opzoekt door het lelijke te omarmen.

Na de medewerking als dresser aan de modeshows van Dries Van Noten, is de eigen afstudeershow het nieuwe hoogtepunt voor de studenten Mode van Ursulinen Mechelen. Alle technieken die de studenten hebben geleerd tijdens hun opleiding komen aan bod: stof en papier of andere experimentele materialen bewerken, recyclage van oude materialen, stoffen beschilderen en bedrukken, roksilhouetten ontwerpen, bijpassende professionele accessoires maken, luxe stoffen zoals kant, mousseline en satijn omvormen tot extravagante silhouetten

Prachtige choreografie in kleurrijke modeshow te Mechelen

Studenten mode, wel eerlijk gezegd en geschreven, bij dat wat ik vandaag gezien heb, verdienen studenten en onderwijzend personeel een dikke pluim. Zowel de kleding, de choreografie als heel het kader rond de modeshow is zeer professioneel aangepakt.

Catwalk met mode trends Herfst/Winter 2018 door studenten Mode Ursulinen Mechelen

Er zijn al heel wat kaarten verkocht, maar wie deze kleurrijke modeshow met eigen ogen wil zien, kan nog steeds hier en aan de ingang van De Loods kaarten kopen. De modeshow start vrijdag 15 juni 2018 om 20.30.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.