Zomerkermis te Mechelen plezier ten top

Zomerkermis met Prikkelarm moment te Mechelen

96 Shares

Mechelse Zomerkermis van start onder broei hete zon

Het is zover, de Zomerkermis is vandaag officieel geopend op de Grote Markt. Twee weken lang kunnen we plezier maken en alle zorgen even vergeten bij in totaal 32 attracties. Bellemadam Myriam, zag dat het goed was, en opende op haar gekende manier en bronzen bel de zomerkermis. Voor het eerst in Mechelen een ‘Stille Kermis’ voor mensen met autisme waar geluid en lichtjes gedoofd worden.

Bellemadam amuseert zich op Zomerkermis te Mechelen

Kermis in Mechelen betekent bij de aanvang van de zomervakantie telkens weer vele blije gezichten. Zeker ook de horeca in de binnenstad en het winkelcentrum varen wel met de aanwezigheid van de kermis. Ik wens de foorkramers alleszins een succesvolle en zonnige Mechelen-kermis toe”, aldus schepen van Economie Katleen De Roover (N-VA).

Traditionele kermisattracties nog steeds populair in Mechelen
Opvallend deze namiddag al veel bezoekers aan de toch wel kleurrijke attracties. De kermisuitbaters in Mechelen houden eraan om de traditionele trekpleisters naar onze stad mee te brengen. Toch valt er ook dit jaar iets nieuws te ontdekken, een Cinema 5D. wat voor een unieke filmervaring moet zorgen.

Ook stappen en rollebollen in super grote transparante ballen op het water, is weer van de partij. Verder de Crazy Dance, ‘Lambada’ de rupsmolen, draaimolens, eendjes vangen, schietkramen, lunaparken, … kortom Mechelen kermis is er voor groot en klein.

Rupsmolen op zomerkermis te Mechelen

Zaterdag 1 juli zorgen onder andere.clowns en bellenblazers vanaf 10.30 uur voor toffe animatie tijdens de zaterdagmarkt. Woensdag 4 juli is het familiedag, waarbij gezinnen met kinderen terecht kunnen op de attracties en eten tegen verminderde prijzen. Vrijdag 7 juli brengen de kermiskramers extra animatie met het bezoek van prinsessen. Dinsdagavond 10 juli om 19.30 uur wordt afgerond met een gratis aanwezigheidstombola.

Zomerkermis te Mechelen plezier ten top

Prikkelarme namiddag op Zomerkermis

Voor de eerste keer zal in onze stad, al is het maar tijdelijk, een ‘Stille Kermis’ of ‘Prikkelarme namiddag’ plaatsvinden. Donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur wordt de volumeknop uitgedraaid. Een groot deel van de kinderen met autisme bijvoorbeeld hebben het moeilijk met teveel prikkels. Juist daarom willen het stadsbestuur en de foorkramers hun steentje bijdragen met een momentje voor deze mensen. Uiteraard zijn ook kinderen, senioren en andere bezoekers die het moeilijk hebben met te harde geluiden en flikkerende lichten van harte welkom.

Kinderen en volwassenen genieten op zomer kermis te Mechelen

Foorkramer, het blijft toch steeds een boeiend beroep. Dat bevestigt ook Steve Severeyns als voorzitter van Mechelen kermis “Bij ons gaat het nogal altijd van vader op zoon, of dochter. Het is zit in de familie en dat gaat zo generaties verder. Het is een manier van leven, maar we doen het graag. het is geen gewone job, maar dat maakt het juist boeiend. Het is hard werken, maar we krijgen heel veel voldoening van het publiek, en dat samen met de sfeer errond, dat maakt het tof

Schietkraam op zomerkermis te Mechelen

De kermisfamilies komen graag naar onze stad, en zij ontvangen u met open armen om er een fijn dagje uit van te maken.

Bijna 4000 vierkante meter kermisattracties verwachten u op de Grote Markt. Op woensdag schenken de foorkramers u een familiedag met korting op en aan de attracties. De zomerkermis draait tot en met 10 juli, en is geopend bij mooi weer vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur. En nu genieten maar van de zomerkermis, en zorg voor een wit suikers snoetje van de lekkere smoutebollen.

Via www.kermis-feest.be/nl/bon-reduction-korting/255/de-kermis-in-mechelen kan men vier kortingsbons afprinten, die evenwel niet geldig zijn op de familiedag 4 juli.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

96 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.