De Zomer is van Mechelen met een sterke festival affiche

Zomer vakantie, dan blijf je toch in Mechelen

29 Shares

De Zomer is van Mechelen wordt nog sterker

We kunnen weer aftellen naar De Zomer is van Mechelen. Ieder jaar bruist onze stad van de evenementen voor jong en oud. Vrijdag werd in de Kuub al een groot deel van de affiche voorgesteld door Bert Gabriëls en Kristof Calvo. “Nooit waren er meer festival uren en minuten dan dit jaar” aldus de voorzitter van mmMechelen Feest.

Concertband Heffen op Parkpop te Mechelen

De Zomer is van Mechelen is een vaste waarde geworden, iets waar onze stad trots op kan zijn, het werk van vele Mechelaars. Maar we willen niet gewoon behouden wat we al kennen, elk jaar zorgen we daarom ook voor vernieuwing. Dit jaar vernieuwen we totaal de Nationale Feestdag. Met Belpop Bonanza halen we, na Radio Modern, opnieuw een topconcept naar Mechelen. We breken deze editie ook records. Zo wordt de zomer nog meer van heel Mechelen en alle Mechelaars”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Parkpop Festival op De Zomer is van Mechelen

Het mandje van de vijfde Zomer is van Mechelen is dit jaar rijkelijk gevuld met sport, cultuur, circus en goede doelen. We kunnen hier ten volle van genieten vanaf zaterdag 23 juni t.e.m zondag 26 augustus. We mogen ons alvast verwachten aan enkele nieuwe invullingen op Ottertrotter, Parkpop en de Nationale Feestdag. Ook dit jaar zal de festivalzomer zich niet enkel toespitsen op de binnenstad, maar ook naar de deelgemeenten en wijken.

Mechelaars verkozen vijf nieuwe goede doelen

Bert Gabriëls die samen met Dina Tersago ambassadeurs zijn voor de goede doelen, had in de Kuub de eer om de vijf geselecteerden voor te stellen aan de pers. Uit 4089 stemmen werden Willekom Mechelen, P.G. Frassati, Sint-Vincentius, SISP en Klimaane verkozen. Ambassadeur Bert onderwierp hen aan een vragenronde waar ze zich mochten voorstellen. Op de grote muziekfestivals van de Zomer is van Mechelen zullen deze verenigingen van iedere consumptie, een deel ontvangen. Vorig jaar bij de eerste goede doelen zomer werd maar liefst 25.000 € verdeeld.

De Zomer is van Mechelen met een sterke festival affiche

Festivals trekken ook naar wijken en dorpen deze zomer

In ieder geval zal het een fantastische zomer worden, en hoef je echt niet op vakantie te vertrekken, maar lekker in Mechelen blijven. Zo gaat Circus Ronaldo op tour langs Mechelse wijken en dorpen. Ook Muizen, het geboortedorp van Ronaldo, komt tot groot jolijt van Danny aan bod..
De Dijlefeesten zal ook dit jaar voor de tweede keer drie dagen op rij zijn podium opslaan op het Cultuurplein en in het Cultuurcentrum. Alain Croon is intussen al 18 jaar actief als organisator van dit Mechels electro en dance festival, dat al aan zijn 43ste editie toe is.

De aftrap van Parkpop op donderdag 28 juni staat in het teken van het WK voetbal. De voetballiefhebbers worden voor de live match Engeland-België dan ook verwacht in de Kruidtuin. Voor, tijdens de pauze en na de match zorgen de dj’s van Radio Botanique voor een stevig feestje. Haal je driekleur almaar uit de kast, en feest mee op de start van een mooie zomer.

De Zomer is van Mechelen wordt nog sterker dan ooit. Het succes is zonder twijfel ook te danken aan alle medewerkers, vrijwilligers en partners die dit mogelijk maken. Blijft dit blog volgen, want kortelings kan je hier nog meer info lezen over onze festivalzomer.

Meer info op de website van De Zomer is van Mechelen

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact.

29 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.