Organisatoren van Mercado Mechelen 2017

Tweedaagse Mercado 2.0 alweer groot succes

161 Shares

Laatste Mercado in aanloop naar De Vleeshalle

Zaterdag opende de Oude Mechelse Vleeshalle haar deuren voor de tweede editie van Mercado Mechelen. We herinneren ons als Mechelaars ongetwijfeld, de eerste Mercado, naar een prachtige droom van blogger en bezieler Jan Smets. Ik ging een kijkje nemen, en ontmoette vijf enthousiaste dames achter dit smakelijke initiatief.

Organisatoren van Mercado Mechelen 2017

Na het overdonderend succes van vorig jaar doen een tweede editie van deze Mercado. We doen dat nu gespreid over twee dagen, omdat het vorig jaar soms te druk was, en we willen de mensen hiermee meer tijd geven om te genieten.” vertelt Karla Celis (SP.A Mechelen), trekker van de Mercado.

Klokslag 10 uur werd de poort open gezwaaid, en konden de 33 standhouders hun lekkernijen voorstellen aan de bezoekers. Voor organisator ‘Jij Maakt Mechelen’ is het de laatste maal dat, in de Oude Vleeshal, dit culinair evenement zal kunnen georganiseerd worden. Begin volgend jaar nemen Kevin Goos en Veronique Smolders het roer in handen, en wordt het omgedoopt tot ‘De Vleeshalle’.

Kevin en Veronique eigenaars De Vleeshalle te Mechelen

Verleden jaar hebben wij de Mercado georganiseerd om de hal onder de aandacht te brengen. Hierop hebben Kevin en Veronique Joos deze Oude Vleeshal gekocht, om er in het voorjaar van 2018 een foodmarket op te starten. Ons opzet is dus geslaagd” verduidelijkt Karla.

Meer ruimte, minder standen maar meer gezelligheid

Bij het binnenstappen merkte ik op dat er meer ruimte gecreëerd is, waardoor het makkelijker is om langs de kramen te kuieren.
De eerste stopplaats was deze van sterrenzaak Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver. Hier kan je zowel zaterdag als zondag proeven van een eigen variant op pekingeend.

De volledige opbrengst van deze stand gaat naar de Refuge, het sociaal restaurant en tewerkstellingsproject in de Onze-Lieve-Vrouwestraat te Mechelen. Wij werken graag mee aan een goed doel, en deze Mercado is voor ons de ideale gelegenheid om dit te doen” vertelt ” Axel Colonna-Cesari.

Uiteraard zijn er ook heel wat andere interessante standhouders te ontdekken. Bewust heb ik ervoor gekozen om ze niet allemaal te vernoemen, zodat u ze zondag, de tweede dag, zelf kan spotten, en er fijne namiddag kan van maken. In tegenstelling tot vorig jaar is bijna de volledige middengang voorzien als zitruimte, waar je bij een hapje en drankje, gezellig samen kan socialiseren.

Mercado gezellig socialiseren te Mechelen

Mechelen krijgt in 2018 zijn permanente foodmarket

Het indrukwekkend gebouw in de Huidevetterstraat werd in 1881 gebouwd als overdekte vleesmarkt ter vervanging van deze op de ijzerenleen. Kevin en Veronique, kwamen zaterdag ook een kijkje nemen, in hun toekomstige plekje. Deze jonge succesvolle ondernemers, kijken er al reikhalzend naar uit om ‘De Vleeshalle’ te kunnen openen. Intussen zijn er al enkele opfrissingswerken gebeurd, maar tot de opening is er nog heel wat werk voor de boeg. Na deze Mercado starten de definitieve werkzaamheden, en zal alles in snel tempo gebeuren.

Mercado 2.0 in de Oude Vleeshal te Mechelen

De Vleeshalle zal ruime openingsuren hebben, wat perfect past binnen het leven van de moderne stadsmens, zeggen de nieuwe eigenaars. De markthal zal van maandag tot vrijdag geopend zijn van 9.00 tot 22.00 uur. In het weekend op zaterdag en jawel! ook zondag van 11.00 tot 00.00 uur, betekent dat er in onze stad toch weer wat meer leven in de brouwerij komt. Op dinsdag zal de poort van De Vleeshalle gesloten zijn voor de wettelijke sluitingsdag.

Tot zolang kan je nu zondag 22/10 nog een kijkje gaan nemen tussen 10.00 en 18.00 uur.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

161 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.