T'ile Malines viert openingsnacht zomerbar te Mechelen

T’ile Malines viert opening van de zomerbar

0 Shares

Openingsnacht Zomerbar T’ile Malines

T’ile Malines is het geesteskindje van Eva Stuyts en Gert Peeters. Het eilandje met de oude sluiswachterswoning en atelier is van april tot oktober de vaste stek van T’ile Malines. Naar traditie worden bezoekers ontvangen aan het ‘caravannetje’ aan de ingang van het terrein. Vrijdag werd het domein aan de Dijle overspoeld door feestgangers die mee de openingsnacht van de Zomerbar kwamen vieren.

Dj op T'ile Malines te Mechelen

De oerwout dj! Born, opgesteld aan de zomerbar bracht de mensen vanaf 17 uur in de stemming, in afwachting van de grote dj kleppers.Turntable Dubbers en Soulshakers zetten met reggae, hiphop, funky en tropische geluiden het feestje verder tot in de vroege uurtjes. Het publiek dat intussen plaats had genomen aan het strand, in de tent of op het gras, was alvast laaiend enthousiast en klaar voor het feest.

Een sterk team maakt T’ile Malines tot een succes
De zomerbar bij T’ile Malines is voor negen weken geopend van donderdag tot en met zondag. Dit is voor de eerste keer dat Eva en Geert gekozen hebben om één dag vroeger te openen. Intussen is deze zomerbar na drie jaar, niet meer weg te denken in onze stad. Ondanks het afgelegen is, weten ieder weekend trossen mensen de feest- en ontspanningsplek aan het water te vinden. T’ile Malines dankt zijn succes aan de talrijke themaweekends die het organiseert.

De organisatie vraagt telkens heel wat voorbereiding. We zijn daar een gans jaar mee bezig, maar we doen het met plezier” zegt Eva

Het is alvast een sterk duo, die samen met een enthousiast team telkens weer iets speciaals weten te brengen. Eva neemt de planning, organisatie en administratie op zich. Geert is dan weer de man die zorgt voor de inrichting en organisatie op het terrein.

Een concept met doorgaande vernieuwing

Ook dit jaar schotelen ze de bezoekers enkele nieuwe thema’s voor op culinair gebied. Zo is er iedere donderdag en vrijdag vanaf 12 uur s’middags ‘Bokes in ‘t Gras’. Gezellig samen met collega’s of vrienden lunchen, bokes opeten op het gras of de matras.

Food en drinks op T'ile Malines aan de Dijle

Om op het culinaire aspect verder te gaan kan je proeven van ‘Jeffe’szomerkeuken, waar afwisselend spaanse, griekse of andere keuken geserveerd wordt. Verder staan kortelings een Oester & Cavabar op het programma. Tijdens de openingsdagen kan je bij T’ile Malines een keuze maken uit tapas, snacks en desserts. Een uitgebreide drankenkaart is voorhanden, waarbij op vrijdag en zaterdag een sommelier aan de wijnbar uitleg verstrekt over de aangeboden rode en witte wijnen.

‘Visual Arts’ brengt muziek en projecties op het eilandje

Een nieuw project is ‘Visual Arts’ waarbij jonge visuele kunstenaars projecties mogen komen tonen op ‘A Horse With No Name’, het paard, maar ook op groot scherm of een huisgevel. Voor dit project heeft T’ile Malines een culturele toelage mogen ontvangen van de stad Mechelen. “Het paard hebben wij gekregen van ‘Zefiro Torna’, een vocaal-instrumentaal ensemble’” zegt Jasper Vanhalle (medewerker T’ile Malines).

Openingsnacht Zomerbar en Visual Arts op T'ile Malines

Dit ensemble heeft het paard gebruikt in het kader van het stadsfestival OP.RECHT.Mechelen in het open theaterhuis Arsenaal/Lazarus te Mechelen. Tijdens de openingsnacht van de zomerbar waren het VJ-duo Lars Van Autenboer & Thomas Van Gestel de gelukkigen die als eerste hun projecties mochten tonen. Op 20 juli is het dan de beurt aan Blub VJ Maxim Van Overmeire, die ook andere visuele kunstenaars zal assisteren bij hun projecties. Alle visuele projecties hebben plaats in samenwerking met de dj’s die op dat moment draaien.

Sterke thema’s en events op de agenda

Filmliefhebbers komen eveneens aan hun trekken. Op 16 juli met ‘The Big Lebowski’ en 20 augustus komen filmliefhebbers aan hun trekken. Je zal dan kunnen watertanden bij een openlucht cinema.

Zondag 23 juli staat er een Aircooled Meet & Greet gepland. Alle luchtgekoelde Volkswagens zijn dan welkom vanaf 13 uur. Als toetje zal er ook een Taartenbakwedstrijd met als thema ‘Natuur’ op de affiche staan. Drie juryleden, maar ook het publiek zullen mee beslissen wie de beste taartenbakker wordt. Er zal rekening gehouden worden met smaak en decoratie. Alle amateur bakker zijn welkom om deel te nemen.

T'ile Malines viert openingsnacht zomerbar te Mechelen

De mensen van T’ile Malines hebben intussen ook Heleen De Stuyver, bekend uit het VTM programma ‘Belgium’s Got Talent’ kunnen strikken. In de winter organiseert Heleen intieme zolder concerten, maar deze zomer zal ze te zien en te horen zijn aan de Dijleoever. In de grote tent zal de singer-songwriter dame iedereen bekoren met prachtige en unieke muzieknummers. Net als in de goeie ouwen tijd zal er ‘met de hoed’ bij het publiek worden rondgegaan. Dit gebruik is sinds de jaren stillekes in ons landje ingeburgerd geweest, om artiesten uw appreciatie te tonen.

Een ander niet onbelangrijk detail is de oude sluiswachterswoning die momenteel gerestaureerd wordt. Na de werken zal ‘Café Bij Tilleke’.hier in 2018 het daglicht zien, wat uiteraard fantastisch nieuws is.

Andere events die op de agenda staan zijn in september een Latin weekend en in oktober het Foodtruckweekend.

Jong en oud welkom op T’ile Malines
Donderdag is zowat de starter van het weekend. Vrijdag wil men mikken op het jongere publiek. De zaterdag en de zondag gaan dan weer afgestemd worden op het iets oudere publiek. Zo is T’ile Malines de ontmoetingsplaats voor alle leeftijden, waar iedereen welkom is.

Ik heb tijdens de openingsnacht een tijdje bij Eva in de caravan mogen plaatsnemen. Het viel me op dat er veel vaste gasten terugkeren, maar ook veel mensen die T’ile Malines komen ontdekken. Misschien uit benieuwdheid wegens het Eén programma ‘De Club’ gepresenteerd door Ciska Schoeters, dat op T’ile Malines uitgezonden wordt. T’ile Malines blijft groeien, en dat dankzij Eva en Geert, en ondersteund door een sterk gemotiveerd team.

Meer info op de website en facebook pagina

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.