Stuffmarket met Eva Stuyts en Ellen Polfliet

Stuffmarket op Mechels eilandje aan de Dijle

0 Shares

Rommelmarkt aan de Dijleoever

De zomereditie van de Stuffmarket op T’ile Malines kunnen we best een succes noemen. Gelukkig maar, want bij de start zondag zag het er voor de standhouders niet zo goed uit. Het dikke wolkendek en wat miezerige regen dreigde stokken in de wielen te steken. Zoals het spreekwoord zegt ‘na regen komt zonneschijn’, werd waarheid. De hemel vertoonde in de namiddag beetje bij beetje meer blauwe lucht, dit tot opluchting van de organisator Ellen Polfliet

Stuffmarket op T'ile Malines te Mechelen

Al snel was het op de Stuffmarket een gezellige drukte. Mensen maakten er een dagje uit van, en kwamen een kijkje nemen, op zoek naar leuke tweedehands spullen. Wie weet was er hier en daar wel een schat te vinden op de curiosamarkt.  

Het merendeel van de standhouders zijn mama’s die hun spulletjes komen verkopen. Dit jaar heb ik dit evenement verder opengetrokken naar een pop-up waar webshops hun producten mogen promoten. Zo is er een nog meer gevarieerd aanbod.” verduidelijkt Ellen (Stuffmarket organisator)

Van home sale tot stuffmarket
Ellen is een gedreven organisator in wording. Dit is voor haar een hobby, want in het dagelijkse leven heeft ze ook nog een vaste job. Het is het 2de jaar op rij dat de Stuffmarket hier georganiseerd werd. De eerste editie van deze snuffelmarkt vond plaats in het Olivetenhof.

Alles is begonnen om met mama’s onder elkaar thuis een homesale met kinderkleding te organiseren. Dit was zo een groot succes dat ik een zaaltje gehuurd heb. Dit was de eerste editie in het Olivetenhof“ aldus Ellen Polfliet ( organisator Stuffmarket)

T’ile Malines de ideale locatie voor de rommelmarkt

T’ile Malines is zonder twijfel de geschikte locatie voor deze Stuffmarket. Je kan er heerlijk rondkuieren tussen de oude maar soms ook nieuwe spullen. Kortom een ruime verscheidenheid aan artikelen, waar voor ieder ergens wel iets te vinden is.

Stuffmarket met Eva Stuyts en Ellen Polfliet

Ellen (33) is een bezige bij, want zij had destijds een succesvol eigen naaiclubje. Het idee van de Stuffmarket is gebaseerd op een toeval. “Eva (T’ile Malines) en ik hadden beiden op hetzelfde moment een rommelmarkt. Zij heeft toen met me contact gezocht om op het eilandje een rommelmarkt te organiseren. Aangezien dit een prachtige locatie is, heb ik niet getwijfeld om op dit aanbod in te gaan, en ik heb er geen spijt van” zegt een supervriendelijke Ellen (33)

Deze stuffmarket is volgens haar de grootste tot nu toe. En eerlijk gezegd twijfel ik daar helemaal niet aan. Het terrein aan de Dijle was goed gevuld met 46 standhouders die in totaal 140 meter aan aanbod uitgestald hadden. Ook het aantal bezoekers is in stijgende lijn, waar vooral de aankondiging als evenement op facebook veel toe bijdraagt. Ook de standhouders zijn enthousiast, bewijs daarvan is dat ze telkens weer inschrijven voor de volgende editie.

Rommelmarkt aan de oever van de Dijle

Tweedehands spullen zoeken bij een hapje en een drankje

Dankzij de zon die haar warmte als een zomerdeken over het eilandje uitspreidde waren de terrasjes al snel gevuld. De mensen van T’ile Malines die vrijdag de zomerbar openden, hadden voor extra animatie gezorgd. Kindergrime, workshops, zijn maar enkele van de leuke dingen die werden toegevoegd aan het event.

Dj Roony geeft workshop dreamcatcher op stuffmarket

Muziek was er voor alle leeftijden. Vooral onze Mechelse dj Roony (61) bracht extra sfeer met zijn gekende 60 tot 80 oldie nummers. Tussen de discobar optredens door kon je als bezoeker bij Ronny aan tafel voor een workshop dreamcatcher maken, één van zijn andere passies.

Stuffmarket en T’ile Malines, het is ongetwijfeld een super combinatie voor een dagje weg of een weekendje uit. Kon je er zondag niet bij zijn, geen nood,in augustus keert Stuffmarket terug. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de facebook pagina of hier. Bezoekers zijn van harte welkom op dit gratis evenement op één van de gezelligste plekjes van Mechelen.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.