Maanrock Smaakmakers maakt Mechels muziekfestival culinair

Smaakmakers en hotels versterken Maanrock

0 Shares

Maanrock wordt muzikaal en culinair festival

Smaakmakers en Mechelse hotels maken dit jaar van het gratis muziekfestival Maanrock een totaal belevenis. Met 11 verschillende locaties bestrijkt Maanrock bijna de gehele binnenstad. Naast heel wat lokale samenwerkingen kun je als festivalbezoeker op het laatste weekend van augustus niet enkel proeven van muziek maar ook culinair je zintuigen verwennen.
Ons gratis muziekfestival zet deze editie nog meer in op lokale samenwerkingen wat nu nog meer echt Mechels mag genoemd worden. Voor het eerst in het meer dan 20 jarig bestaan hebben hotelpartners hun medewerking toegezegd zodat festivalbezoekers op unieke wijze Maanrock ten volle kunnen beleven.

Maanrock gratis muziek- en culinair festival te Mechelen

De voorbije edities hebben we voor de invulling van onze podia en pleinen heel erg ingezet op Mechelse partners. Steeds meer doen we dat ook voor alles tussen en rond de podia. Met de Maanrock Smaakmakers en het hotelarrangement zoeken we ook volop de samenwerking op met ondernemers uit het Mechelse. Zo wordt Maanrock nog meer van Mechelen en zo wordt de Maanrock-familie weer een beetje groter. Net als voor de muziek trekken we met de Maanrock Smaakmakers helemaal de kaart van nieuw en jong talent. Door de samenwerking met de Bondscoach en zijn team doen we ook daar aan talentontwikkeling, wat we erg belangrijk vinden. Kijk naar de Maanrockrally, de Jazzcontest, de DJ-rally en het Free Podium. En nu dus ook voor onze eetstanden. Maanrock wordt nog meer een podium voor geëngageerde, ondernemende mensen”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Wat kleinschalig begon is vandaag niet meer weg te cijferen, Maanrock is een begrip geworden in de festivalwereld. Als stadsfestival streeft men er ieder jaar naar om een zo breed mogelijk gamma aante bieden op en om het festivalterrein. Met de deelname van 7 Maanrock Smaakmakers en enkele Mechelse hotels wordt het weekend van 24 tot en met 26 augustus om van te snoepen.

Maanrock Smaakmakers brengen heel wat lekkers

Eender welk festival draait rond entertainment, eten en drinken. In mei van dit jaar werden 7 Maanrock Smaakmakers geselecteerd door een externe jury o.l.v. Culinair Nationaal Bondscoach, Jo Nelissen.
Het hoofdcriterium was dat de Smaakmaker uit de Mechelse regio moest zijn, in een straal van 15 km van centrum Mechelen. Op die manier zet het festival ook de lokale culinaire ondernemers in de kijker. Daarnaast keek de jury ook naar de kwaliteit en creativiteit van elke kandidaat.

Gastronomie gaat steeds meer de boer op, ze trekken naar de festivals en komen zo in contact met een groter publiek. Door deze culinaire hoogstandjes aan een lager tarief te kunnen aan te bieden, kan echt iedereen mee proeven en voluit genieten”, aldus Jo Nelissen, Nationaal Culinair Bondscoach.

Proeven en smullen op 4 locaties

De Smaakmakers zal je terugvinden op 4 verschillende locaties van het festival. Uiteraard zal je ook nog terecht kunnen bij de traditionele foodtrucks, waar hamburgers, braadworsten, frieten en andere hongerstillers je weekend compleet maken. Ik zet de Smaakmakers voor u op een rijtje. De Koer (Botermarkt) is het terrein van

TØMMER, een catering met ballen, baarden en absurd veel passie. Dit duo, afkomstig uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver, is gefascineerd door eten en geïnspireerd door hout. De ene een beenhouwer en de andere kok. Samen brengen zij heerlijke gerechten om duimen en vingers van af te likken. Op ambachtelijke wijze weten ze hun publiek telkens weer te prikkelen.

Smaakmakers op gratis muziekfestival Maanrock te Mechelen

Apart Podium (Cultuurplein) is de place-to-be van Jarheads die uitsluitend werkt met bio producten. Met een vestiging in Heffen bereiden ze heel wat verschillende gezonde lunches tot verse loempia’s. Tijdens Maanrock serveren ze je heerlijke taco’s en hotdogs met net dat ietsje meer. Jambalaya is een hippe, turquoise foodtruck uit Keerbergen met een multiculturele zuiderse keuken met uitsluitend verse ingrediënten. Heerlijke comfortfood met keuze uit aziatische streetfood, mexicaans of mediterraanse keuken. Puur genot!

MOES (Tuin van het Oh! – via Heembeemd ter hoogte van nr. 20) is gereserveerd voor Cisse’s Foodtruck die staat voor finger licking good food. Heerlijke starters, zalige desserts tot unieke burgers zoals de Texas pulled pork of de Serano burger. Kortom: funky streetfood met een hmmm smaakje!  Hun naaste buur is Smaakmaker

Laurence Focaceria, deze Bonheidense dame serveert geen doodgewone focaccia’s maar licht gegrilde focaccia’s gevuld met heerlijke combinaties van vlees, groenten, vis, noten en kazen. Met Paellafeesten bieden twee vrienden uit Boortmeerbeek in de Tuin van het Oh! Paella en tapas, en geloof me, ze kunnen er wat van.

Laurence Focaceria als Smaakmaker op Maanrock 2018 te Mechelen

Klassiek Podium (Hof van Busleyden) is het onderkomen voor de Mechelse foodtruck L’Oulie. Zij brengen een ode aan het dessert en prikkelen uw smaakpapillen met verrassende en volledig huisgemaakte nagerechten. Met veel liefde maken ze onder andere een moelleux met roomijs van Carolus Classic.

Hotelarrangement maakt Maanrock tot een unieke belevenis

Niet alleen de Smaakmakers maar ook de mogelijkheid tot het reserveren van een uniek Maanrock-arrangement is uniek op ons stadsfestival. Mercure Hotel Vé, Martin’s Patershof en Holiday Inn City Express spreiden voor u als festivalganger de lakens voor het festivalweekend. In dit arrangement zitten naast je verblijf en ontbijt ook enkele drankbonnen én een exclusieve rondleiding achter de schermen van het festival. Zo krijg je te zien hoe alle medewerkers backstage te werk gaan en wat er allemaal bij zo’n muziekfestival komt kijken.

Wij zijn als Mechelse hotelpartner zeer enthousiast dat we dankzij de samenwerking met mmMechelen Feest mee onze schouders kunnen zetten onder dit prachtige festival. Door dit arrangement kunnen de bezoekers het festival nog intenser beleven. Zij krijgen een unieke blik achter de schermen van Maanrock en kunnen nadien genieten van een heerlijke nachtrust zonder zich te moeten bekommeren om de rit huiswaarts”, aldus Björn Vandaele van Martin’s Patershof.

Video interview met Kristof Calvo ( Voorzitter mmMechelen Feest) en Björn Vandaele (Martin’s Patershof)

Voila, een hele boterham aan culinaire verwennerij op Maanrock. Drie dagen hebben we de tijd om zoveel mogelijk te proeven van muziek, eten, dranken en vooral het fijn samenzijn in onze stad Mechelen.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s Verschueren Eddy en mmMechelen Feest

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.