PikNik Botanik blijft populair in de Kruidtuin

0 Shares

Picknicken in een prachtig stadspark

De 7de editie van PikNik Botanik voorbije zondag, bade in een heerlijk lentezonnetje. De eerste natuurgenieters kwamen reeds om 9.30 uur opdagen. Gepakt en gezakt met dekens en picknickmand namen families met kinderen, groepjes jongeren en ouderen plaats op het grasveld.

Tot de late namiddag was het een komen en gaan in de Kruidtuin. Velen kwamen voor de eerste keer poolshoogte nemen, anderen keren ieder jaar terug. PikNik Botanik brengt mensen samen op een zeer aangename manier” zegt Marina Mariën (voorzitter Wijkraad Centrum)

Stadspicknick wordt PikNik Botaniek

Om meer te weten te komen over het ontstaan van PikNik Botanik moeten we terug gaan naar de periode van ‘Mechelen in Vrouwenhanden’. Dit stadsspektakel werd destijds afgesloten met een stadspicknick.

Het was toen stralend weer, en we vonden dat een zeer mooi initiatief. De stad heeft het dan nog twee jaar samen met de Wijkraad centrum georganiseerd. Daarna is de organisatie volledig in onze handen gekomen, en is PikNik Botanik ontstaan“ zegt Marina

PikNik Botaniek kan rekenen op veel trouwe fans

Wij komen reeds voor het vierde jaar naar hier. Deze morgen zijn we eerst langs geweest op de rommelmarkt Pennepoel. Nu met de kindjes hier, en dat vinden ze heerlijk. We vinden het een prachtig initiatief, dat zeker zou moeten blijven” vertelt Sofie die samen met haar man Werner en kindjes Leon en Jade genieten in het Mechelse stadspark. Sofie is zelf actief in het verenigingsleven in Mechelen-Zuid. Global Fiesta is één van de evenementen in onze stad die ze mee organiseert. Op 2 juli van 14.00 tot 20.00 uur ben je van harte welkom in de Jozef Verbertstraat.

Families met kinderen op PikNik Botanik te Mechelen

Hier komen vooral gezinnen met jonge kinderen. “Terug naar de ‘basic’, kinderen spelen met een bal, een frisbee, op de speeltuin …ouders babbelen onder elkaar, meer moet dat niet zijn” vertelt een blije voorzitter.

Les Amis de P, brengt muzikale intermezzo’s naar de Kruidtuin

Geen bonkende bas geluiden, maar fluweel zachte stemmen van het koor ‘Les Amis de P’. Deze zangtalenten, tussen 25 en 70, zijn al sinds de start een vaste waarde op dit evenement. Met hun miniconcert verplaatsen ze zich tussen de mensen, wat zorgt voor een ongelooflijke ambiance.

Wij zingen allemaal zeer graag, en zijn super gemotiveerd. Dat laat ons toe om mensen in ons koor op te nemen die puur komen om te zingen, ondanks dat velen geen muzikale achtergrond hebben. Dat creëert een heel andere sfeer en ambiance, we doen het allemaal puur uit hobby en in een ongedwongen sfeer“ zegt Marijke Ools (voorzitter Les Amis de P)

Het zangkoor, opgericht in 2009, bestaat voornamelijk uit Mechelaars. Zij brengen onder de vleugels van dirigent Bart Callebaut, een mix van muziekgenres als wereldmuziek, folk, vlaamse nummers, gewoon muziek waar ze zich goed bij voelen. De heren en dames, van ‘het koor met een hoekje af’, komen iedere.woensdagavond in een Mechelse school samen om te repeteren. In 2018 wil het muzikale gezelschap een eigen concert brengen, waar dan vooral familieleden en vrienden aanwezig zullen zijn. Wordt uiteraard vervolgd … Meer info hier

Vers en Gezond vaste waarde in het park
Een vaste waarde op PikNik Botanik zijn de mensen van ‘Vers en Gezond’ uit deelgemeente Leest. Zoals steeds kan je bij hen terecht voor alle info over verse groenten. Voor de gelegenheid stonden zij ook in voor drank en ijsjes in het park..

PikNik Botanik is een andere parkbeleving waar de Groendienst van de stad Mechelen zich ten volle achter schaart. We moeten het toegeven, den Botanique zoals Mechelaars het noemen in de volksmond, is een aangenaam stadspark met tal van unieke hoekjes.

Wijkraad Centrum zet zich in voor leefbaarheid in de stad

Dankzij de inzet van een twaalftal vrijwilligers van Wijkraad Centrum is dit kleinschalige evenement mogelijk. Dit is ook het enige event dat zij als vereniging organiseren. Wijkraad Centrum zet zich dagelijks, intra en extra muros, in voor de leefbaarheid in Mechelen. Zo heeft de vereniging zich de laatste twee jaar toegelegd op het opstarten van een geluidsdossier, wat onlangs is uitgemond tot een geluids charter.

Door het groeiend aantal evenementen in onze stad, is de druk voor de inwoners zeer groot geworden. “Als bezoeker kies je wanneer je weggaat van een evenement, maar als bewoner heb je geen keuze” zegt Marina. De voorzitter wil hiermee zeggen dat het organiseren van evenementen voor hun geen probleem vormt, maar dat het geluidsniveau aanvaardbaar moet blijven, zodat het voor iedereen aangenaam blijft.

Met een vijfhonderdtal bezoekers, kunnen we toch wel spreken van een succes voor deze editie van PikNik Botanik.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best) / Bekijk hier de fotoreportage

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.