De Zomer is van Mechelen volop goede doelen

Muzikale en goede doelen zomer in Mechelen

0 Shares

De Zomer is van Mechelen en Maanrock wordt een topeditie

Na een koude winter kijken u en ik zeker uit naar ‘de Zomer is van Mechelen’. Dat het alweer een topzomer gaat worden in Mechelen, dat staat nu al vast. Muziek op Maanrock staat hoog op de affiche maar de vijf nieuwe goede doelen maken deze zeker compleet. En dan hebben we nog Dina Tersago en Bert Gabriëls die als ambassadeurs de goede doelen mee gaan ondersteunen.

De Zomer is van Mechelen volop goede doelen

Maanrock is als muziekfestival al ver buiten de stads- en landsgrenzen gekend. Ieder jaar komen duizenden feestgangers uitbundig feesten in het mooie kader van onze stad. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn als ik je nu al kan verklappen dat buiten De Kreuners ook acts als Laura Tesoro, Abba Gold, Rob De Nijs, Kaatje, Yves Deruyter en Discobaar A Moeder de Grote Markt en Ijzerenleen op hun kop zullen zetten. “Wij hebben inderdaad al een mooie affiche bij elkaar gebracht waardoor we nu al de zomer is van Mechelen in stijl kunnen afsluiten” aldus Kristof Calvo.

Een warme muzikale zomer voor vijf goede doelen

mmMechelen Feest heeft er ook dit jaar voor gekozen om een deel van de consumptie opbrengsten aan vijf goede doelen te schenken. Afgelopen editie bracht de Zomer is van Mechelen maar liefst 25.000 euro op voor de goede doelen uit de Mechelse regio. het was trouwens de eerste keer dat ‘de zomer’ in het teken stond van goede doelen.

Kristof Calvo voorzitter mmMechelen Feest

We hebben niet getwijfeld: ook dit jaar moest en zou de zomer in teken staan van goede doelen. Vorig jaar hebben de Mechelaars hun groot hart getoond en hebben we heel wat middelen kunnen ophalen voor de goede doelen. We hopen dat dit jaar opnieuw te doen. Met twee geweldige ambassadeurs, Dina en Bert, en alvast een ijzersterk programma voor de Maanrock-zondag gaat dat ook lukken. We kunnen het niet genoeg benadrukken want het is iets om trots op te zijn: de Mechelse festivalzomer is niet alleen de langste en de meest toegankelijke, maar ook de warmste en meest solidaire”, aldus Kristof Calvo als voorzitter mmMechelen Feest.
Vanaf vrijdag 9 maart tot en met dinsdag 27 maart krijgen alle Mechelaars, bezoekers, verenigingen,… de kans om hun top drie goede doelen te suggereren via de website www.dezomerisvanmechelen.be. We zoeken dit jaar vijf nieuwe goede doelen zodat alle verenigingen een eerlijke kans krijgen die vorig jaar nog niet in de kijker stonden.

Ook Mechelse, minder bekende verenigingen kunnen aan bod komen. Op die manier worden nieuwe verenigingen ontdekt, en wie weet ook in de kijker gezet. Het is dus erg belangrijk dat je alles uit de kast haalt om jouw top drie favoriete verenigingen in de kijker te zetten. Vorig jaar werden meer dan 4000 inzendingen geteld waarvan 120 verschillende goede doelen. Jouw stem is dus belangrijk.

Van zaterdag 6 april t.e.m. vrijdag 27 april 2018 volgt een tweede ronde. er wordt dan een shortlist van 15 goede doelen geplaatst op de website. Iedereen kan dan opnieuw stemmen, maar je kiest dan slechts één goed doel. De shortlist van 15 goede doelen wordt door een jury opgesteld, ermee rekening houdende dat elk overgebleven goed doel een ander aspect binnen de samenleving steunt.

Maanrock muziekfestival te Mechelen

Midden mei worden dan de vijf winnende verenigingen geselecteerd en bekendgemaakt. Deze vijf nieuwe goede doelen worden doorheen de zomerperiode op muziekfestivals als Ottertrotter, Parkpop, Dijlefeesten en Maanrock gesteund.

Ambassadeurs Dina Tersago en Bert Gabriëls

Tijdens de eerste editie van dit project stonden presentatrice Ilse Liebens (radio Nostalgie) en oud-voetballer Piet den Boer (KV Mechelen) aan het roer. Dit jaar is de taak als ambassadeur weggelegd voor presentatrice Dina Tersago, en stand-up comedian Bert Gabriëls, beiden uit het Mechelse. Beiden zijn ze grote fan van de zomer en de muziek.

Dina Tersago ambassadeur goede doelen De Zomer is van Mechelen 2018

Dina vertoeft al een drietal jaren in de Mechelse regio, en is door de medewerking aan Maanrock van haar wederhelft Wim, vertrouwd met het Mechelse festival gebeuren. Zij was dan ook verheugd toen men haar vroeg als ambassadeur van de Mechelse zomer.

De Zomer is van Mechelen en dat betekent vooral dat de zomer echt van iedereen is, iets waar men in Mechelen fier mag op zijn Tijdens de zomer bruist het van de activiteiten en gezelligheid in Mechelen en dat dichtbij huis, fantastisch. Maanrock staat steevast op mijn programma en om dit jaar deel uit te maken van zo’n warm initiatief waarbij iedereen zich belangeloos inzet voor het goede doel, dat is geweldig. Meestal zamelt men tijdens de winterperiode geld in voor goede doelen, maar hier doet men dat ook in de zomer. Mechelen is daar heel hard mee bezig.” vertelt Dina Tersago.

Ook Bert Gabriëls is erg enthousiast dat hij als ambassadeur is gevraagd. Bert zegt dat hij als Heffenaar te weinig in de stad komt, maar dat zou te wijten zijn aan zijn zeer drukke agenda. Gelukkig kon hij vandaag bij de voorstelling in Wijnbar Unwined tijd maken om aanwezig te zijn.

Ambassadeur goede doelen Bert Gabriëls

Mechelen is voor mij naast een heerlijke plek om te wonen, ook vooral een stad waar iedereen meetelt. Ik wil me dan ook meer gaan inzetten in deze prachtige stad, en de zomer is voor mij het ideale moment. Dat de Zomer is van Mechelen het feestelijke koppelt aan het rijke verenigingsleven van de stad en ook nog eens aan het engagement van de mensen hier, daar word ik echt gelukkig van. Ik kijk er dus ten volle naar uit om deze zomer in Mechelen te mogen meemaken, en te kijken wat de stad allemaal te bieden heeft” aldus een enthousiaste Bert Gabriëls.

De zondag affiche kleur in ieder geval al zeer goed. Dit muzikale en warme verhaal wordt uiteraard vervolgd … uw reactie op dit artikel kan u hieronder kwijt.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.