Nacht van de Leerkrachten in Winterbar Mirage Mechelen

Mechelse leerkrachten feesten op 2019

0 Shares

2de Nacht van de Leerkrachten in Winterbar Mirage

Zo’n 650 leerkrachten uit Mechelen troffen elkaar op de 2de Nacht van de Leerkrachten. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, waren ook deze keer de inschrijvingen snel volgeboekt.  Het feestje in Winterbar Mirage werd succesvol afgesloten om 01.00 uur.

De Nacht van de Leerkrachten is ontstaan in de dromen van Marc Baert, zelf leerkracht in Ursulinen Mechelen. “Het idee is ontstaan toen ik met collega’s naar The Night of the Teachers in Aalst was getrokken op het einde van het schooljaar” zegt Marc. “Vorig jaar kwam Winterbar Mirage met het idee om dit uit te proberen, en het was onmiddellijk een schot in de roos. Gezien de positieve respons hebben we ook dit jaar een tweede nacht van de leerkracht

Voor leerkrachten is er niet echt een evenement waar ze op een ongedwongen manier contacten kunnen leggen met collega’s en andere scholen. Meestal gebeurt dit wel op pedagogische studiedagen, maar dan is dit ook niet netoverschrijdend.

Mechelse leerkrachten vieren samen met andere collega’s

Tijdens de Nacht van de Leerkracht komen alle onderwijssectoren met elkaar in contact: Kleuteronderwijs, lager onderwijs, bijzonder onderwijs, middelbaar onderwijs, hogere opleidingen ….en dit netoverschrijdend (gemeenschapsonderwijs, stedelijk, katholiek…)

Het opzet is dan ook dat we de eerste drie uren een beetje de mogelijkheid geven om met elkaar in contact te komen en om nieuwjaarswensen uit te wisselen.” vertelt Marc Baert.

Niet alle Mechelse scholen doen mee, het is dan ook geen verplichting, iedereen komt uit vrije wil. Toch waren er veel Mechelse scholen in de Mirage.: Ursulinen middelbaar, Ursulinen basisschool, Ham, Sint-Romboutscollege, TSM, Den Anker, Go Shil, Scheppers, Victor van de Walle, BIM SEM, Sint-Pietersschool, Colomaplus, Basisschool Coloma, Sint Maartenschool Hombeek…

Tussen al de mensen leerkrachten ontdekte ik opvallend ook heel wat leerkrachten van niet-Mechelse scholen wat aantoont dat dit een succesverhaal is en zal worden in de toekomst. Karamba Ramsdonk, SUI OLV Waver, GBS Piramide Steenokkerzeel, Anneessens Funck uit Brussel, Virgo Sapiens Londerzeel, Vosberg Rumst, Koninklijk Atheneum Keerbergen … “Heel dikwijls zijn het leerkrachten uit het Mechelse die daar werken en op die manier hun collega’s mee naar Mechelen brengen.” zegt leerkracht Baert.

Leerkrachten uit de bol op ongeremde party

Om 18 uur werd iedereen ontvangen met een glaasje cava, waar The Sequel door DJ Makédélé de eerste muzieknoten door de Mirage tent liet klinken. Daarna volgde een Warming up party door DJ Mike, waarna het dak helemaal van de tent geblazen werd met de ware Teachers Party by DJ “Marc with a C”.  Overdonderd was het feest in de Mirage. De sfeer was op en top, iedereen zong uitbundig en danste mee op de feestmuziek van hun collega Marc Baert.

Buiten de feesttent stond een leuke foodtruck opgesteld waar de verkoop van hot-dogs integraal naar Kom op tegen Kanker zal geschonken worden  n de loop van de avond werd een prachtig kunstwerk geveild ten voordele van vzw Sjarabang. Deze verkoop van een ‘vis’ bracht 50 € op. Sjarabang werkt rond kunst- en cultuurparticipatie voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Klokslag 00.00 uur werd oudjaar nog eens overgedaan met een speciale teachers countdown, inclusief alle toeters en bellen.

De Nacht van de Leerkracht was een party om nooit te vergeten. Is het voor herhaling vatbaar ? Zeker wel, ik kijk er al reikhalzend naar uit.

Tekst, foto’s (fotoalbum) en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.