Halloween Pompoenen Shopping Event Mechelen 2018

Mechelen in de ban van Halloween, boeken, …

0 Shares

Halloween Shopping, Openboekdagen, … Mechelen Leeft !

Mechelen beleefde alweer een fantastisch weekend. Halloween Shopping Event, Openboekdagen, Laatste dag Preventieweek woninginbraak, 20 jaar Jazzzolder, Try Vegan, …. en nog zoveel meer. Het had helemaal top kunnen zijn met ‘Mechelen Griezelt’ de Halloweenmarkt, maar helaas deze was afgelast, dit tot spijt van vele Mechelaars en toeristen.

Halloween Pompoenen Shopping Event Mechelen 2018

Stad maakt burgers bewust met actie ‘Voor één dag’

Dat het een koud weekend was zullen weinigen ontkennen. Vooral de wind maakte het onaangenaam om buiten te vertoeven. Vrijdag startte ik het weekend aan de Botermarkt. Daar had de stad Mechelen zijn tent opgesteld om burgers bewust te maken hoe belangrijk het is om je woning degelijk te beveiligen.
Onze Gemeenschapswachten hebben deze week tijdens de actie ‘Voor één dag’ heel wat tips gegeven aan de mensen. De fietsdiefstallen is een beweging van op en af, ze zijn het afgelopen jaar gestegen, maar nu alweer door onze inzet bij dienst Preventie en Veiligheid en de fietszenders alweer in dalende lijn..Woninginbraken zijn dan weer in stijgende lijn, en daar moeten we dan terug meer aandacht aan besteden” aldus schepen van Preventie en Veiligheid, Stefaan Deleus (CD&V)

Bij de fietsgraveeractie was het de gehele namiddag aanschuiven. Opvallend ook veel voorbijgangers informeerden zich, en luisterden aandachtig naar de tips tegen woninginbraak en fietsdiefstal van de Gemeenschapswachten. Sinds enkele weken verdeeld de stad ‘rookmelders’ aan 9 € per stuk of 3 voor een zachte prijs van 25 €. De Botermarkt was dan ook voor 1 dag ‘Rookmeldermarkt’ want ze gingen als zachte boter over de toonbank.

Schepen Stefaan Deleus Eén dag Niet Inbraak Preventie op Botermarkt te Mechelen

Dat de roadshow een succes mag genoemd worden tonen de verstrekte cijfers. Maandag werden te Heffen 51 rookmelders verkocht en 31 fietsen gegraveerd. Op dinsdag was Hombeek aan de beurt en daar werd hetzelfde aantal van 51 rookmelders aan de man gebracht en maar liefst 71 fietsen gegraveerd. De roadshow strandde ook in Battel en bracht daar 53 rookmelders aan de man en graveerde 40 fietsen. Ook Mechelen-Zuid stond op de agenda waar 11 rookmelders verkocht werden en 33 fietsen gegraveerd. De verkoop van de rookmelders ligt hier lager omdat de meeste mensen in een sociaal huurhuis wonen waar rookmelders al geplaatst zijn.

Slotdag vrijdag zijn er op de Botermarkt 79 fietsen gegraveerd & 45 rookmelders verkocht. Alle cijfers opgeteld betekent dit met een totaal van 254 gegraveerde fietsen & 211 verkochte rookmelders een succesvolle actie.

Pompoenen, Halloween clown, grime en hete oranje soep

Op zaterdag kregen de handelaars op het allereerste Halloween Shopping Event, georganiseerd door vzw Mechelen MeeMaken, heel wat mensen over de vloer. Her en daar waren er dan ook kortingen te spotten. De randanimatie waaronder een griezelige clown en wandelende pompoenen viel in de smaak bij de shoppers, er werden dan ook honderden selfies gemaakt met de halloween creaties..

Kindergrime op Halloween Shopping Event te Mechelen

Opvallend druk was het bij de grimestand van ‘Salon Kaat’ op de Korenmarkt. Hier was het de ganse namiddag aanschuiven om de gezichtjes van de kids om te toveren tot een mooie halloween creatie. Met snoepjes werden de kinderen lekker verwend, koukleumen mochten bij Soeper.be een warme zelfgemaakte beker gratis pompoensoep gaan nuttigen. Chocolade fans wisten op de ijzerenleen een lange rij te vormen achter een promowagen van Leonidas, waarom … wie zal het weten ?

(Lees verder onder de foto)

Soeper.be met gratis pompoensoep op Halloween Shopping Event

Mechelse auteurs signeren op Openboekdagen

Op zondag trok ik,richting Openboekdagen. Standaard Boekhandel aan de ijzerenleen zette speciaal zijn deuren open en creëerde een mini-boekenbeurs. Er waren dan ook diverse auteurs aanwezig om hun boek te signeren. “Het is ondertussen al een heel oude traditie. Volgend jaar 2019 bestaat Standaard Boekhandel 100 jaar. Zonder klanten kunnen wij niet bestaan, en daarom organiseren wij het laatste weekend van oktober ieder jaar de Openboekdagen om de klanten in de bloemetjes te zetten“ vertelt Marc Verstraelen (Standaard Boekhandel).

(Lees verder onder de foto)

Blogger auteur Jan Smets signeert op Openboekdagen

Mechelse auteurs als Jan Smets (Mechelen, een stad vertelt), Anne Daniel (De Gekuiste Versie) en Jan Pultau (Ik denk Denk ik) alle drie begonnen als bloggers, signeerden aan tafel hun eerste of tweede boek. Bij binnenkomst werden door twee lieftallige dames eigengemaakte snoepjes en andere lekkernijen aangeboden. Om door te spoelen had ik de keuze tussen een wijntje, gemberdrankje, fruitsap, … Intussen was Piet Den Boer poolshoogte komen nemen want ook hij is mede auteur van het boek ‘Helden met Darmkanker

Openboekdagen Standaard Boekhandel auteur Anne Daniel

Interviews à volonté met auteurs Anne Daniel, Jan Pultau, Jan Smets en zaakvoerder Standaard Boekhandel Mark Verstraelen

Plantaardige voeding …. EVA en Funky Jungle maken je bewust

Als laatste vervolgde ik mijn weg naar Funky Jungle. Onder Den Toren was er dan ook heel wat informatie te vergaren over vegetarische voeding onder het motto ‘Try Vegan of Funky Vegan’. Het is niet de eerste keer dat EVA Mechelen en Funky Jungle samen iets organiseren om mensen middels kookworkshops, proeverijen en andere informatie wegwijs te maken in het nut om vleesvrij te eten.

(Lees verder onder de foto)

Try Vegan georganiseerd door EVA Mechelen bij Funky Jungle te Mechelen

Try Vegan is bedoeld om jezelf uit te dagen om gedurende 30 dagen volledig plantaardig te eten. Via allerhande informatie lichten we de mensen in dat je nog steeds hamburgers, vleessalades, hot-dogs, … kan eten, maar dan plantaardig” zegt Wendy Dresen (EVA Mechelen)

Foto Marian Keijzer en Zazvan Maruri

Deze video bevat interviews met Wendy Dresen (EVA Mechelen) en Marian Keijzer (Funky Jungle)

Ik zou graag nog veel meer gedaan hebben, maar ja, de tijd blijft tikken, en al snel is het avond. Het is altijd zo sneu om andere organisatoren te moeten teleurstellen, maar beloofd … een andere keer kom ik zeker langs. Nog snel achter het toetsenbord, tekstje maken, foto’s en video interviews bewerken, en we kunnen terugkijken op een mooi weekend.

Wil jij vrijwillig meewerken aan dit nieuwsblog, laat het me hier weten.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best.

Uw reactie op dit artikel is onderaan welkom

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.