Magische Speeldag te Mechelen

0 Shares

Veel magie en speelplezier in de Mechelse binnenstad

Magische Speeldag was voorbije zondag aan zijn twaalfde editie toe, en mocht 15.000 bezoekers ontvangen. Deze speeldag begon een uurtje vroeger dan voorbije jaren. De zon heeft het laten afweten, maar dat kon de kinderen niet thuishouden. Er was dan ook heel wat te beleven in de Mechelse binnenstad.

Magische Speeldag te Mechelen

In het verkeersvrije stadscentrum hadden 30 kindvriendelijke organisaties hun tenten opgeslagen. Het Speelgoedmuseum, Lego, De Maan, Circolito, Disney Channel, BAZART, Awel en de Gezinsbond waren maar enkele van de publiekstrekkers op dit evenement. Aan het plein van Technopolis was het drummen. Hier kon men zijn volle kracht gebruiken om een fles met water te vullen en in de lucht te schieten.

Magische vlucht op de Veemarkt

Op de Veemarkt was het aan de durvers. Na een klim van acht meter hoogte, kon men een “magische vlucht‘ maken, een death ride. Velen onder hen waagden het avontuur, anderen keerden terug op hun stappen naar mama of papa.

Magische vlucht op de Veemarkt

De Magische Speeldag kon uiteraard niet zonder de nodige fakir’s, magische vertellingen, goochelaars en tovenaars. Een zwarte beer knuffelen … zou jij het gedrufd hebben ?

De Magische Speeldag vandaag stond in teken van toveren, goochelen, hocus-pocus pleinen, alles in het thema magie. Vandaag werd op de Grote Markt ook een huwelijk ingezegend van de Playmobil ridder en de Playmobil prinses. Dat werd ingezegend door Walid onze kindersecretaris van de kinderraad. Dus toch wel een speciaal evenement vandaag. De speeldag is intussen een traditie geworden, en we zijn zeker van zin om dit de volgende jaren verder te zetten.” vertelt een gelukkige Greet Geypen (schepen van jeugd)

Zeepbellencircus aan de Schoenmarkt tijdens Magische Speeldag

Zeven toverpleinen op Magische Speeldag.

Tot grote vreugde van de kinderen viel er overal wel iets te beleven. Een Magisch Verdwijnspoor, een Goochelplein aan de Botermarkt, het Wi-wa-wonderplein, … en nog zoveel meer. Het Hocus pocus plein bevond zich aan de Grote Markt en Schoenmarkt. De ganse dag werden hier bellen geblazen à volonté. Theater Pronto is een Zeepbellencircus en toonde de kids als geen ander hoe ze de grootste zeepbel konden toveren

Een waar huwelijksfeest op kindermaat

De Grote Markt werd voor de gelegenheid van Magische Speeldag voor één dag het Hocus Pous plein. Nadat Thomas van Disney Junior de kinderen met dans workshops had opgewarmd, werd omstreeks 15.30 het langverwachte huwelijk van Playmobil Ridder en Prinses onder luid gejuich voltrokken. De Prins wachtte samen met de kindersecretaris Walid en schepen Greet Geypen op de komst van zijn Prinses.

Magische Speeldag met huwelijk van Playmobil Prins en Prinses

Het ongeduld van de kinderen, ouders en grootouders werd op de proef gesteld, maar na enkele minuten verscheen de Playmobil Prinses langs een intussen door het publiek gevormde erehaag vanaf de Grote Markt richting podium. Op het einde van de huwelijksplechtigheid, toonden de Prins en Prinses de huwelijkskus aan het publiek. Daarna werden honderden balonnen de lucht ingelaten. 

Huwelijk Playmobil Prins en Prinses

Shows op het podium van het Hocus Pocus plein

Het feest werd verdergezet met muziek en dans van o.a de jongens en meisjes van Disney’s ‘Just Like Me’ en vloggers Nina, Zoe, Tommy, Liz en Max. Maar ook De Bende met Lisa Michels (finaliste ‘K3 zoekt K3’) en Joyce Beullens (presentatrice Studio 100 TV en vroeger vast gezicht van VTM kZoom) traden op. Kleine Stadsartiest Yannis wist het publiek en de jonge meisjesharten te bespelen, er werd uit volle borst meegezongen en gedanst.

Magische Speeldag 2017, ik ben ervan overtuigd dat vele kinderen hun nachtje in dromenland hebben doorgebracht. Het was alleszins alweer een puike organisatie waar zowel de organisatoren, standhouders, sponsors en alle medewerkers een dikke pluim verdienen.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy
Volg de Facebook pagina en bekijk deze week de volledige fotoreportage

 

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.