Maatjesfeest met Karel Sava en Luc Vis te Mechelen

Maatjesfeest brengt duizenden mensen naar Mechelen

43 Shares

Maatjesfeest op zijn maximum

Het Maatjesfeest, het is intussen al een begrip in Mechelen. Luc Vis en Karel Sava zijn de twee sterke Mechelaars achter dit evenement.

Ik ben poolshoogte gaan nemen, maar was helaas te laat voor de maatjes of paella. Duizenden bezoekers maakten gebruik van het mooie weer om er samen een gezellige avond van te maken. Er is dan ook veel volk, ambiance, drank en veel eten op de Grote Markt.

Maatjesfeest met Karel Sava en Luc Vis te Mechelen

Luc Mariën voorziet ieder jaar 5000 maatjes, en 12 grote pannen Paella, maar gezien het succes, waren alle maatjes en paella reeds rond 20 uur uitverkocht. velen lieten het niet aan hun hartje komen, en grepen als alternatief naar de calamares en oesters.

Maatjes hebben goed weer nodig, dan eten ze zich helemaal rond. Als ze helemaal rond gegeten zijn verhoogd hun vetgehalte (gezond vet), en dan kunnen we ze opeten” vertelt Luc Mariën (zaakvoerder vishandel en traiteur Luc Vis)
Ik zie alvast allemaal gelukkige mensen op het mooiste plein van Vlaanderen. Hier komt echt iedereen, mama’s met kindjes, maar evengoed een bompa of bomma. Het is een mooie mix, en wij vinden dat ongelooflijk fijn om te kunnen meemaken, zeggen beide organisatoren.

Eén keer per jaar komen de maatjes naar het land. Wij maken daar graag een groot feestje rond” zegt Karel Meyer (zaakvoerder Café Tapas Sava)

Karel die het Maatjesfeest samen met Luc organiseert had de weersvoorspellingen goed opgevolgd. Als cafébaas had hij alles goed ingeschat, want ondanks het zonnig en warme weer was er meer dan drank genoeg.

Muziek was naast de maatjes de rode draad rond het Maatjesfeest. Omstreeks 16 uur bracht Geert Meeuws nummers van Robert Long, waarmee het muzikale gedeelte op gang werd gebracht. Pretzel & The Cookies (?) is een coverband met drie bandleden uit Mechelen en eentje uit Bonheiden. Zij namen het roer over met dansbare nummers.

Rockenbach op Maatjesfeest te Mechelen

Rockenbach (?)bracht het publiek op de Grote Markt helemaal is de sfeer met Pop- en Klassieke nummers. Zij brachten verdeeld over negen blokken, medleys van bekende nationale en internationale popsterren. We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, en als afsluiter Jump, Radetsky Mars, Smoke On The Water, werden voortreffelijk gebracht. De Mechelse band Pardon Service sloot dit Maatjesfeest af met een super ambiance.

Tussen de optredens door van de bands, toonden de majorettes van ‘Va et Vient’ wat zij allemaal kunnen. Ook meisjes noemen zichzelf het ‘Majorettekorps met een hoek af

Naast de tent van de oesters stond de stand van Sjarabang vzw. Deze Mechelse vereniging zet zich dagelijks in voor mensen met en zonder beperking. Zij brengen toneelstukken, maken kunstwerken, …kortom ze doen waanzinnig mooi werk. Luc en Karel maakten er op dit Maatjesfeest gebruik van om Sjarabang te steunen. Door een verkoop van tombolalotjes wil men de organisatie steunen. De prijzen hieraan verbonden stonden onder andere opgesteld in de tent. Kunstwerken gemaakt door de mensen die begeleid worden door de vrijwilligers van Sjarabang. Hiermee lieten Luc en Karel hun hart zien, en dat het niet alleen om feesten draait, maar ook om het goede doel.

Maatjesfeest op de Grote Markt te Mechelen

Wat het evenement betreft zitten we nu na 15 jaar gegroeid te zijn, toch echt aan het maximum. We zijn ook afhankelijk van het weer. is het wat slechter dan hebben we minder volk, vandaag is het mooi weer en dan zitten we echt op het maximum” vertelt Luc

Het is mooi, het is gezellig, iedereen amuseert zich. Meer moet dat niet zijn” zeggen beide organisatoren. Op mijn vraag of we hier volgend jaar terug staan antwoord ons visboerke “Absoluut, absoluut, en terug met de Sava

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

43 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.