Los Bomberos de la Luna op Parkpop Mechelen

Los Bomberos de la Luna op Parkpop

0 Shares

Los Bomberos de La Luna ontsteken barbecue op Parkpop

Los Bomberos de la Luna en Concertband Heffen, trokken donderdag duizenden mensen naar den Botanique. In het kader van ‘De Zomer is van Mechelen’ vond de vijfde editie plaats van het populaire Parkpop. De boys van Radio Botanique, sfeermakers als geen ander, brengen reeds vier jaar het publiek in de juiste stemming. Het is maar een gezegde, maar de grasmat in de Kruidtuin leek wel een barbecue, so hot !

Parkpop met uitzinnig publiek te Mechelen

Radio Botanique zijn sfeermeesters bij uitstek
Parkpop is intussen een vaste waarde in onze stad, en blijft onnoemelijk geliefd bij het volk. Het feestje werd in gang getrokken door deejays Marc Baert, Jan Campi en Gert Van Eeckhout. Deze soms rare snuiters in glitterpakken, weten als geen ander hoe het publiek in de juiste sfeer te brengen.

Voor dit drietal is alles begonnen bij Kristof Calvo, die als voorzitter van mmMechelen Feest, Marc tussen pot en pint aangesproken heeft om mee te werken aan de vernieuwing van Parkpop.

Ik zag dat wel zitten, maar wou dit enkel doen samen met Jan en Gert. Echt kennen deden we elkaar niet, maar alle drie waren we dj’s, en het klikte onmiddellijk. Vandaag kijken wij iedere week uit naar de volgende Parkpop. Het plezante eraan is dat het publiek zeer wisselend is, maar fantastisch” vertelt Marc Baert.

Vier jaar Mechelse discobar in den Botanique

Het is nu het vierde jaar op rij dat deze dj’s met hun Radio Botanique op het podium staan op Parkpop. Het blijft voor hen iedere week wel een hele uitdaging, veel voorbereiding en creativiteit, om het toch wel grotendeels trouwe publiek te blijven vermaken. “We houden de ganse avond rekening met het publiek, is het jong of iets ouder. We moeten onze muziekkeuze regelmatig bijsturen” klinkt het bij Radio Botanique  Intussen gaat het hen voor de wind, want ook op de Weerdse Bierfeesten heeft het drietal al twee maal mogen optreden.

Radio Botanique dj's Gert en Marc op Parkpop

Ik ben als dj 18 jaar geleden gestart in den Boesjkammeree. Nadien ben ik gaan draaien in het New World Café, en ben dan enkele jaren gestopt. Vandaag draai ik zeer veel samen met Jan” vertelt Gert

Het eerste jaar dat Marc, Jan en Gert op Parkpop draaiden deden ze dat in gewone stadskledij, een jeansbroekske en een t-shirtje. “Op een zotte avond dachten we, we moeten eens iets plezant gaan doen, er ne zotte avond van maken. We hebben dan via een zoektocht op internet onze kostuums gekocht waar je ons nu iedere Parkpop ziet mee optreden

Dj’s met herinneringen aan Mechelse lokale radio’s

Buiten hun samenwerking voor Radio Botanique kan je Marc als dj tegen het lijf lopen op onder andere huwelijksfeesten en andere gelegenheden. Jan en Gert doen het dan weer met zijn tweetjes, en richten zich met hun Ricky Dick Soundsystem meer op een jeugdig publiek. Samen hebben de jongens net als ik heel wat herinneringen als dj aan de periode bij Mechelse stadsradio Reflex.

Parkpop in de Kruidtuin te Mechelen

Ik was een tijdje de man die de plaatjes uitgezocht en verzoekjes noteerde bij het verzoekprogramma van Frank Vermeulen. Later ben ik muzieksamensteller en technieker geworden van een oldies programma op zondagavond” vertelt Marc

Gentse Feesten op Bucket List van Radio Botanique

Jan was vandaag niet van de partij, maar alle drie prijzen ze de hemel dat ze deze kans gekregen hebben. Het feit dat het publiek telkens fantastisch is, is voor hen een blijk van erkenning. Ook dit drietal heeft een bucket list, en droomt ervan om op de Gentse Feesten te gaan draaien. Ze willen dus duidelijk hun grenzen verleggen, en dat siert hen. Ik kan me uiteraard helemaal aansluiten bij wat tijdens ons gesprek naar boven gekomen is. Als ex-dj weet ik heel erg goed, hoe moeilijk de job soms is. “Je moet van heel wat muziekgenres op de hoogte zijn, en buitenstaanders denken soms dat datgene wat je hier toont, dat het dat is. Maar het gaat echt wel veel verder” vult Gert aan.

Radio Botanique met dj's Gert en Marc

Abba en Queen favoriete groepen van vrolijk dj duo

Als ik vraag naar hun favoriete muziek bands of muzieknummers dan kom ik erachter dat Marc een voorkeur heeft voor rockbands als Queen en Ac-Dc. Zijn meest verterende nummer dat hem als dj is bijgebleven is Dancing Queen van de Zweedse groep Abba. Gert schaterlacht en zegt “daarvoor was ik veel te jong!”. Het verhaal achter het moraal van Dancing Queen vertelt Marc

Mijn broer ging naar Abba zien in de Arena Hall in Antwerpen. Ik was toen 12 à 13 jaar. We moesten aanschuiven en ons vader zei op een bepaald moment, we gaan rond de Arena wandelen. Ergens stond er een deur open. Mijn vader was nogal ‘ne curieuze’, die doet die deur verder open, en wij stonden gewoon in de zaal. Zodoende hebben wij heel het concert van Abba gratis gezien. Dat is zo iets wat vandaag niet mogelijk zou zijn door de veiligheidsmaatregelen” vertelt Marc alsof het hem vandaag nogmaals overkomt.

Ik was vijftien, en de band die bij mij is binnengekomen, en voor mij de aanleiding is geweest om met muziek te beginnen was The Scene. Dat was voor mij als rocker het van het, maar ik was ook een discoliefhebber. Iets wat mijn toenmalige maten niet begrepen. Als ik een plaat moet noemen die mij nauw aan het hart ligt dan is het zonder twijfel Daft Punk. Maar ik voeg er graag aan toe dat de grootste performer aller tijden Freddie Mercury van Queen is” vertelt een super enthousiaste Gert. Hij gaat er ook prat op dat de laatste Parkpop van dit jaar, hij zijn snor laat staan en eervol in de Kruidtuin afsluit met ‘God save the Queen’, en daar hou ik je aan Gert.

Kafee Zapoi favoriete bruine kroeg in Mechelen
Een laatste vraag aan dit vrolijke duo, hun favoriete café in Mechelen. “Ik ben begonnen met Equator, den Boesj, de Mille waarna ik even mijn vaste stek ben kwijtgeraakt. Vandaag kies ik voor Kafee Zapoi, een bruin café waar iedereen welkom is” vertrouwd Gert me toe.

Marc daarentegen neem zijn start elders “Ik ben begonnen bij Domino’s, Cartoons, den Boesjkammeree, d’Hanekeef maar vandaag moet ik Gert gelijk geven en kies ik ook voor een ongegeneerd café in Mechelen en dat is de Zapoi”. besluit Marc

Los Bomberos de la Luna schakelt versnelling hoger

Intussen was het grasveld in de Kruidtuin al goed volgelopen. Vaste super presentator Frank Wauters, ook medewerker bij vrije radio’s, is verheugd dat het eindelijk een zonovergoten avond is. Met plezier kondigt hij dan ook het spektakel van de avond aan.

Los Bomberos de la Luna, als je ze nog niet gezien hebt, dan moet u het bij een volgende gelegenheid zeker doen. Als je deze enthousiaste mensen aan het werk ziet op het podium, dan sta je versteld als je weet dat zij twee jaar terug gestart zijn. Zo’n enthousiasme, het plezier druipt gewoon van hen af.

Los Bomberos de la Luna op Parkpop te Mechelen

Het is ongelooflijk, we staan er zelf van te kijken. We hadden helemaal niet verwacht dat het zo ging knallen. We hebben op die twee jaar al heel wat mooie dingen mogen brengen”.aldus een tevreden Jeroen Verwaetermeulen

De Maneblussers geven het beste van zich

Los Bomberos de la Luna, klinkt Spaans maar zij zijn het helemaal niet. Het zijn zuivere Mechelaars die destijds de koppen bij elkaar gestoken hebben. Vertaald naar het Mechels toe, is het niet meer en minder dan ‘De Maneblussers’. Maar geef toe, dit zou als groepsnaam niet hetzelfde effect gehad hebben als Los Bomberos de la Luna. Leuk detail is dat een stukje achtergrond achter het ontstaan van de groepsnaam te zoeken is uit het ‘Jommekes Spaans’, met een knipoog naar onze afkomst.

Los Bomberos de la Luna op Parkpop Mechelen

Onze bedoeling is mensen in de sfeer brengen, party, feest. Mensen laten meezingen en dansen. Soms staan ze versteld van wat wij brengen. Voor ons was het een groot vraagteken of het zou lukken” vertelt Jeroen niet alleen voor zichzelf maar ook in naam van de groep. Jeroen is als stichter van Los Bomberos de la Luna, al een oude rot in het vak. Twintig jaar was hij zanger bij Frituur Paula.

Verbonden met de navelstreng aan Concertband Heffen

Het gros van de mensen heeft een bucket list, en ook bij Jeroen stond geschreven dat hij ooit met een groot orkest wou op het podium staan. Het leek wel of de goden naar hem geluisterd hadden, want op zekere dag ontving hij een uitnodiging van Concertband Heffen.

Concertband Heffen op Parkpop te Mechelen

Zij vroegen me of ik enkele nummers bij een optreden in een spiegeltent met hen wou komen zingen. En dat klikte, en smaakte snel naar meer, zowel voor mij als voor hun. Ik heb er met hun goedkeuring dan nog enkele vocalisten bijgehaald, en zo zijn we al snel samen beginnen repeteren” vertelt Jeroen

Vandaag telt de groep Los Bomberos de la Luna twee mannen en drie vrouwen. Samen op het podium met de 35 musici van Concertband Heffen is het een indrukwekkend geheel. In hun bestaan hebben zij ook al samen een optreden gehad met de ‘Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie’, maar met de Concertband Heffen zijn ze ‘met de navelstreng’ verbonden aldus Jeroen.

Los Bomberos aan Klassiek Podium op Maanrock

Wat Los Bomberos betreft zijn wij in het dagelijkse leven allemaal onderwijzers. In onze lessen hebben wij alle vijf wel iets waar muziek in voorkomt. We kennen mekaar al ettelijke jaren, en voel elkaar goed aan. En daar zijn wij allemaal zeer gelukkig om. het is belangrijk in wat wij doen, dat er een vriendschappelijke klik is..” besluit Jeroen. Wie Los Bomberos de la Luna nog niet gezien heeft, moet zonder twijfel zijn oor te luisteren leggen bij het Klassiek Podium op zondag 27 augustus in het kader van Maanrock.

Dat de Concertband Heffen een hele schare fans achter zich heeft, heb ik zelf kunnen vaststellen. Voor het podium hadden enkele honderden mensen zich samen geschaard met spandoeken, om hun idolen aan te moedigen. De combinatie tussen deze twee groepen mogen we alvast geslaagd noemen.

Special guests in Las Vegas Style

Onze Mechelse dj’s schudden omstreeks 22.30 nog een ‘Special Guest’ uit hun mouwen. Ja hoor, het publiek kwam helemaal in extase na het verschijnen van BStyle Dance Crew uit Bonheiden. Kleurrijk uitgedoste meisjes dansten inclusief wiegende pluimen en heupen in Las Vegas style. Moet ik je zeggen dat het publiek nu helemaal uit zijn dak ging, of nee, we zullen zeggen dat het gras verschroeide na het bereiken van het hoogtepunt. Deze dance company staat onder leiding van Gwen Symons. Het publiek kon het alvast smaken ….

BStyle Dance Crew uit Bonheiden op Parkpop

Jawel, deze uitgave van Parkpop, kunnen we in onze agenda alweer aanstippen als een geslaagde avond. Ik heb leuke babbels gehad met Jeroen, Frank, Marc en Gert, waarvoor dank. Ook enkele volgers van mijn facebook hebben me her en der aangesproken, en ook voor mij geeft dit blijk van waardering. Bedankt Mechelaars, het was een kei leuke Parkpop, dankzij jullie staat Mechelen op de kaart.

Fotoreportage weldra hier te bezoeken

Tekst en foto’s Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.