John Terra op Parkpop te Mechelen

John Terra en gasten op Parkpop Mechelen

0 Shares

Vlaams idool John Terra en band in Kruidtuin

John Terra (66), reeds 40 jaar topartiest in de Vlaamse showbusiness, mocht op het podium bij de voorlaatste Parkpop van 2017. Duizenden bezoekers ontving den Botanique deze keer niet, de regen was alweer spelbreker. Toch werd het naarmate de avond vorderde nog een gezellig feestje op het natte grasveld.

John Terra op Parkpop te Mechelen

De drie top dj’s van Radio Botanique wisten met tal van ambiance hits, het publiek in een mum van tijd op te warmen. Een mistig gordijn hing over de Kruidtuin, en dat maakte het allemaal nog wat meer feeëriek. Frank Wauters, vaste presentator van Parkpop, bracht het goed nieuws voor de honderden Mechelaars gewapend met paraplu en regenpakDe man die een ode brengt aan het Vlaamse levenslied, en de artiest waarvan hij megafan is, Neil Diamond, zal hopelijk hier in den Botanique de zon doen schijnen John Terra en Band” .

John bracht tijdens deze editie van Parkpop een groot deel nummers van zijn recente cd ‘John Terra zingt Neil Diamond’. Twaalf covers staan op deze succesvolle cd, waarvan ‘Sweet Caroline’, een nummer  van formaat het publiek luidkeels deed meezingen. Dat de full CD goed loopt, is een opsteker voor Terra en de platenfirma.

Nog een duizendtal full CD’s te gaan voor goud, en dan is het project geslaagd. Maar ik ben nu al zeer tevreden dat we het cijfer naar Vlaamse normen gehaald hebben” zegt zanger Terra.

Nieuw talent heeft het moeilijk om door te breken

Voor Vlaamse artiesten is het niet makkelijk om een carrière op te bouwen. Maar het is ook zeker niet eenvoudig om nieuwe Vlaamse artiesten te vinden. Terra verduidelijkt dat het aantal zangwedstrijden op tv, waar jongeren snel in de picture komen, het moeilijker maken om artiesten als Christoff of een Dana Winner te vinden.

John Terra op Parkpop te Mechelen

Het publiek is ook veranderd, en maakt een moeilijke tijd door. Ergens is het altijd al wel zo geweest, en verwacht ik wel een heropleving van het Vlaamse lied. Maar er zou inderdaad terug een tv programma als ‘Tien om te Zien’ moeten komen en dan zie ik het echt wel weer zitten voor het Vlaamse lied” vertelt John Terra

Neil Diamond het grote voorbeeld van John Terra

Terra steekt het niet onder stoelen of banken dat hij valt voor de muziek van Neil Diamond. Tijdens zijn optreden vraagt hij aan het publiek wie al een live optreden van Diamond heeft bijgewoond, en weet dat hij makkelijk een show van drie uur kan opvoeren. Vele nummers van hem zijn al gecoverd geweest. Hij was dan ook zeer blij dat zijn platenfirma CNR een full CD wou uitbrengen rond de liedjes van Neil Diamond, een jongensdroom die waarheid werd.

Uiteraard klonken vanaf het podium ook de tophits van Terra, hits als ‘White is White’ waarmee hij zijn carrière destijds gestart is. Maar ook voor zijn definitieve doorbraak stond hij als 15 jarige al op podia, voornamelijk dan met franstalige muzieknummers. Beter kon het niet met ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’, inderdaad de zon was ver zoek in De Zomer is van Mechelen. De handjes wuifden doorheen de regendouche, van links naar rechts.

Duetten met Riguelle en Caen scoren bij het publiek

Patrick Riguelle op Parkpop met John Terra
Tijdens het 90 minuten durende concert zong Terra enkele duetten met
Patrick Riguelle. Eveneens een rasartiest, en ‘kakker’ supporter, die we in onze stad al mogen ontvangen hebben op het Kerstconcert vorig jaar in de Sint-Romboutskathedraal. Ook op dit concert georganiseerd voor het goede doel door Foundation Mechelen, ontdekte ik de mooie stem van Patrick. Samen met John Terra zong Patrick in duet één van zijn lievelingsnummers van het duo Simon & Garfunkel.

Dany Caen met John Terra op Parkpop

Wie zeker ook onze aandacht trok was Dany Caen, oorspronkelijk een backing vocal zangeres met een klok van een stem. Zij bracht donderdag enige prachtige solonummers, die de smartphone lichtjes in de lucht deden ronddwarrelen, en vele harten sneller deed slaan.

Op mijn vraag of we in de nabije toekomst nog een full CD mogen verwachten, antwoord John “We zijn in volle voorbereiding van een nieuwe full CD met allemaal Terra songs. Enkele van de songs heb ik zelf gecomponeerd. Ik kijk er reikhalzend naar uit om de nieuwe CD aan de mensen te kunnen voorstellen. We hopen deze klaar te hebben ergens mei/juni 2018”

Na 40 jaar nog steeds liefde voor muziek
John Terra, zanger en liedjesschrijver heeft het na 40 jaar nog steeds, de liefde voor muziek, en dat siert hem. Na het fantastische optreden had ik een kort gesprek met Vlaanderens idool. Een rustige aangename man, artiest in hart en nieren, die ook vandaag op Parkpop bewezen heeft dat hij nog mee kan in de showbusiness, en Parkpop een geslaagd concert vond.

Wat velen onder ons niet weten is dat John Terra in de Graaf van Egmontstraat net naast bloemenwinkel Louis een boetiek uitgebaat heeft. Na het concert stonden enkele diehard fans naast het podium klaar voor een selfie en handtekening. Vooral de ‘John Terra Vrienden’ waarvan sommigen reeds sinds het begin John volgen tijdens optredens, stonden de ganse avond gewapend met fototoestel klaar om dat juiste moment vast te leggen.

Meer info op de facebook pagina

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.