Gebundelde krachten voor Mechelen Zingt

42 Shares

Horeca, handel en stad samen voor Mechelen Zingt

Het populaire Mechelen Zingt dat dit jaar plaatsheeft op zaterdag 13 juli krijgt een vernieuwde editie. Het stadsbestuur van Mechelen, de horeca en de handel bundelen samen de krachten voor Vlaanderens zangfeest.

Mechelen Zingt met de steun van stadsbestuur, horeca en handel
Foto Verschueren Eddy (archief 2016)

Zoals reeds eerder geschreven zal dit jaar 11 en 21 juli niet op de Grote Markt doorgaan maar in de Kruidtuin (Botanique). De krachtenbundeling is het gevolg van verschillende overlegmomenten die burgemeester Bart Somers en Mechelen Feest voorzitter Kristof Calvo hadden met de horeca van de Grote Markt.

Juli feestmaand in Mechelen

Voor ons Mechelaars heel goed nieuws zegt Kristof Calvo . “We kiezen bewust voor een zaterdag, zodat nog meer Mechelaars kunnen deelnemen. We maken er een groot volksfeest van. De horeca van de Grote Markt zullen hun terrassen kunnen uitbreiden. Bepaalde zaken zullen voor en na ook extra initiatieven nemen. Wij zullen de mensen al warm maken tijdens de zaterdagse markt en tijdens het shoppen om ’s avonds mee te komen zingen”, aldus voorzitter Mechelen Feest.

Burgemeester Bart Somers is tevreden met de uitkomst. “Het programma van de ‘Zomer is van Mechelen’ is meer dan ooit een co-creatie van de stad met andere publieke en private partners. We zorgen samen voor meer beleving en door dialoog ook voor goede afspraken over einduren en decibels!”.

Mechelen Zingt 2016 op de Grote Markt
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het overleg met de horeca Grote Markt heeft ook nieuwe afspraken opgeleverd. “Er komt terug een comité Grote Markt. Voor ons is het belangrijk dat er beter overlegd kan worden en dat de zaken meer samenwerken. In het verleden was dat soms een probleem, vandaar dat we die samenwerking cruciaal vinden. Er is ook afgesproken dat alle zaken zullen bevraagd worden over de toekomstige evenementenkalender”, besluit Kristof Calvo.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

42 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.