American Days met Tjerda en Tiffany te Mechelen

Eerste American Days van start te Mechelen

0 Shares

American Days met veel countrymusic, food and drinks

De American Days zijn zaterdag van start gegaan te Mechelen. Het is Tiffany (34) en Serre Serneels, ondersteund in het organiseren door Tjarda (25), die aan de doopvont stonden van dit evenement dat volledig in het teken stond van Amerika. Dit keer geen ‘Twee meisjes op het strand’ maar twee lieftallige jonge meiden op de parking van de Slachthuislaan. Ze gingen er dan ook direct ‘vollen bak’ voor, want deze eerste editie gaat over twee dagen.

American Days met Tjerda en Tiffany te Mechelen

Het idee achter dit evenement is eigenlijk ontstaan met het speenvarken aan het spit, een eventje dat wij ieder jaar organiseren in Café De Zwaan. Dat hebben we nu willen uitbreiden naar de American Days” zegt Tiffany Verbond (uitbater Café De zwaan)

Oldtimers, moto’s en Amerikaanse trucks

Voor Tiffany en Serre was het koffiedik kijken of het zou lukken. Via sociale media waaronder facebook hebben de Mechelse meiden een oproep gedaan om mee te werken aan American Days. Vooral het bij elkaar krijgen van oldtimers en Amerikaanse auto’s en trucks was niet eenvoudig. Toch hebben er heel wat mensen enthousiast gereageerd. Op de parking was het een komen en gaan van Chevrolets, Jeeps, Harley Davidsons en andere rijdende pareltjes.Onze oproep via facebook is massaal gedeeld geweest. Mensen hadden direct interesse en konden bij ons terecht met hun vragen. Er staan vandaag op ons marktje zelfs marktkramers uit Amsterdam die onze oproep gezien hadden.” zegt Tjarda Goovaerts.

Om de Amerikaanse sfeer te kunnen opsnuiven, kon je als bezoeker terecht in en om de grote tent. Hier was het sinds de middag reeds een gezellige drukte. Ik heb kunnen vaststellen dat Tiffany haar American Days zeer serieus nam. Je kon er niet omheen dat de Amerikaanse invloeden volop aanwezig zijn.

“Er is een heuse barbecue en varken aan het spit, maar ook American Pancakes van ‘Kom op tegen Kanker’, Amerikaanse sigaren en de onvermijdelijke whisky. Er is dus heel wat aanbod typisch Amerikaans” vertelt Tiffany

In de tent was de legendarische Rockabilly stijl opvallend aanwezig. ook op het aangrenzende marktje vondt je de Rockabilly uit de fifties veelvuldig terug in de vorm van kledij, vintage en retro accessoires. Andere handelaars waar je terecht kon waren een tattoo, de Barbier Yannick Keppens, een steuntje aan de nabijgelegen Dierenbescherming, materiaal van Outlaws mc Belgium, en nog zoveel meer.

Country Music en Line Dance op zijn best

American Days zonder Country & Western Music, we kunnen het ons niet indenken. In de namiddag waren dan ook regelmatig demonstraties en initiaties Line Dance, en misschien kon je wel een stukje meedansen. Na de Line Dancers had Tiffany heel wat muziek voorzien. Enkele live muziek bands als ‘The Retroos Band’ brachten zaterdagmiddag bekende Country songs en andere dansnummers met een country tintje ten gehore. Je moest al heel veel moeite doen om stil te blijven staan. Ambiance ten top….Intussen was het ook gezellig druk op het buitenterras naast de feesttent.

We zouden het nog vergeten, maar op het terrein kon je zelfs een praatje maken met ‘Black Eagle’. Deze afstammeling heeft indiaans bloed uit de Tenne stam of Sioux. Aan de stand kun je heel wat handgemaakte voorwerpen bekijken. Black Eagle (75) is sinds zijn jeugd in ons land. De geschiedenis van zijn ouders en voorouders vertelt hij uit zijn hart, en draagt dit via schoolbezoeken graag over aan de kinderen in ons land. Op het moment dat ik met deze vriendelijke man een gesprek had, ontving hij bezoek van vrienden waarvan hij de kinderen volgens indiaanse traditie gedoopt had. Neem gerust ook een kijkje in de twee Tipi’s, het huis van de indianen.

Naast de grote tent kon je jezelf laten gaan op de mechanische stier, zowel kinderen als volwassenen. Voor de jongere kids was er achteraan op de parking een kindermolen en kunnen de allerkleinsten eendjes vissen. American Days zonder een schietkraam, dat zou maar al te gek zijn.

De eerste American Days waren een overdonderend succes. Zondag was ongetwijfeld de topdag. Duizenden bezoekers kwamen afgezakt naar het evenement. Er waren dan ook heel wat oldtimers en moto’s aanwezig. Tiffany droomt nu al van een tweede American Days. “De commentaren van de bezoekers zijn alvast zeer positief. Hiermee wil ik ook de talrijke vrijwilligers feliciteren met hun inzet” besluit Tiffany. Ook de vrijwilligers zelf vonden het een top weekend, en zijn enorm trots op de samenwerking met Tiffany, en dat ze enorm trots zijn op haar. Mooier kan het niet zijn voor deze 34 jarige Mechelse meid. Dit heeft Mechelen nog meer op de kaart geplaatst.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Sfeerbeelden kan je hier bekijken

Uw reactie op de American Days kan je ook hieronder kwijt

 

0 Shares

4 comments

  1. Prima.Ik ben er de twee dagen geweest.Heel prachtige sfeer.Vriendelijk onthaal en….gegrilde steack van eerste kwaliteit.

  2. Zo is dat Michel, en bovendien alles aan betaalbare prijzen, dat is soms wel anders bij evenementen. Tiffany en alle mensen die achter haar stonden verdienen een dikke pluim !

  3. Heel leuk geslaagd evenement, ik miste alleen een hamburger , mss een tip voor volgende editie ?? voor de rest top

  4. Eigenlijk heb ik dat niet gemerkt Saskia dat er geen hamburger was, zou inderdaad raar zijn. Ikzelf heb het varken geproefd, en dat was zeer smakelijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.