Nieuwjaarsdrink op Grote Markt stad Mechelen 2019

Drukke zondag voor de Mechelaars

0 Shares

Nieuwjaarsdrink, Bal Populaire en Solden shopping

De jaarlijkse Nieuwjaarsdrink, Bal Populaire en Koopzondag naar aanleiding van de solden, bracht heel wat volk op de been in Mechelen. De laatste loodjes wegen het zwaarst, zegt men in de volksmond  Ik kan dat niet ontkennen. Na een super druk Mechelen Houdt Je Warm programma in december en de eerste week van 2019, zijn de batterijen volledig ontladen. Dit weekend moest ik nog doorkomen.

Nieuwjaarsdrink op Grote Markt stad Mechelen 2019
Nieuwjaarsdrink 2019 stad Mechelen

Mechelaars ontmoeten elkaar op Grote Markt

De Nieuwjaarsdrink startte iets vroeger dan voorzien. De zondag klokken waren nog aan het luiden, als de Mechelaars zich richting Grote Markt begaven. Dit jaar braken we met zo’n 2800 bezoekers, een recordopkomst. Opvallend dat deze keer de opstelling van het event anders opgesteld was. Het podium had men verplaatst naar de andere zijde van de Grote Markt, zodat het stadhuis en kerstboom in volle glorie te bewonderen was. Lees verder onder de foto ..

Mechelaars klinken samen op Grote Markt op 2019

Klokslag 12 uur sprak burgemeester Bart Somers naar traditie de Maneblussers toe.“Vandaag zijn we de modelstad in Vlaanderen, en dat is het werk van ons allen. U weet en wij weten wanneer we op ons best, ons sterkst zijn “ aldus de burgervader. “Toon dat we een stad zijn die ambitieus is, maar waar iedereen meetelt. Ook in 2019 zal Mechelen verder openbloeien.”  
(Luister en kijk naar meer op de video)

Kussen op het nieuwe jaar met smoutebollen suiker

Drie concert bands, Simacon-band Hombeek, Mechels Harmonie Orkest en Koninklijke Harmonie ‘Mannen van Goede Wil’ uit Muizen, verzorgden het muzikale deel. De Muizense muzikanten hadden voor de gelegenheid François Van den Broeck, gekend van het tv-programma ‘The Voice Senior’ als special guest uitgenodigd..Hij kon her en der met bekende crooners mensen aanzetten tot het dansen. (Lees verder onder de foto en ontdek nog meer …)

François Van den Broeck (The Voice Senior) en Koninklijke Harmonie ‘Mannen van Goede Wil’

Wat zou een nieuwjaarsdrink zijn zonder eten en drinken ? Dit culinaire deel was dan ook weer dik in orde. Frieten, smoutebollen en wafels vulden heel wat hongerige magen. In lange rijen stonden de Mechelaars aan te schuiven, maar al bij al was het allemaal goed georganiseerd. De wachttijden werden tot het minimum beperkt. Trouwens wat maakte het uit, een glaasje cava, muntthee, … en een praatje onder elkaar, daar draaide het dan toch allemaal om. Her en der een beetje gemopper door het ontbreken van jenever en feestelijke muziek. Ja, toch wel een beetje akkoord, mag over nagedacht worden !

Rommy mascotte Mechelen Kinderstad

Kinderstad Mechelen had voor de gelegenheid speeltuigen voorzien voor de kleinsten. Ook Rommy, de mascotte, kwam een kijkje nemen op dit Mechels evenement.

(Lees verder onder de foto en bekijk een video van Winterbar Mirage)

Op zoek naar solden koopjes

Eerste koopzondag 2019 met solden koopjes te Mechelen

Om 13 uur werd de Nieuwjaarsdrink voor een jaar terug opgeborgen. Dit was niet het einde van een ontspannende zondag. De handelaars openden voor de vierde keer op rij hun winkels op zondag. De winkelstraten werden op deze eerste koopzondag van het nieuwe jaar bevolkt door kooplustigen op zoek naar dat kledingstuk, schoenen, of andere hebbedingen met een grote solden korting. Of de solden een succes zullen zijn, daar bestaan nog geen cijfers over. Het staat wel vast dat Black Friday en de koppelverkoop (korting bij aankoop van minimum 2 stuks) voor de eigenlijke solden, geen windeieren gelegd heeft voor de handelaars. vzw Mechelen MeeMaken heeft ook deze zondag het shoppen net dat tikkeltje extra toegevoegd aan het shoppen met randanimatie.

Randanimatie op eerste koopzondag 2019 dankzij vzw Mechelen MeeMaken

Mechelaars feesten op Bal Populaire

Wie geen fan van shoppen op zondag was, werd verwacht op het Bal Populaire in Winterbar Mirage. Geen slechte keuze, want dj Kurt wist het toegestroomde publiek te vermaken met muziek voor alle leeftijden. Voor de 7de keer brachten de organisatoren van Winterbar Mirage een bomvolle affiche. “We kijken met heel veel positivisme terug op deze editie. We hebben 13.000 Mechelaars gelukkig gemaakt, en dat zonder noemenswaardige problemen.” vertelt Wim Voss als mede-organisator Winterbar Mirage. “Dat is vandaag ook het beeld van onze stad. openstaan voor alle doelgroepen. Ik denk dat we daar de voorbije weken goed in geslaagd zijn

Binnenkort hier een video met interview Winterbar Mirage Mechelen

v.l.n.r Kevin Goovaerts, Mehdi Mathouthi, Wim Voss, Ignace Degens
organisatoren Winterbar Mirage Mechelen

Al dansend, lachend en met heel veel leute namen honderden Maneblussers in Mirage afscheid van deze editie Mechelen Houdt Je Warm. Iedereen wou de laatste druppel op de dansvloer eruit persen. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan dit winterprogramma. Om 19 uur doofde het licht in de Mirage, schoven de rolluiken van de winkels dicht, en was het liedje uit.

Mechelaars feesten op laatste dag Winterbar Mirage Mechelen

Ik en waarschijnlijk ook u heb fantastische weken gehad in onze stad. Mechelen heeft ons warm gehouden. Daarbovenop maak ik van de gelegenheid gebruik om alle mensen van harte te bedanken die me alle kansen en vertrouwen boden om mijn hobby als blogger op een plezante manier te kunnen uitbouwen. Bedankt ook aan de fans van Mechelen op zijn Best. Ik had helemaal geen vermoeden dat er zoveel fan zijn van het blog. Mooie complimenten, schouderklopjes en nog zoveel meer geven me de kracht om er dit jaar ten volle voor te gaan. Bedankt allemaal !

Blijf op de hoogte van nieuwe video’s via mijn YouTube kanaal . Abonneer je nu gratis !

Uw reactie is onderaan dit artikel welkom

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best (fotoreportage Bal Populaire)

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.