De Zomer is van Mechelen blijft een succesvol gratis zomerfestival

Drie maanden de Zomer is van Mechelen

40 Shares

De Zomer is van Mechelen is succesformule !

Mechelen en de zomer, ze hebben beiden iets gemeen, en dat is feesten. De Zomer is van Mechelen heeft dan ook zijn naam als concept niet zomaar gekregen, het doet de stad bruisen. Muziek, theater, sport, dansen, cultuur, … het zijn maar enkele ingrediënten die het succes vormen van dit groots evenement.

De Zomer is van Mechelen blijft een succesvol gratis zomerfestival
Organisatoren De Zomer is van Mechelen stellen programma 2019 voor
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Een straf programma, dat heeft het team van vzw Mechelen Feest alweer uit hun mouwen kunnen toveren. Dit jaar zal De Zomer is van Mechelen niet twee maar drie maanden de stad in één grote feesttempel omdopen. Van 21 juni t.e.m. 21 september 2019 staan er heel wat zomeractiviteiten in en rond Mechelen op de affiche.

Zomerse evenementen zoals BROEK, Ottertrotter, Parkpop en Maanrock gaan de stad in alle regenboogkleuren hullen. Iedereen komt aan zijn of haar trekken dankzij een zeer gevarieerd zomerprogramma.

Muzikaal belooft dit een topzomer te worden. Het is altijd moeilijk vergelijken, maar ik denk dat dit de sterkste programmatie is in jaren. De zomer is bijgevolg ook dit jaar van Mechelen. Het programma is een mix van vaste waarden en enkele nieuwigheden. De vernieuwde editie van Mechelen Zingt in samenwerking met horeca en handel is ook belangrijke nieuwigheid. Maar we blijven verrassen. En dat werkt. Door het succes verhuist het klassiek concert van Casco Phil naar de Kruidtuin, waardoor het programma van Parkpop nog diverser wordt“, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

Nieuwkomer BROEK opent Mechels zomerfestival

Het nieuwe BROEK festival, geeft de aftrap, en is een weekend vol theater en dans van internationale klasse. Dit kersverse festival strijkt neer in het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark in Mechelen. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni geniet je van tal van voorstellingen van de bovenste plank. Op vrijdag geeft ‘The Sea Within’ het startschot. Powervrouw Lisbeth Gruwez brengt een magnetiserende dansvoorstelling. Abattoir Fermé zorgt voor de tweede voorstelling van ‘Phantasmopolis’.

Zomertuin geopend in Vrijbroekpark Mechelen
Vrijbroekpark nu ook decor van De Zomer is van Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ottertrotter wordt low-impactfestival met zuiderse beats

Eind juni is het naar traditie de beurt aan Ottertrotter. Dit jaar wordt de 26ste editie ingezet met twee dagen feest waar je de wereld letterlijk kan proeven en de voordelen van een groenere levensstijl ontdekt. Een leuke mix aan livemuziek en dj’s met een mondiale toets.

Ottertrotter Festival Tivolipark Mechelen
Ottertrotter Mondiaal Festival in Tivolipark Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Op zaterdag zakken al heel wat toppers af naar Domein Tivoli in Mechelen. De Antwerpse zanger/rapper DVTCH NORRIS weet je met zijn aanstekelijk enthousiasme en energieke performance mee te krijgen. Nog een trio kleppers zijn de mannen van Babylon Trio. In 2016 kwam dit Irakese trio naar België en konden hun talent binnen de muziek ook niet hier verbergen. Zij brengen je een mix van hedendaagse Iraqi muziek. Zomerse beats ten top !

Ottertrotter Mondiaal Festival Mechelen
Foto stad Mechelen

Vorig jaar werd voor de eerste keer een Fair Trade ontbijt georganiseerd. Ook op deze editie van Ottertrotter grijpt men terug naar dit concept op het festivalterrein. Meer info op de nieuwe website: www.ottertrotter.be.

Parkpop blijft de wekelijkse afspraak in de Kruidtuin

De Kruidtuin staat dit jaar nog meer dan voorgaande jaren extra in de kijker. Op donderdag 4 juli gaat het populaire Parkpop van start en dat gaat zo door t.e.m. donderdag 15 augustus. De dj’s van Radio Botanique blijven de vaste gasten als opwarmers en afsluiters van het parkfeest. Een greep uit de live artiesten zegt genoeg van wat ons te wachten staat, Radio Guga, Günther Neefs, Bart Kaëll, De Mens, … en Casco Phil die dit jaar niet in het Hof van Busleyden zal optreden maar in de Kruidtuin.

Radio Botanique dj's Gert en Marc op Parkpop
Radio Botanique op Parkpop in de Kruidtuin op de Zomer is van Mechelen
Foto Stad Mechelen

Mechelen Zingt op de Grote Markt

Bovenop een muzikaal programma op 11 juli in de Kruidtuin organiseert de Zomer is van Mechelen een extra editie van Mechelen Zingt op zaterdag 13 juli op de Grote Markt. Dit is een nieuwe en heel nauwe samenwerking met handel en horeca. Verwacht je aan een groot en leutig meezingfeest i.s.m. Vlaanderen Feest. Naar jaarlijkse traditie verzorgt Wim Leys en zijn band voor een flinke opwarmer, waarna Vlaanderen Zingt de avond ingaat met heerlijke klassiekers.

Mechelen Zingt 2019 in de Kruidtuin
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Belpop Bonanza Sessie op 21 juli in de Kruidtuin

Belpop Bonanza komt terug op de Nationale Feestdag op 21 juli. Het avondprogramma met Jan Delvaux en dj Bobby Ewing slaat dit jaar zijn tenten op in de Kruidtuin. Op zaterdag 21 juli presenteert het duo in Mechelen, en alleen in Mechelen, een onuitgegeven nationaal defilé. Verwacht een straf huisorkest, gereputeerde gasten in verrassende combinaties en massa’s mooie liedjes van Belgische makelij.

Belpop Bonanza op Belgische Nationale Feestdag te Mechelen
Belpop Bonanza op 21 juli Nationale Feestdag. In 2019 in de Kruidtuin
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De Belgunique Makers Markt met heel wat belgische ontwerpers is te bezoeken tussen 12.00 en 19 uur op het plein aan het water bij Thomas More. Maar er is nog veel meer dus kom het lokaal talent ontdekken op deze gezellige markt.

Dijlefeesten in het midden van de zomer

Dijlefeesten is voor de 44ste keer het ankerpunt van de zomer. Dit jaar op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus zal het Cultuurplein weer één groot feestplein zijn. Heel wat verrassende live bands en dj’s serveren je twee dagen lang de beste beats. Zo is er de nieuwe Mechelse samenwerking met KURABU. Zij zullen je de beste dj’s serveren en ook zelf aan de mengtafel staan. Verder mag je een reeks van geweldige artiesten van De Nieuwe Lichting verwachten.

Live bands op Dijlefeesten te Mechelen
Archieffoto Dijlefeesten op Cultuurplein Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Zomeren op Transit M

Een site die heel wat in petto heeft is Transit M. Dit jaar geniet je van tal van evenementen voor zowel jong als oud. Zo wordt de DJ Rally er dit jaar gehouden waarbij lokale dj’s strijden om een plekje op het Feest Podium tijdens Maanrock 2019. Maar evengoed kan je in juli, augustus en september Marché Congé bezoeken, een funky markt met hippe kleren, meubels, juwelen en nog veel meer. Het Klimkaffee is ook enthousiast om een leuke sfeer te bezorgen en dat zullen zij elke zondag doen met hun ‘Oep z’n zondags’ met een heerlijke barbecue of foodtrucks en heel wat gezellige muziek.

Is dit alles ? ‘Van belange nie’

Cultuur opsnuiven met een openluchtcinema met Filmhuis, kinderpret tijdens Mechelen Kinderstrand of de traditionele Beachvolley op de Grote Markt … zijn maar enkele events die zonder twijfel een meerwaarde zullen geven aan De Zomer is van Mechelen.

Een grote dank aan Vrienden van de Zomer

Een zomer zonder onze partners is geen echte de Zomer is van Mechelen. Jaarlijks zetten o.a. heel wat Mechelse partners hun schouders onder de muziekfestivals van de Zomer is van Mechelen. Bij deze willen we onze Vrienden van de Zomer, Willemen, Gazet Van Antwerpen en Alken-Maes enorm hard bedanken.

Word vrijwilliger tijdens de Mechelse muziekfestivals

Wil je graag deel uitmaken van de Zomer is van Mechelen en een handje toesteken op de verschillende muziekfestivals? Sluit je aan bij het enthousiaste team vrijwilligers van de M-crew.

Inschrijven kan via www.m-crew.be.  

Tekst, muziek en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

40 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.