Muziek uit de Oude Doos Cultuurplein Mechelen

Dansen, dansen … op Muziek uit de Oude Doos

0 Shares

Muziek uit de Oude Doos onder blakende zon

Donderdag vond de tweede editie van Muziek uit de Oude Doos plaats op het Cultuurplein. Het dansfestival met BBQ, live muziek met oud pianist Louis Neefs en Johan Schatteman gekend van het duo met Myriam Couvreur,was wederom een succes.

Alle leeftijden dansen bij Muziek uit de Oude Doos te Mechelen

Vorig jaar nam schepen Koen Anciaux samen met de Seniorenadviesraad het initiatief om een festival voor senioren te organiseren binnen het kader van ‘de Zomer is van Mechelen.  
Op deze manier wordt een diverser publiek aangesproken als het om Mechelse festivals gaat. Aangezien het succes van de eerste editie vorig jaar nam de schepen dit jaar de stap om wederom een succesvolle editie neer te zetten. De praktische uitwerking gebeurde in samenwerking met mmMechelen Feest

Dit initiatief is ontstaan in samenspraak met de Senioren Adviesraad. Er worden zoveel evenementen in onze stad georganiseerd denk maar aan Maanrock en Parkpop, waarom dan ook niet een voor de senioren. Maar niet alleen voor senioren, want ook vandaag zie ik weer dat grootouders hun kleinkinderen mee brengen. Muziek uit de Oude Doos is eigenlijk voor een breed publiek, en dat merk ik vandaag aan de verscheidenheid van leeftijden” vertelt Koen Anciaux als schepen van senioren. “Jong en oud samen, het staat altijd open voor iedereen. We zijn een diverse samenleving, dus ook qua leeftijden

Johan Schatteman weet publiek te amuseren

De muziekfestiviteiten gingen door op het Cultuurplein. Naast een heerlijke BBQ, waar een zestigtal mensen zich vooraf voor hadden ingeschreven, was het tijd voor een optreden van Johan Schatteman, gekend van het duo met Myriam Couvreur onder muzikale begeleiding van oud-pianist van wijlen Louis Neefs. Ondanks de hitte kon Schatteman de senioren overhalen om te dansen op Nederlandse- en Engelstalige hits uit vervlogen tijden. Het openlucht feestje werd afgesloten met dj-muziek met Golden Oldies samengesteld door Radio Opsinjoor.

Live music met Schatteman op Cultuurplein

Er is in Mechelen een breed aanbod van voorzieningen, diensten en activiteiten om het welzijn van de burger te verhogen. Het Sociaal Huis Mechelen wil de senioren nog meer dan ooit betrekken bij de sociale activiteiten in de stad.  “Het is de bedoeling om mensen bij elkaar te brengen en isolement te voorkomen. Vandaag is dat zeker weer gelukt. Ik ben heel tevreden met de opkomst”, zegt schepen Koen Anciaux als voorzitter van het Sociaal Huis.

Ook toeristen feesten mee op het Cultuurplein

Ik sprak met een Nederlands koppel met de moto op trektocht om brouwerijen in Vlaanderen te bezoeken. Zij ontdekten toevallig ons gezellige Cultuurplein, en waren onder de indruk van wat in onze stad allemaal gebeurt. “Wij zijn verbaasd wat hier gedaan wordt voor de oudjes. Eigenlijk hebben wij dat bij ons nog niet gezien. Het viel ons direct op dat er hier meer voor de ouderen gedaan wordt. In Nederland ben je als oudje nogal snel afgeschreven voor de maatschappij” aldus Louis en Dirkje

Muziek uit de Oude Doos Cultuurplein Mechelen

Net als de andere evenementen in onze stad, en dat zijn er heel wat, werken er voor en achter de schermen heel wat vrijwilligers mee. Zo zijn er de mensen van de M-Crew maar ook de Senioren Adviesraad of kortweg SARS, ambtenaren van de stad, het Sociaal Huis, die zich steeds ten volle inzetten om alles te doen slagen.

Vrijwilliggers onmisbaar op evenementen in Mechelen

Muziek uit de Oude Doos, blijkt toch wel aan te slaan, net als de maandelijkse dansnamiddag Balcazar in het nabije Cultuurcentrum..Ook dit evenement zal naar de toekomst toe moeten groeien, maar ik ben er van overtuigd dat wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt om het mond-aan-mond verder te vertellen dat dit een regelrecht succes wordt.

Bekijk de foto’s op Flickr en Facebook

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.