Rommelmarkt op 10de editie van Caputfieste te Mechelen

10de editie Caputfieste is een succes

17 Shares

Caputfieste feest onder een blakende zon

De 10de editie van Caputfieste trok zaterdagmorgen ondanks de dreigende mist, al heel wat volk naar de rommelmarkt. Tegen de middag brak het wolkendek, en werd het een mooie zaterdagmiddag.

Rommelmarkt op 10de editie van Caputfieste te Mechelen

Je hoort het steeds meer bij organisatoren dat het moeilijker wordt om een volks evenement als Caputfieste zoals vandaag te organiseren. Het gebrek aan sponsors en nieuwe vrijwilligers vinden om mee te helpen, zijn maar enkele van de problemen die buurtfeesten in de toekomst zouden kunnen doen verdwijnen. “Zolang dat we het kunnen doen, gaan we zeker proberen om dit vol te houden” zegt Jean Aerts mede-organisator van Caputfieste

Dit jaarlijks feest dat zich afspeelt in de buurt van de Caputsteenstraat en zijstraten, is destijds begonnen voor het werd omgedoopt tot Caputfieste als ‘Open Straten Dag’. “Dit initiatief dat toen nog niet door het huidige buurtcomité werd georganiseerd, werd in het leven geroepen in het kader van de Week van de Mobiliteit” zegt Jean.

Buurtfeest blijft een publiekstrekker

Het buurtfeest zoals we het vandaag kennen was toen nog niet zo uitgebreidt. Ik kan het mezelf nog klaar herinneren dat er gebruikt gemaakt werd van het plein rond het kasteeltje. “Minder belangstelling is er zeker niet bij Caputfieste, als we vaststellen dat we voor vandaag voor de rommelmarkt 80 inschrijvingen hebben, dat is meer dan vorig jaar. En we hebben vandaag ook de zon mee” vertelt Jean
Gelukkig krijgt het buurtcomité ook de medewerking van de stad Mechelen en het naburige Telenet die de springkastelen voor zijn rekening neemt. In de namiddag werd er door de bezoekers alvast genoten van heerlijke pannenkoeken, wafels en braadworsten. Caputfieste zou niet volledig zijn zonder muziek. Hiervoor had de organisatie toch wel voor een mooie affiche gezorgd.

Vaste gast ieder jaar is de Simacon muziekband uit Hombeek, die met hun swingende nummers hier en daar wat mensen aan het dansen kregen. Vervolgens namen de The Retro’s en kleurrijk uitgedoste Bolivianen met Zuid-Amerikaanse klanken, het muzikale live gedeelte op zich. Ook heel wat kinderanimatie op het terrein als grime en kleur- en schilderworkshops. Intussen kuierde al heel wat volk rond op de curiosa en rommelmarkt, op zoek naar dat lang gezochte stukje antiek, tweedehands kleding of andere gebruiksvoorwerpen.

Caputfieste met live wereldmuziek

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor dit evenement

Jean Aerts is een organisator in hart en nieren. Ook de voorbereidingen voor het nieuwe carnavalsseizoen naderen met rasse schreden. Het kindercarnaval dat dit jaar nog plaats had in het schoolgebouw van Campus Caputsteen, verhuist naar de ‘De Loods’ het vroegere Perron-M aan het Douaneplein. Noteer alvast in uw agenda 4 februari 2018 voor het kindercarnaval. De grote carnavalstoet in onze stad is voorlopig gepland op 4 maart 2018.

Caputfieste, jawel het is nog steeds een groot succes, ééntje dat blijven moet. Er was veel volk, en er zal ongetwijfeld nog enkele uurtjes nagepraat geweest zijn bij een drankje en een hapje.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best en Radio Opsinjoor

Wil je op de hoogte blijven voor artikelen als deze, schrijf je dan gratis in als abonnee op dit blog

17 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.