Evenementen in Mechelen

384 Shares

Evenementen in de stad Mechelen

De stad Mechelen leeft en dat zie je elke dag aan de activiteiten en evenementen in het centrum, maar ook in de deelgemeenten. Evenementen voor alle leeftijden worden het ganse jaar door georganiseerd, Maanrock, Ottertrotter en Parkpop zijn festivals die zich richten op een jong publiek maar ook op gezinnen met kinderen. Culturele festivals, theater en klassieke muziek horen ook op het evenementen programma van Mechelen.

Raadpleeg de agenda en kalender met de voornaamste jaarlijks terugkerende evenementen. U kan sorteren, zoeken, opslaan in uw online agenda en zelfs abonneren, zo blijf je steeds op de hoogte.

Laad de volgende pagina niet, ververs dan uw pagina door opnieuw te laden.

Volg dagelijks nieuws uit Mechelen op het blog

384 Shares
jan
4
za
Nieuwjaarsconcert CASCO Phil @ Sint-Pieters-en-Pauluskerk
jan 4 @ 20:00 – 22:00

Samen met CASCO Phil wals je het nieuwe jaar in op de tonen van Mozart, Beethoven en de klassiekers van de familie Strauss. Een feestelijk programma om het nieuwe jaar schitterend in te zetten.

Met het Pianoconcerto nr. 21 van Wolfgang Amadeus Mozart maakt de talentvolle Japanse pianist Gen Tomuro Pianist zijn debuut bij CASCO Phil. De partituur is een parel uit de pianoliteratuur en werd vertolkt door de groten der aarde. Het wereldberoemde tweede deel, Andante, draagt enerzijds de weemoed van het voorbije jaar in zich en kondigt anderzijds de onbevangenheid van het nieuwe jaar aan.

Maar liefst 250 jaar geleden, op 16 december 1770, zag Ludwig van Beethoven het daglicht in zijn geboorteplaats Bonn. CASCO Phil trapt dit Beethovenjaar dan ook af met de bekendste onder zijn symfonieën, de Vijfde oftewel de noodlotsymfonie.

Om het nieuwjaarsconcert af te sluiten blijven we nog even in Wenen. Enkele polka’s en walsen in de traditie van de Strauss-dynastie mogen natuurlijk niet ontbreken.

TICKETS: € 25

mei
2
za
Beethoven IX @ Sint-Romboutskathedraal
mei 2 @ 20:00 – 22:00

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven het levenslicht zag in Bonn. Een perfecte gelegenheid voor de muziekwereld om deze gigant een jaar lang volop in de kijker te zetten.

CASCO Phil speelt voor de gelegenheid de monumentale 9e symfonie van Beethoven. In 1824 werd de symfonie voor het eerst in Wenen uitgevoerd. Al van bij de eerste uitvoering werd het werk met een daverend applaus onthaald en tot vandaag blijft het een publiekslieveling. Dat is misschien vooral te danken aan het laatste en bekendste deel van de symfonie – Ode an die Freude – waarmee Beethoven meteen ook muziekgeschiedenis schreef door voor het eerst een koor en 4 vocale solisten aan de orkestpartij van een symfonie toe te voegen.

CASCO Phil wordt op het podium vergezeld door Eleanor Lyons (sopraan), Katrin Wundsam – Mezzosoprano (mezzosopraan), Daniel Norman (tenor), Klemens Sander – Baritone (bariton) en het Kaunas State Choir.