Evenementen in Mechelen

336 Shares

Evenementen in de stad Mechelen

De stad Mechelen leeft en dat zie je elke dag aan de activiteiten en evenementen in het centrum, maar ook in de deelgemeenten. Evenementen voor alle leeftijden worden het ganse jaar door georganiseerd, Maanrock, Ottertrotter en Parkpop zijn festivals die zich richten op een jong publiek maar ook op gezinnen met kinderen. Culturele festivals, theater en klassieke muziek horen ook op het evenementen programma van Mechelen.

Raadpleeg de agenda en kalender met de voornaamste jaarlijks terugkerende evenementen. U kan sorteren, zoeken, opslaan in uw online agenda en zelfs abonneren, zo blijf je steeds op de hoogte.

Laad de volgende pagina niet, ververs dan uw pagina door opnieuw te laden.

Volg dagelijks nieuws uit Mechelen op het blog

336 Shares
aug
31
za
Het Predikheren Opent
aug 31 @ 17:00 – 23:00

Het Predikheren opent feestelijk haar deuren voor alle Mechelaars. Stap jij ook mee in de parade van de oude bib naar Het Predikheren? Na de parade kan je genieten van een hapje en een drankje tijdens tal van activiteiten op zaterdag en zondag.

PROGRAMMA

Zaterdag 31 augustus
17u – 19u De Parade
19u – 23u Feest in Het Predikheren

Zondag 1 september
10u – 18u Feest in Het Predikheren

ACTIVITEITEN

Zaterdag 31 augustus
17u – 19u De Parade

Om 17u start een prachtige parade vanuit de oude bib: een lange sliert lezende mensen met literaire haltes als verpozing en trombonegeluiden die hen voortstuwen. Met één doel: Het Predikheren wordt van ons allemaal! Kom kijken, of beter nog: maak deel uit van de parade door je in te schrijven via www.hetpredikheren.be.

Zaterdag 31 augustus
19u – 23u Feest in Het Predikheren

Binnen ontdek je het DNA van de bibliotheek in nieuwe rekken met daarrond intieme verhalen, betoverende klanken en eigenzinnige performances die de stilte van deze plek accentueren. Buiten in het Tinelpark kan je genieten van verschillende theatrale acts of je kan onder vrolijke muziek luieren in een strandstoel. Je ontvangt bovendien een uniek souvenir dat samen met jou de geschiedenis in gaat.

Zondag 1 september
10u – 18u Feest in Het Predikheren

Het Predikheren prikkelt de fantasie van de kinderen met zotte verhalen en knutselpret. Volwassenen schuiven aan voor een theaterlezing, duiken in de jazzcollectie of gaan op de literaire koffie bij verrassende gastheren of -vrouwen. Een ijsje met pistache, een heerlijk gezonde limonade of een biertje en dit allemaal op een warme eerste septemberdag!

INFO

Inschrijven voor de parade en meer info over het programma: www.hetpredikheren.be.
Het Predikheren Opent is gratis voor iedereen.
Deel je foto’s van dit openingsfeest met #hetpredikheren

Het Predikheren
G. De Stassartstraat 88
2800 Mechelen