Evenementen in Mechelen

0 Shares

Evenementen in de stad Mechelen

De stad Mechelen leeft en dat zie je elke dag aan de activiteiten en evenementen in het centrum, maar ook in de deelgemeenten. Evenementen voor alle leeftijden worden het ganse jaar door georganiseerd, Maanrock, Vispop en Parkpop zijn festivals die zich richten op een jong publiek maar ook op gezinnen met kinderen. Culturele festivals, theater en klassieke muziek horen ook op het evenementen programma van Mechelen.

Raadpleeg de agenda en kalender met de voornaamste jaarlijks terugkerende evenementen. U kan sorteren, zoeken, opslaan in uw online agenda en zelfs abonneren, zo blijf je steeds op de hoogte.

Laad de volgende pagina niet, ververs dan uw pagina door opnieuw te laden.

Volg dagelijks nieuws uit Mechelen op het blog

0 Shares
mei
11
za
Lunalia: Raquel Andueza & La Galanía @ Sint-Pieters-en-Pauluskerk
mei 11 @ 20:15 – 21:45

In 2016 veroverde stersopraan Raquel Andueza de harten van de Mechelaars als toenmalige voice in residence van het festival.

In het jubileumjaar komt ze terug met een programma dat haar bijzonder nauw aan het hart ligt: L’Amante segreto, de geheime minnaar. Met bedwelmende muziek van Barbara Strozzi, één van de befaamdste componistes aller tijden, zal ze het publiek opnieuw weten te bekoren. Het Venetië van de 17de eeuw klonk nog nooit zo dichtbij.

Bezetting:
Raquel Andueza, sopraan
Pablo Prieto, viool
Pierre Pitzl, barokgitaar
Laura Puerto, dubbelharp
Jesús Fernández Baena, theorbe
Antonio Sáez, percussie

Tickets:
Rang 1: 22 euro
Rang 2: 18 euro
12 euro (- 26 jaar)

mei
26
zo
Dromen doet reizen @ Scheppersinstituut Mechelen
mei 26 @ 15:00 – 17:00

Op zondag 26 mei 2019 maken het kinder- en jongerenkoor van het Onze-Lieve-Vrouwkoor zich op voor hun concert ‘Dromen doet reizen’. Dit concert gaat door om 15 uur in de feestzaal van het Scheppersinstituut (Melaan 16) te Mechelen.

Zo vertelt het kinderkoor Kolor een muzikaal verhaal met het werk Residentie Musica gaat op reis van Jan Coeck, waarin we de acht noten van de notenbalk volgen op reis. Het jongerenkoor Koraal interpreteert reizen in de bredere zin en brengt met plezier enkele werken uit vreemde landen.

Ook nemen ze de luisteraars mee op reis naar hun dromen terwijl ze zingen over vrede en liefde. Met de hulp van een pianist, een fluitiste en een verteller wordt zo een heel gezellige namiddag gecreëerd voor jong en oud.

Volwassenen: € 10
Kinderen: € 7,50
Kinderen zonder stoel: gratis