Evenementen in Mechelen

0 Shares

Evenementen in de stad Mechelen

De stad Mechelen leeft en dat zie je elke dag aan de activiteiten en evenementen in het centrum, maar ook in de deelgemeenten. Evenementen voor alle leeftijden worden het ganse jaar door georganiseerd, Maanrock, Vispop en Parkpop zijn festivals die zich richten op een jong publiek maar ook op gezinnen met kinderen. Culturele festivals, theater en klassieke muziek horen ook op het evenementen programma van Mechelen.

Raadpleeg de agenda en kalender met de voornaamste jaarlijks terugkerende evenementen. U kan sorteren, zoeken, opslaan in uw online agenda en zelfs abonneren, zo blijf je steeds op de hoogte.

Laad de volgende pagina niet, ververs dan uw pagina door opnieuw te laden.

Volg dagelijks nieuws uit Mechelen op het blog

0 Shares
apr
21
zo
Paasklokkenwerpen @ Kerkplein Sint Martinuskerk
apr 21 @ 11:30 – 14:00

Traditionele Hombeekse paasklokkenwerpen vanuit de kerktoren

Voor de 25ste keer organiseert Gezinsbond Hombeek het traditionele Hombeekse Paasklokkenwerpen. Deze activiteit werd reeds veel vroeger gestart door de middenstand van Hombeek maar dan overgenomen door gezinsbond Hombeek. Vanuit de galmgaten van de kerktoren gooien de klokken paaseitjes. Kinderen en volwassenen, verdeeld in groepen, grabbelen en ruilen het (isomo)paaseitje in voor een paashaas. Niet iedereen kan een paaseitje pakken, maar wie deelneemt krijgt een zak gevuld met paaseieren, snoep, drank, fruit, chips en nog veel meer. De kinderen van leden van gezinsbond Hombeek krijgen nog een extra geschenk. Omdat het een zilveren jubileum is worden er heuse feestactiviteiten en standjes georganiseerd. Voor de dorstige wordt ook gezorgd.

apr
24
wo
Buitenspeeldag in Kinderstad Mechelen @ Centrum Mechelen
apr 24 @ 14:00 – 17:00

Buitenspeeldag te Mechelen

Yes! Woensdag 24 april is het weer zover. Tijd om met z’n allen buiten te spelen, want buiten spelen is de max! De kinderzenders tonen die dag een zwart scherm op je tv. Niet onbegrijpelijk, want die dag is iedereen buiten te vinden.

Mechelen Kinderstad zal samen met verschillende organisaties allerlei leuke activiteiten voor jou en je vriendjes voorzien. Dit allemaal tussen 14 en 17u op verschillende locaties in Mechelen.

Meer info volgt!

Meer info op de website