8000 afbeeldingen toegevoegd aan Regionale Beeldbank Mechelen

Duizenden foto’s op Regionale Beeldbank

0 Shares

Regionale beeldbank uitgebreid en vereenvoudigd

Met achtduizend nieuwe beelden, een frisse look en extra mogelijkheden staat de Regionale Beeldbank vandaag opnieuw online. Zo zijn duizenden foto’s uit de archieven van Mechelen en omgeving weer vlot raadpleegbaar. Nieuw is dat je de beeldbank voortaan kan raadplegen via je tablet of smartphone.

8000 afbeeldingen toegevoegd aan Regionale Beeldbank Mechelen

Wie online zoekt naar foto’s, prentbriefkaarten, pentekeningen, geografische kaarten, affiches… van Mechelen en de omliggende regio kan opnieuw terecht op de Regionale Beeldbank. De beeldbank verzamelt beeldmateriaal uit de gemeentelijke en stadsarchieven, archieven van diverse organisaties en instellingen maar ook uit privé archieven..

Opzoeken nu ook op smartphone en tablet
Dat de Regionale Beeldbank meegaat met zijn tijd, toont de mogelijkheid waarbij je nu makkelijk via tablet of smartphone kan zoeken. De procedure om digitale beelden aan te vragen is dan ook vereenvoudigd en het aanbod is stevig uitgebreid.

Met een nieuwe databank en website spelen we nog beter in op de grote interesse in de erfgoedcollecties van Mechelen, Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Zemst. Een schat aan regionaal erfgoed is zo opnieuw toegankelijk voor erfgoed liefhebbers en onderzoekers,” zegt Björn Siffer als Schepen van Cultuur.

8000 nieuwe beelden uit Mechelen en regio

Het Stadsarchief Mechelen voegde maar liefst 8.000 nieuwe beelden toe. Het leeuwendeel omvat foto’s van straatgezichten, gebouwen en hun bewoners uit alle hoeken van Mechelen. Ze werden meestal genomen in de periode 1968-1978 maar ook uit veel eerder vervlogen tijden zijn er fotografische parels te vinden. Bijzonder is ook de kleurrijke selectie van affiches over sport, cultuur, politiek en ontspanning in het Mechelen van de jaren 1920 en 1930.

Regionale Beeldbank Mechelen

Zo zet de nieuwe Regionale Beeldbank de meest unieke stukken in de kijker. Denk maar aan het 19e-eeuwse album ‘De Mechelse Roep’ met 78 tekeningen toegeschreven aan Jean François Mardulyn (1751-1843). Het album laat je leurders en verkopers ontdekken die door de Mechelse straten trekken. Lees vooral ook mijn artikel uit 2016 over de digitalisering van de bevolkingsregisters.

Alle info op de website van Regionale Beeldbank

Auteur tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Foto’s Regionale Beeldbank Contact opnemen ?

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.