Bevolkingsregister gedigitaliseerd te Mechelen

Bevolkingsregisters online van 1796 tot 1890

0 Shares

Stadsarchief digitaliseert bevolkingsregisters

Wie de oudste Mechelse bevolkingsregisters wil raadplegen, hoeft daarvoor niet langer naar het Stadsarchief te komen. Voortaan kan je de bevolkingsregisters van 1796 tot 1890 ook online raadplegen, goed voor een schat aan informatie over bijvoorbeeld stambomen.

Voortaan kan je via www.mechelsegenealogischebronnen.be de bevolkingsregisters van 1796 tot 1890 van heel Mechelen (dus ook Heffen, Hombeek, Leest, Muizen en Walem) raadplegen.

Bevolkingsregister gedigitaliseerd te MechelenZe bevatten een schat aan informatie over duizenden Mechelaars: gezinssamenstellingen, woonplaatsen, beroepen, woonstveranderingen, … Het betekent dat je voortaan vanuit je luie zetel thuis je stamboom of familiegeschiedenis kan uitpluizen.

Het Stadsarchief Mechelen slaagt erin om almaar meer archiefmateriaal digitaal te ontsluiten en bevestigt met deze toevoeging haar reputatie als koploper op vlak van online beschikbare genealogische bronnen.

Op www.mechelsegenealogischebronnen.be vind je overigens ook al de registers van burgerlijke stand ouder dan 100 jaar, de parochieregisters van Mechelen, notariële protocollen en cijnsboeken terug.

Er is geen enkel ander Vlaams stadsarchief dat én zijn burgerlijke stand én zijn parochieregisters én zijn bevolkingsregisters volledig geïndexeerd en met alle afbeeldingen online heeft”, zegt schepen Björn Siffer trots.

Die digitalisering was nooit mogelijk geweest zonder de hulp van De Ware Vrienden van het Archief en enkele gelegenheidsvrijwilligers. Zij verwerkten circa 33 500 scans, goed voor meer dan 300 000 records

Hoe zoek je in het digitaal stadsarchief?

Surf naar www.stadsarchiefmechelen.be. Vanaf deze portaalsite kan je verder zoeken in:Bevolkingsregisters archiefstuk Dries van den Brande

Je kan het Stadsarchief Mechelen ook online volgen via www.facebook.com/stadsarchiefmechelen.

Datum bericht : 26 oktober 2016
Interviews : Björn Siffer (Schepen van Cultuur)
Afbeeldingen :
Een archiefstuk uit het Stadsarchief Mechelen Dries Van den Brande
Vrijwilliger Willem van De Ware Vrienden van het Stadsarchief aan het werk © Stad Mechelen

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.