Winterpret op Kerstmarkt in de stad Mechelen

Winterpret brengt eindejaarssfeer in de stad

0 Shares

Winterpret legt warm deken over Mechelen

Winterpret brengt een heel warme en vrolijke winter in onze stad. Heel wat Mechelaars scharen zich vanaf.7 december tot het eerste weekend van januari 2019 achter Mechelen Houdt je Warm, het eindejaarsprogramma. Vrijdag werd in De Kuub aan het Cultuurplein het winterprogramma voorgesteld. Ik was erbij en verzamelde voor u een indrukwekkend programma voor jong en oud.

De winter is nu ook van Mechelen. Net als de zomer zorgt de samenwerking met Mechelse partners voor een straf programma. Mechelaars hoeven helemaal niet ver te gaan om warme winter activiteiten mee te maken. Ze kunnen in eigen stad maar liefst vijf onvergetelijke weekends beleven”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Mechelen Houdt Je Warm met Winterpret

Sportieve winterpret
Winteractiviteiten ten top. Ook de Schaatsboot opent op 7 december met een half uur durende show met ongekend schaatstalent van schaatsclub Hivernia en Ice Skating Center Mechelen. Voor de fervente schaatsers heeft men dit jaar dankzij Vermant Mechelen een 10-beurtenkaart in het leven geroepen, waarmee er nog meer schaatsplezier is. Een ander gekend sportevenement is de Gazet van Antwerpen Urban Trail Winter Edition (8 december) die ieder jaar kan tellen op duizenden sportfanaten.

Data Schaatsboot 7 december t.e.m. 6 januari 2019

Uren:
– ma-do van 11.00 tot 21.00
– vr-zo van 11.00 tot 22.00
– zo 24.12 en 31.12 van 11.00 tot 17.00
– ma 25.12 en 01.01 van 14.00 tot 21.00

Ontdek nog veel meer onder de foto, en bekijk verder onderaan de video met interviews

Schaatsboot aan de Dijle te Mechelen tijdens Winterpret

Tarieven:
Standaard tarief, incl. huur schaatsen: 7 €
Tienbeurtenkaart (10 + 1 gratis):          70 €
Kinder Gewenning op het ijs:                 5 € (ouders gratis)
UiTpas Kansentarief:                            1,5 €

 • Groepstarief vanaf 20 pers.:                 5 €
 • Huur schaatshulpje:                              2 €
 • Scholen/groepen reserveren via www.emobvba.be.

Sfeervolle Kerstmarkt aan de Dijle

 Dit jaar zal de Kerstmarkt aan de Korenmarkt, Haverwerf, Van Beethovenstraat en Vismarkt niet twee maar drie weekenden plaatsvinden. Tijdens de verschillende weekends mag je je verwachten aan een gevarieerd aanbod in kraampjes waardoor je op de kerstmarkt heel wat aanstekelijke kerstchalets gepresenteerd krijgt met originele, winterse en/of handgemaakte must-haves.

Sfeervolle kerstmarkt aan de Dijle voor Winterpret Mechelen

Kerstmarkt aan de Dijle
Weekend(s):
14.12 t.e.m. 16.12
21.12 t.e.m. 23.12
28.12 t.e.m. 30.12
Locatie:   Haverwerf, Vismarkt, Van Beethovenstraat en Korenmarkt
Uren:
vr 14, 21 & 28.12: 18.00 – 23.00
za 15, 22 & 29.12: 11.00 – 23.00
zo 16, 23 & 30.12: 11.00 – 20.00

Lees verder onder de foto voor nog meer nieuws

Winterpret op Kerstmarkt in de stad Mechelen

De eindejaarsfeesten houden zeker niet op na kerst. Met Café Ambiance van vrijdag 28 t.e.m. zondag 30 december op de Vismarkt krijg je een stevige opwarmer net voor oudjaar. Samen met het derde weekend van de Kerstmarkt zorgen de lokale horeca van Mechelen op de Vismarkt  voor het gezelligste openluchtcafé in de binnenstad. Chalets gevuld met heerlijke dranken, eigen specialiteiten en een sfeer om u tegen te zeggen. Wil je dit combineren met een bezoek aan de kerstmarkt of een schaatsbeurt? Het kan, en dat allemaal op dezelfde locatie.

Café Ambiance
Van 28.12 t.e.m. 30.12
Locatie:   Vismarkt
Uren:
vr: 18.00 – 23.00
za: 11.00 – 23.00
zo: 11.00 – 20.00

Op zondag 16 december zet het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot zijn deuren open voor de Mondiale en Duurzame kerstmarkt waar 30 verschillende standen je een ruim aanbod aan producten en eindejaarscadeaus bieden. De partners van Mechelen Mondiaal en Mechelen Klimaatneutraal leggen je bovendien uit wat zij doen voor een duurzame toekomst. Volg gratis workshops voor jong en oud doorheen de hele dag of bezoek de fototentoonstelling gebracht door de Mondiale Raad. Stemmige livemuziek en het gezellige mondiale café brengen extra sfeer.

Mondiale Kerstmarkt
Geopend op 16/12 van 13.00 tot 19.00 uur bij Lamot.
Meer info op facebook. Wil je je graag inschrijven als standhouder op deze markt? Vul dan dit e-formulier in.

Bars à Volonté op Winterpret

Ook de horeca werkt dit jaar nog meer dan andere jaren samen in het winterprogramma met Café Culinair. Geloof me, de deelnemers aan Café Culinair zijn niet de eerste de besten, maar belangrijk is dat de prijzen niet de pan uitswingen maar betaalbaar gehouden worden. Vertoef in een culinaire sfeer gebracht door zo’n 20-tal deelnemers. Gerechten als Indische pannenkoeken, pensje van snoekbaars met Avruga Kaviaar, traditionele Ierse gerechten, beer pairings, taco’s of lekkere desserts doen je al helemaal watertanden. Ontdek, proef en geniet twee dagen lang van heel wat lekkere gerechten en specialiteiten met een breed gamma aan warme en koude gerechten. Café Culinair geopend op 7 en 8 december van 16.00 tot 23.00 uur. De chefs verwachten u aan de Vismarkt en Haverwerf.

Bekijk verder in dit artikel de video met interviews

Van Zomerbars naar Winterbars, in Mechelen is dat een kleine stap.

Dit jaar heb je niet enkel keuze uit één maar wel drie winterbars met elk een uniek aanbod aan dranken en feestjes. De eerste winterbar vind je aan Transit M en krijgt de naam Moose Winterbar. Wie houdt van een leuke après-ski sfeer kan daar van 23 november 2018 t.e.m. 2 februari 2019 terecht. Na Antwerpen en Hasselt is het ook de beurt aan Mechelen. Waan je in een heerlijke après-ski sfeer in deze skihut met gratis inkom en de foute feestjes, spijkers in boomstronken en bediening in Lederhosen. Moose Winterbar is geopend elke donderdag tot en met zaterdag van 23 november tot en met 2 februari 2019.aan Transit M (Douaneplein) vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Luister en bekijk de interviews bij de voorstelling van het winterprogramma

De tweede winterbar vind je aan de Schaatsboot. Deze Winter Lounge is ideaal om te ontsnappen aan de koude of na een schaatsbeurt. Deze winterbar is zowel overdag als in de avond open waar je zelfs op sommige avonden terecht kan voor een fout feestje in thema-outfit. Kom uitgedost in het thema en ontvang bovendien een gratis drankbonnetje. Bovendien kan je in deze winterbar genieten van heel wat lekkere streekproducten en snacks. Winter Lounge is gratis toegankelijk en geopend van 07.12 t.e.m. 06.01.2019 aan de Haverwerf.

Openingsuren :      

 • 07.12 t.e.m. 21.12.2018
  • ma, di, do, vr: 16.00 – 23.00
  • wo: 14.00 – 23.00
  • za: 11.00 – 00.00
  • zo: 11.00 – 23.00
 • 22.12 t.e.m. 06.01.2019
  • ma-do en zo: 11.00 – 23.00
  • vr-za: 11.00 – 00.00

Ook de derde, en laatste, winterbar is weer van de partij: de Mirage Winterbar. Vanaf 13 december feest je drie weken lang in een sfeervolle setting. Winterdranken en de beste beats à volonté. Jong en oud, groot en klein, iedereen vindt er wel zijn gading. Vindt meer informatie over ticketprijzen via de website van Mechelen houdt je Warm. Van 13 december t.e.m 6 januari 2019 ben je welkom op het binnenplein van het stadhuis. Voor meer informatie: www.mechelenhoudtjewarm.be

Mechelen In Vuur en Vlam, spektakel ten top

Tijdens het derde weekend bezoek je op zaterdag 22 december Mechelen in Vuur en Vlam. Vorig jaar trok dit evenement massaal veel bezoekers naar de Mechelse binnenstad. Deze succesformule wordt dit jaar doorgetrokken met heel wat nieuwe projecten zoals een grote uitbreiding van de voorstelling van de Vuurmeesters en het spectaculaire luchtspektakel Garden of Angels van het gerenommeerde theatergezelschap Theater Tol.

Theatergezelschap Tol brengt indrukwekken dspektakel op Grote Markt

Daarnaast kan je een hele dag en avond vertoeven in het centrum zonder je een minuut te vervelen. Een gezellige familie kerstfilm Midden in de Winternacht in het Cultuurcentrum, een winter verhalenwandeling, een vuurshow met Peter Gusta of ontmoet de kerstman in de Mirage Winterbar. Maar er is nog véél meer. Om de kerstperiode goed in te zetten kan je met het hele gezin of met vrienden een dag vol vurige magie beleven.

Lees zeker verder onder de foto voor nog meer nieuws

Vuurspektakel in winkelcentrum van de stad Mechelen

Feesten van oud naar nieuw ‘oep ze’n Mechels’

De laatste dag van 2018 staat in het teken van een onvergetelijk feestje. Vier oud naar nieuw mee op de Grote Markt (23.00 en 03.00 uur) en tel samen af naar het nieuwe jaar. Een hele avond de beste beats van Discobaar De Rob en De Raf, Deejay Mr. T en Michael Midnight. Reis veilig naar het feestgedruis met de feestbus. Feesten zonder zorgen, en veilig thuiskomen doe door je gratis feest ticket te reserveren per sms. Meer info: mechelenhoudtjewarm.be.

Nieuwjaarsdrink 2018 te Mechelen

Klinken op het nieuwe jaar 2018 doen we naar traditie op de Grote Markt. Op zondag 6 januari is iedereen vanaf 11.00 tot 13.00 uur welkom. Gezellig samen babbelen met familie, vrienden, collega’s, .. andere mensen ontmoeten, Het Nieuwjaarsfeest is ook genieten van heerlijk geurende frietjes, smoutebollen, warme thee en andere lekker dranken. Uiteraard zal ook onze burgemeester Bart Somers zijn wensen aan iedereen kenbaar maken, en een praatje maken met de Mechelaars.

Gratis vervoer naar stadscentrum
Met de vorige editie van Mechelen houdt je Warm was er een try-out met de gratis watertaxi. Dit jaar wordt dit initiatief verder gezet omdat het zo in trek was bij bezoekers. De handelaars hebben dit jaar met Black Friday de eerste stap gezet om shoppers met de watertaxi tot in de stad te brengen. Tijdens de eindejaarsperiode gaan ze nog verder om het u als bezoeker nog makkelijker te maken.

Met de watertaxi, fietstaxi en shopping shuttle, beschik je over 3 gratis vervoersmiddelen. Iedereen kan van beiden gebruik maken op 15, 16, 22, 23, 29 en 30 december. Zo kom je vlot tot in het centrum van Mechelen. De fietstaxi rijdt tussen het station Mechelen en het Schepenhuis en de watertaxi vaart tussen het Keerdok naar de Haverwerf. De shopping shuttle als gebruikelijk tussen de randparkings.

Vijf weekends feesten in eigen stad, leuker en veiliger kan het niet. Eindejaar vieren in Mechelen, maak er een leuk dagje uit of weekendje weg van in een gezellige stadIk kijk er al naar uit, en u ?

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s stad Mechelen en Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.