Weekend zet Mechelen in Vuur en Vlam

0 Shares

Mechelen in Vuur en Vlam is spektakel en acts

Dit weekend staat Mechelen in Vuur en Vlam. Daarmee bereikt het programma van Mechelen houdt je Warm een hoogdag met deze tweede editie. Zaterdag 22 december belooft alvast een prachtige dag te worden. Een goed gevuld namiddag- en avondprogramma zorgen ervoor dat je net voor de feesten met vrienden en familie het eindejaar feestelijk kan inzetten in centrum Mechelen. Hoofdacts als Theater Tol en De Vuurmeesters zijn opnieuw van de partij. Een bezoek aan de Kerstmarkt en de Schaatsboot mogen ook niet ontbreken. En vergeet vooral niet de Koopzondag waar snel nog de vergeten kerstcadeau’s kan aanschaffen.

Op zaterdag 22 december moét je in de binnenstad zijn. Tussen 12 en 23 uur valt er heel wat te beleven. Van stadsvertellingen, tot een familiekerstfilm, mobiele en vaste vuuranimaties tot een vuurparcours en een indrukwekkend luchtspektakel.

Bezoekers zullen er niet naast kunnen kijken. ‘Zoals Maanrock de kers op de taart is tijdens de Zomer is van Mechelen, heeft Mechelen houdt je Warm ook zo’n evenement: Mechelen in Vuur en Vlam. Het is een ontdekkingstocht door onze binnenstad, vol warmte en vuur. Na het succes van de eerste editie moest er absoluut een vervolg komen. De drukte tijdens het eerste weekend kerstmarkt zijn ook een opsteker. De Mechelse winter kan op steeds meer bijval rekenen’, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Vuur en acrobatiek

Het gerenommeerde theatergezelschap Theater Tol brengt een adembenemende en hartverwarmende show ‘Garden of Angels’ op de Grote Markt. Verwacht een mix van dans, zang, live muziek en een stevige portie acrobatiek. De Vuurmeesters zorgen dan weer voor een prachtige vuurinstallatie in de Kruidtuin die groter en imposanter is dan vorig jaar, maar liefst 120 meter. Bij de overgang van dag naar avond staat er een magisch vuur parcours op het programma waarbij ze aan de Kruidtuin starten en eindigen op de Korenmarkt.

Spektakel en acrobatie Theater Tol

Naast deze twee hoofdacts krijg je in de winkelstraten heel wat verschillende soorten mobiele en vaste vuur animaties te zien. Op die manier kunnen bezoekers op elk moment van de dag van een reeks van mobiele en vaste straatanimatie genieten, allemaal in het teken van vuur en magie.

Een belangrijke speler uit het Mechelse mag absoluut niet ontbreken aan het winterprogramma en dat is niemand minder dan Peter Gusta. Deze steltenloper en vuurspuwer is sinds 2007 bezig en hij weet je telkens een onvergetelijke show te geven. Dit jaar krijgt hij een gloednieuwe locatie, namelijk het nieuwe plein aan de Dijle, bij de Thomas More Hogeschool. Je krijgt een vuurshow met live muziek voorgeschoteld binnen een erg uniek kader. Terwijl hij je meeneemt in een magisch, vurig verhaal van animatie kun jij je lekker opwarmen aan de vuurkorven. “Ik vind het geweldig dat Mechelen, naast de gekende concepten zoals Maanrock ook een nieuwe topactiviteit erbij heeft met straattheater en vuuracts. In Mechelen hebben we een top circusschool Circolito en het zijn dit soort evenementen dat deze kleine (toekomstige) artiesten doet dromen van meer”, aldus Peter Gusta.

Vuuract Peter Gusta

Verhalenverteller en Familie Kerstfilm

Tussen de vurige animaties door mag je de vertelling van Rudi De Mets niet missen. Hij wacht je op aan het Postgebouw bij de Vivisector (Uil) en neemt je terug mee in de tijd met heerlijke Mechelse verhalen. Vergeet de droge vertellingen want Rudi De Mets weet als geen ander op unieke en ludieke wijze verhalen te vertellen zoals De Grote Stadsbrand. “Het was vorig jaar een fijne ervaring en ik ben erg blij dat ik dit mag overdoen. Een gids is een verhalenverteller dus het hoeft allemaal niet zo droog te zijn maar vooral met veel passie”, aldus Rudi De Mets.

Start je dag met een familie kerstfilmMidden in een Winternacht’ dankzij het Mechelse Filmhuis en breng daarna een bezoekje aan de kerstman in de Mirage Winterbar. Na de voorstelling van Theater Tol kan je rustig afzakken naar de kerstmarkt en daar van heel wat lekkers genieten, terugtrekken in de Winter Lounge of je aan een schaatsbeurt wagen.

Op zaterdag 22 december kan je ook o.a. gebruik maken van een gratis water- en fietstaxi. Parkeer je wagen aan het Rode-Kruisplein en neem van daaruit de watertaxi naar de Haverwerf. Kom je met de trein aan in station Mechelen dan kan je de fietstaxi tot aan het Schepenhuis nemen.

De volledige programmatie kan eerstdaags lezen in de blog agenda

Tekst en foto’s Stad Mechelen

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.