Mechels winterprogramma scoort records

0 Shares

166.000 bezoekers voor Mechelen Houdt Je Warm

Het winterprogramma Mechelen Houdt Je Warm was deze editie uitgebreider dan ooit. Het programma was samengesteld uit een groot gamma activiteiten voor alle leeftijden. Mechelen in Vuur en Vlam op zaterdag 22 december 2018 was hét hoogtepunt van deze wintercampagne. Ook de winterbars, de kerstmarkt, Urban Trail, het nieuwe Podvis festival, … zijn maar enkele activiteiten die Mechelen onder een warm en gezellig deken stopten. Mechelen Houdt Je Warm is een succesformule als we weten dat tussen 7 december 2018 en 6 januari 2019, de dag van het Nieuwjaarsfeest, in totaal 166.000 bezoekers onze festiviteiten en winkelstraten bezochten.

Nacht van de Leerkrachten in Winterbar Mirage Mechelen

Mechelaars en toeristen genieten van winters Mechelen

De eerste maanden van de winter was Mechelen dé trekpleister voor winterse activiteiten. Maar liefst vijf weekends lang genoten Mechelaars, dagtrippers en toeristen van warme, sfeervolle eindejaarsactiviteiten.

Mechelen mag fier zijn. Dankzij de inzet van heel wat partners en onze ondernemers is er een massa volk naar onze stad afgezakt tijdens Mechelen Houdt Je Warm. Onze zomer is nog straffer, maar ook ons winterprogramma staat er nu echt helemaal. Op dit elan willen we komende jaren verder werken. Mechelen in Vuur en Vlam heeft getoond dat het echt kan uitgroeien tot een winterse Maanrock. Die ambitie moeten we hebben. Het kan tijdens de winter het beste van Mechelen samenbrengen, een ontdekkingstocht door onze stad“, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Mechelen houdt je Warm wordt niet alleen door Mechelaars gesmaakt maar ook toeristen uit binnen- en buitenland komen naar onze stad om mee te genieten.

Mechelen in Vuur en Vlam breekt record

Vorig jaar werd al via een passantentelling een jaarrecord genoteerd tijdens Mechelen in Vuur en Vlam met 46.946 bezoekers, en dit jaar werd dit jaar record nog maar eens overtroffen met maar liefst 55.985 bezoekers op zaterdag 22 december. Deze passantentelling wordt sinds 2015 gemeten waarin we een duidelijke stijgende lijn merken tijdens de periode van Mechelen Houdt Je Warm. Ook voor Handel en Horeca was met deze uitzonderlijke hoogdag een goede periode.

Dit is een bewijs dat onze inspanningen aanslaan, om Mechelen te promoten als winkelstad. De aantrekkingskracht van de stad hangt af van veel verschillende factoren zoals bereikbaarheid, een nette openbare ruimte, parkeergelegenheid, het winkelaanbod, belevingsevenementen, communicatie naar de bezoekers, evenementen,…. het zijn allemaal extra factoren waarvoor bezoekers ervoor kiezen om naar Mechelen te komen.  We proberen daar als stad zoveel mogelijk op in te spelen. De volgende jaren willen we onze troeven verder blijven uitspelen. Daar kunnen de handelaars ook de vruchten van plukken”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie. De samenwerking tussen Mechelen houdt je Warm en vzw Mechelen Meemaken maakte ook zo het kernwinkelgebied enorm aangenaam om te winkelen door heel wat unieke, sfeervolle en vurige animatie.

Winterpret voor iedereen

Ook de variatie aan feestmogelijkheden dankzij de Moose Winterbar, Winterbar Mirage en de Winter Lounge zorgden samen voor ongeveer 34.000 bezoekers. Daarnaast genoten zo’n 11.000 schaatsers van heel wat winterpret en liepen 5.000 sportievelingen tijdens de Urban Trail.

De uitbreiding van de Kerstmarkt aan de Dijle naar drie weekends was ook een schot in de roos met zo’n 45.000 bezoekers. Uit het verleden bleek al eerder dat de weekends in Mechelen voltreffers zijn en daarom de uitbreiding naar een extra weekend.

Nieuwjaarsparty en spectaculair vuurwerk in Mechelen
Nieuwjaarsdrink op Grote Markt stad Mechelen 2019

Op maandag 31 december stond de Grote Markt overladen vol met zo’n 10.000 feestvierders om samen af te tellen naar 2019. Het Nieuwjaarsfeest kreeg op de laatste zondag van Mechelen houdt je Warm op zijn beurt een gezellige Grote Markt met 3.000 Mechelaars die samen met burgemeester Bart Somers op het nieuwe jaar klonken.

Ten slotte waren de alternatieve vervoersmogelijkheden naar het stadscentrum erg in trek. Zo konden bezoekers gebruik maken van een gratis water- en fietstaxi. Deze vervoerde samen zo’n 2.200 mensen van het stadscentrum naar de rand en het centraal station. Ook de desbetreffende Mechelse partners waren erg enthousiast om hier volgend jaar mee verder te gaan.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy en stad Mechelen

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.