Winterbar Mirage stadhuis Mechelen organisatoren

Winterbar Mirage nog groter, nog beter

0 Shares

Winterbar Mirage voor en door alle Mechelaars

Dit weekend start voor de 7de keer Winterbar Mirage in Mechelen. Het is een veelzijdige affiche, met maar liefst 30 evenementen, waar zowel jong als oud, welkom zijn. De organisatoren achter dit eindejaarsevenement houden het laagdrempelig, zodat iedereen ten volle de eindejaarsfeesten in Mechelen kan doorbrengen.

Ik wil echt dat elke Mechelaar binnenkomt. Zo zal er op dinsdag 18 december een moment zijn dat mensen die het wat moeilijker hebben zich gratis in de tent kunnen verwarmen en voor 5 € een stuk taart en koffie krijgen aangeboden” zegt Wim Voss als mede-organisator Winterbar Mirage. “Dit is eigenlijk ons verhaal, een veelzijdige bar, voor alle doelgroepen, en meer dan ooit gebracht door Mechelaars.”

Winterbar Mirage zag destijds het levenslicht als ‘het spiegelpaleis’. Dit jaar slaat de Mirage voor de 4de keer zijn tent op aan het binnenplein van het stadhuis. Wie Winterbar Mirage kent zal merken dat het het interieur anders is. Zo is de toog langer, het podium en buitenterras groter, twee ingangen en is de capaciteit verhoogd van 600 naar 700 dat kan uitgebreidt worden tot maximum 800 personen.

Het bekende standbeeld ‘Moeder en Kind’ kunnen de winter knus doorbrengen in de verwarmde tent. Met de ‘Warmste Kom’, het slotevent By Nora Tilley, gaat nu donderdag het gebeuren van start. 5 Mechelse chefs koken in kommen gemaakt door Pascale Naessens, die men kan kopen. De opbrengst is voor het goede doel. De ‘top dj’s Discobaar A Moeder’ gaan vrijdag vanaf 21.00 uur het feestprogramma inspelen. Later in de maand staat er nog een heuse ‘Kinderdisco’ en ‘Secret Sunday’ op het programma.

Veiling en exclusieve Mirage Gin

Een terugkomer maar een topper! is ‘De Nacht van de Leerkrachten’. Prettig detail is dat aan dit feest een veiling gekoppeld zal worden. Mirage heeft op ‘De Warmste Brunch’ tijdens de veiling ten voordele van vzw Sjarabang, één van de ‘vissen kunstwerken’ gekocht. Op het feest zullen de Mechelse scholen kunnen bieden op de ‘Vis’, waar de school met het hoogste bod deze daar kan plaatsen.

Winterbar Mirage stadhuis Mechelen organisatoren

Nog een nieuwkomer dit jaar is de ‘Winterbar Mirage Limited Edition 2018’, Finest Blueberry Gin, waar slechts 54 flessen exclusief voor Mirage zijn gebotteld. Deze gin kan genuttigd worden in de bar, waarvan 1 euro zal doorgestort worden voor het goede doel.

Bijna 100% Mechelse feestvreugde

Zo zal de band ‘Pardon Service’ zijn opwachting maken. ‘Radio Botanique’, de dj’s van o.a Parkpop, vieren hun 5 jarig bestaan, er is een Seniorennamiddag,… “We hebben daar dit jaar hard aan gewerkt om voor iedere doelgroep iets te organiseren. In dit concept brengen we nu meer variatie.” benadrukt de organisator. “Wij vinden het fantastisch om te doen. Zeker met de Mechelse touch erin. In de stad is er ongelooflijk veel talent, en daar doen we graag een beroep op”. In Vlaanderen is Mirage geen onbekende meer. Het tijdschrift Flair heeft onze Mechelse winterbar in de top vijf geplaatst als meest aantrekkelijke hotspot.

Het volledige programma van Winterbar Mirage kun je op de website ontdekken.

Winterbar Mirage is geopend tot en met 6 januari 2019, de dag dat de Mechelaars op de Grote Markt samenkomen op de Nieuwjaarsdrink georganiseerd door de stad Mechelen. Na de frietjes, de smoutebollen en tijdens de zondagshopping is het Bal Populaire en After-Drink in de Mirage Winterbar. Om 19.00 uur gaat de tent onherroepelijk dicht tot december 2019.

Winterbar Mirage is dagelijks geopend behalve Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.