Prijswinnaars Mini-Ondernemingen Mini-Markt-Dag Mechelen

Mini-Ondernemingen verkopen als zoete broodjes hun producten

0 Shares

17de Mini-Markt-Dag aan Mechels stadhuis

17 regionale Mini-ondernemingen hadden zaterdagmorgen voor de 17de editie hun eindwerken uitgestald in de gaanderij aan het stadhuis. Deze Mini-Markt-Dag werd voor de 17de keer in Mechelen georganiseerd door Vlajo/Voka die hiermee jongeren op weg helpt naar het ondernemerschap.

Prijswinnaars Mini-Ondernemingen Mini-Markt-Dag Mechelen

Hoe kan men dit initiatief beter organiseren dan tussen de tientallen marktkramers op de zaterdagmarkt. De zon, een frisse 9 graden, en heel wat enthousiaste voorbijgangers, maakten van deze Mini-Markt-Dag een succes.

De studenten hadden de handen vol om voorbijgangers te woord te staan. En ondernemen betekent ook verkopen, en dat deden ze voortreffelijk. Sommige verkoopstanden waren op korte tijd reeds uitverkocht, anderen deden er dan weer wat langer over, maar ik kan toch wel stellen dat iedereen goede zaken gedaan heeft.

Mini-onderneming Lunenoire team Ursulinen Mechelen
Foto Fatima Hussaini van Lunenoire team Ursulinen Mechelen

Studenten creëren aantrekkelijke verkoopstanden
Er was dan ook een mix aan bruikbare artikelen en producten te vinden. Zo verkochten leerlingen van Ursulinen Mechelen lampjes, of zoals zij het noemden ‘lelielampjes’, gemaakt van plastic lepeltjes. Ik heb gerecycleerde wijnflessen gezien, waar de studenten, waarschijnlijk met de donkere herfst- en winterdagen in het achterhoofd, sfeervolle lampen van gemaakt hadden.

Twee marktstanden toonden zich creatief met cactussen en granola’s waar proevertjes werden aangeboden. Een heerlijk geurende mini-onderneming had hun eindwerk gezet op de verkoop van lavendelproducten, andere gooiden hun toekomstprojecten op gerecycleerde kleding waar ze mooie bruikbare dingen van gemaakt hadden.

Mini-ondernemingen uit Mechelen, Puurs en Lier verkopen te Mechelen

4 mini-ondernemingen vallen in de prijzen

Chris Rits, Vlajo-coördinator Secundair onderwijs Mechelen en schepen Stefaan Deleus mochten kort na de middag in de Kolommenzaal van het stadhuis de prijzen uitreiken aan de beste mini-ondernemingen. Alle ondernemers werden door een jury beoordeeld op de best commerciële mix, aantrekkelijke verkoopstand en een sterk verkoopteam.

Mini-Onderneming Plantéra wint eerste prijs op 17de Mini-Markt-Dag te Mechelen

De eerste prijs werd binnengehaald door mini-onderneming Plantéra uit Puurs. 4 studenten uit 6 TSO Sjabi Puurs maakten eigenhandig tuinmeubels uit paletten. Decoratief hadden ze alles ingekleed met met plantjes gevulde uitgeholde boomstammen. Zij mochten van schepen Deleus een cheque van 120 € in ontvangst nemen geschonken door de dienst Lokale Economie stad Mechelen.

We vinden het belangrijk dat mensen sterk in hun schoenen staan, ondernemingszin en ondernemend zijn. Los van het feit dat ze na hun studies een eigen bedrijf gaan starten of niet, is het toch altijd wel belangrijk in een maatschappij.” aldus Stefaan Deleus (CD&V)

2de prijs voor Mini-Onderneming Caseiro op stadhuis Mechelen

Plantéra werd op de voet gevolgd door Caseiro, eveneens uit 6 TSO Sjabi Puurs. Zij sleepten de tweede prijs van 90 €, geschonken door regionale peterbedrijven, in de wacht met allerlei producten uit recup-vinyl. Derde in het rijtje werd JeansCycle waar 6 leerlingen  ASO Scheppersinstituut Mechelen uit gerecupereerde jeans tasjes, pennenzakken en portemonnees toverden. De vierde prijs werd verkozen niet door de jury, maar door de mini-ondernemers zelf. Zij kozen voor LaVendre, een onderneming van 6 TSO leerlingen uit SUI Lier. Zij mochten voor hun assortiment lavendelproducten een cheque van 60 € in ontvangst nemen geschonken door regionale peterbedrijven Arco Information, Astotex en UniBind.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.