Désiré Boucherystraat terug in de running

120 Shares

Désiré Boucherystraat op zijn Best

Sinds 1 augustus van dit jaar is er hard gewerkt aan de totale vernieuwing van de Désiré Boucherystraat. Vrijdag was het dan zover, geheel vernieuwd, oogt deze winkelstraat als nooit tevoren. Met de nieuwe bestrating is het nu één mooi geheel met de Botermarkt en de Bruul. Gedaan dus met de lastige kasseien, tijd om aangenaam te winkelen.

Désiré Boucherystraat officieel geopend

De heraanleg van de Désiré Boucherystraat kadert in het almaar verbeteren van Mechelen als aangename winkelstad. De vernieuwing van de Boucherystraat past helemaal in de aanpak van de as tussen de Grote Markt en het station die de komende jaren verder wordt uitgewerkt.
Dat zulke werkzaamheden hinder met zich meebrengen, is onvermijdelijk. Toch hebben we altijd ernaar gestreefd om de hinder te beperken voor de plaatselijke bewoners en handelaars. Ik ben trouwens zeer tevreden over her resultaat, en ben ervan overtuigd dat dit bij de handelaars een boost zal geven. We zien ook daar waar we straten vernieuwen, dat eignaars zelf initiatieven nemen om te verbeteren, wat een schoner kader geeft aan onze stad” zegt Chris Backx (schepen van Openbare Werken)

De handelaars en doorloop zone voor voetgangers is gedurende de werken telkens aan één zijde van de straat vrij gebleven. De stad heeft hiervoor steeds positief overleg gehad met de handelaars.De vernieuwing van de Désiré Boucherystraat, uitgevoerd door de firma Houwelyckx Wegenbouw NV, heeft aan de stad Mechelen om en bij de € 440.000 gekost.

Désiré Boucherystraat heropend als handelsstraat

Bij de opening waren heel wat genodigden aanwezig waaronder burgemeester Bart Somers. “De Désiré Boucherystraat is een drukke verbindingsweg waar dagelijks heel wat volk passeert. Er zijn in ons winkelgebied al heel wat mooie dingen gerealiseerd. Ook de aannemer in kwestie heeft in onze stad al andere mooie projecten gerealiseerd. De bestrating is aangelegd zoals mensen het willen in een winkelstraat, en voor de handelaars betekent dit ook een meerwaarde..

De acteurs van Studio Belle Epoque deelden rozen uit bij de genodigden en voorbijgangers, die de opening vierden met een hapje en een drankje.

Boucherystraat toont zich tijdens Warm Welkom Weekend

Dit weekend kan de Désiré Boucherystraat zich al ten volle tonen aan de Mechelaars tijdens het Warm Welkom Weekend. Ook hier zal nu ook animatie plaatsvinden met o.a Studio Belle Époque die aan de voorbijgangers rozen zullen uitdelen. Op koopzondag valt er ook heel wat te beleven waaronder een rijdende catwalk.

In organisatie door de overkoepelende handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken vzw” steekt het Warm Welkom Weekend in een nieuw kleedje. De initiatiefnemende aanpak van de handelaars zet een slagkrachtige middenstand met vereende krachten Mechelen als winkelstad nog meer op de kaart. De overkoepelende handelaarsvereniging toont aan dat we met z’n allen bouwen aan een gemeenschappelijk positief verhaal”, juicht schepen van Economie Katleen Den Roover (NV-A) toe.

T-Shirt #2800Love gedragen door alle handelaars 

Mechelen MeeMaken, de overkoepelende vereniging van handelaars in de binnenstad, heeft in het stadhuis van Mechelen een t-shirt #2800Love overhandigt aan burgemeester Bart Somers.

T-shirt 2800Love handelaars Mechelen

De handelaars zijn fier op hun stad en dat willen we vanaf nu op alle grote evenementen met deze t-shirt met inscriptie, ook gaan uitdragen naar onze cliënteel”, zegt Geert Milis van Mechelen MeeMaken.

“#2800Love wordt nu al veel gebruikt op facebook en met die link willen de handelaars zich nog meer één maken met de stad Mechelen. De handelsorganisatie gaat na het Warm Welkom Weekend, zo’n duizend t-shirts uitreiken aan alle handelaars en hun personeel.

Op ‘Black Friday’ op vrijdag 24 november verwennen handelaars hun shoppers met feestelijke kortingen. In Mechelen kan je die avond shoppen tot 20.00 uur, en valt er heel wat extra te beleven. “Die avond zullen we iedereen verwelkomen met onze #2800Love-shirt, maar ook tijdens de eindejaarsfeesten gaan we met onze t-shirt trots rondlopen en onze klanten bedienen”, zegt Geert Milis.

Tekst Verschueren Eddy / Foto Verschueren Eddy en Leo De Nijn

120 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.