Nieuwe etiketten voor Gouden Carolus flesjes van Brouwerij het Anker

Brouwerij Het Anker vernieuwt etiketten bierflesjes

129 Shares

Gouden Carolus krijgt nieuwe uitstraling

De Gouden Carolus bieren krijgen een nieuwe uitstraling. De inspiratie voor de vernieuwde etiketten werd gezocht bij de originele flesjes uit de jaren ’50. Gouden Carolus Classic dankt zijn naam aan de gouden munten van Keizer Karel V

Foto Brouwerij Het Anker stad Mechelen

Voor het ontwerp zelf werd met een frisse blik gekeken naar het unieke karakter van ieder bier. “De unieke aanpak voor deze vernieuwing typeert Het Anker als bedrijf.” zegt eigenaar Charles Leclef. “We combineren steeds de eerbied voor onze eeuwenlange traditie met een openheid voor innovatie.

Een terugblik …

Brouwerij Het Anker grijpt eind jaren ’50 terug naar de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had vroeger haar eigen stadsbier, voor de Mechelaars was dit “den Mechelschen Bruynen”.

Het is rond de eeuwwisseling dat het gamma Mechelse bieren uitbreidt. Het Anker brouwt op 24 februari 1999, geboortedag van Keizer Karel V, de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (Imperial Dark). Al snel verwerft ook Gouden Carolus Tripel een prominente plaats in het bierlandschap. Na 35 jaar zonder kerstbier wordt ook Gouden Carolus Christmas nieuw leven ingeblazen. De vroegere “Mechelschen Bruynen” vervoegt de reeks onder de naam Gouden Carolus Ambrio. Enkele jaren later volgen Gouden Carolus Hopsinjoor en Gouden Carolus Imperial Blond.

Biergamma Gouden Carolus krijgt uniek karakter

De nieuwe uitstraling komt er om te beantwoorden aan de hedendaagse behoeften. Zo wordt het bijvoorbeeld gemakkelijker om de bieren terug te vinden tussen het uitgebreide aanbod in de supermarkt, en ook voor horeca-uitbaters wordt het gemakkelijker om de bieren van elkaar te onderscheiden in een donkere zaak of voorraadkamer. Dat was nodig omdat het gamma van de Gouden Carolus bieren de afgelopen jaren verder is verruimd met Gouden Carolus UL.T.R.A. en Gouden Carolus Whisky Infused.

Nieuwe etiketten voor Gouden Carolus flesjes van Brouwerij het Anker
Gouden Carolus flesjes van Brouwerij Het Anker krijgen nieuwe uitstraling
Foto Brouwerij Het Anker

De nieuwe kleuren zijn speciaal geselecteerd om het unieke karakter van ieder bier in de kijker te zetten. Dat gaat van een warm en wijnachtig robijnrood voor Gouden Carolus Classic tot een verfrissend en karaktervol wit voor Gouden Carolus Tripel.

Aan de smaak verandert er niets.”, belooft Charles en besluit. “De kwaliteit blijft natuurlijk op de eerste plaats komen, zonder compromis.” Brouwerij Het Anker start meteen al met de gefaseerde introductie van de vernieuwde 33 cl flesjes. Vanaf deze zomer volgt ook de reeks 75 cl flessen.

Tekst en foto’s Brouwerij het Anker

129 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.