Qiyo ambassadeur olifanten herpes voor ZOO Planckendael

Strijd samen met olifant Qiyo tegen olifanten herpes

0 Shares

Qiyo als ambassadeur voor de strijd tegen olifanten herpes

Voorbije zaterdag zou het jonge olifantje Qiyo, 3 jaar zijn geworden in ZOO Planckendael. Haar dood mag niet voor niets geweest zijn en daarom roepen de verzorgers van Planckendael iedereen op om samen met hen de strijd aan te gaan met olifanten herpes. Qiyo is overleden aan het herpesvirus op 28 mei 2018.

Qiyo ambassadeur olifanten herpes voor ZOO Planckendael
Zowel in dierentuinen als in de natuur sterven, vooral jonge, olifanten aan dit virus. Er is tot op heden nog geen vaccin of afdoende medicatie tegen herpes ontwikkeld. Internationaal zet de Mechelse dierentuin samen met collega-dierentuinen en universiteiten al jaren de schouders onder onderzoek naar zo’n vaccin.

Ook in 2015 was het al een rampjaar voor Aziatische olifanten in Europese dierentuinen. In de Nederlandse ZOO Artis zijn toen negen jonge olifanten gestorven. Planckendael heeft ook al drie olifanten verloren waaronder Baby Q, het eerst geboren olifantje in onze Mechelse Zoo. Olifant Phyo Phyo is door nierfalen overleden, twee weken na de bevalling van Tun Kai.

We willen olifanten herpes de wereld uithelpen

Juist nu we Qiyo hebben verloren, zetten we die strijd extra gemotiveerd voort. Laat Qiyo ambassadeur zijn voor de strijd tegen olifantenherpes. Daarom hebben we een mooie foto van Qiyo en een sleutelhanger ontwikkeld die te koop zijn in onze shops in ZOO Planckendael” vertelt men in Planckendael waar men nog steeds diep onder de indruk is van de voorbije tegenslagen.

Met dit prachtige initiatief wil men de herinnering aan Qiyo levend houden en met uw steun, door een kleine bijdrage kan dit dit levensbelangrijke onderzoek verder doorgaan. Je kunt ook een bijdrage storten op het rekeningnummer dat speciaal voor dit onderzoek in het leven is geroepen: BE66 7350 1419 6643. Elke bijdrage telt, elke bijdrage helpt.

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

Dank aan ZOO Planckendael voor info, foto’s en video

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.