Koala baby Tin-Tookie Planckendael Mechelen

Planckendael baby koala laat snoetje zien

0 Shares

Op Valentijn laat baby koala zich zien aan bezoekers

Ook in dierenpark Planckendael is het duidelijk te merken dat Valentijn en de lente in aantocht is. Zes maanden lang vertoefde baby koala Tin-Tookie in de warme buidel van mama Alinga. Bezoekers die vandaag, 1 dag voor valentijn, het Mechelse dierenpark bezochten werden verrast door een lief pluizig koala snoetje.

Baby koala Tin-Tookie met mama Alinka
Foto ZOO Planckendael

Met een toch wel aangenaam zonnetje, was het opvallend druk in de dierentuin. Vandaag ben ik het hartveroverende schouwspel van mama en baby gaan aanschouwen. Dat valentijn er voor iets tussen zit weet ik niet, maar ook bij andere dieren konden we her en der een paringsdans spotten.

Koala verblijf terug in evenwicht

Maar goed, de aandacht gaat vandaag naar Tin-Tookie, de spruit van koala papa Maka en mama Alinga. Op 6 juni 2018 werd het kleine mannetje geboren. Koala Tin-Tookie heeft nog een zusje van een jaar en 5 maanden, Sassafras. Met deze geboorte is het aantal mannelijke en vrouwelijke dieren in het koala verblijf weer in evenwicht.

Koala’s zijn solitaire dieren en leven het liefst op hun ééntje, behalve dan wanneer het tijd is om te paren. Toch kunnen deze twee niet uit elkaars buurt blijven. Alinga en Maka vormen een bijzonder, ijzersterk liefdeskoppel en doen er dan ook absoluut alles aan om dicht bij elkaar te kunnen kruipen, ook al betekent dit dat ze uit hun boom moeten springen, met alle gevolgen van dien. Daar is kleine Tin-Tookie het resultaat van.’ vertelt men bij Planckendael

Koala Maka kwam vorige zomer in Planckendael wonen, en liet toen al merken dat hij interesse toonde in Alinga. Overdag zaten ze allebei rustig blaadjes te knabbelen, elk in hun eigen boom, maar ’s avonds bleken ze wel heel erg actief.

In het kader van het internationale kweekprogramma, is onder meer voor Planckendael zeer goed nieuws.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s ZOO Planckendael

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.