Lyssa Bosiers Dierenbescherming Mechelen op zoek naar adoptie baasjes

Adoptie baasjes gezocht bij Dierenbescherming Mechelen

5 Shares

Mechelse Dierenbescherming zit overvol

De Dierenbescherming in Mechelen zit overvol. Maar liefst 70 honden wachten op een nieuw adoptie baasje. Het zijn er nooit zoveel geweest en de vakantiepiek staat nog voor de deur zegt men bij het asiel.

Honden en poezen op zoek naar adoptie baasjes

Vorige zomer was er al een piek met 45 honden, maar nu weten we niet meer waar we ze allemaal moeten plaatsen. Donderdag had ik nog één kennel vrij, maar die is nu ook bezet door een inbeslagname.  Als de komende dagen nieuwe viervoeters binnen komen dan moet ik ze in de noodkennel zetten die voorbehouden is voor de politie. Alle zestig kennels zitten vol. Met onze 15 vakantiegasten erbij zitten we hier nu aan méér dan 80 honden. Dat is nog nooit gebeurd. Verder heeft Dierenwelzijn geïnvesteerd in extra inspecteurs, waardoor er méér controles worden uitgevoerd, en er ook méér dieren in beslag worden genomen. Dat zijn dan ook extra kennels die we kwijt zijn”, vertelt Lyssa Bosiers als honden verantwoordelijke bij de Mechelse Dierenbescherming..

Adoptie dringt zich op
Aan de Slachthuislaan hopen ze dat ze de komende dagen nog wat honden geplaatst krijgen, want de grote vakantiepiek staat pas binnen een week voor de deur. “We gaan niet anders kunnen dan een aantal asielhonden samen zetten. Niet evident maar het is een noodmiddel. We hebben het eerste weekend van juli een opendeurdag gehad.

Er hebben zich een vijftigtal mensen opgegeven voor een adoptie, maar de gesprekken met hen zijn volop aan de gang. Zoals je weet geven we hier niet zomaar een hond met iemand mee. Daar gaat een hele procedure aan vooraf. We willen dat mensen bewust kiezen voor een dier”, gaat Bosiers verder.

Turkse herder op zoek naar adoptie baasje in Dierenbescherming Mechelen

Dierenartsen moeten strenger toezien

Het beeld van de hond die vastgebonden wordt aan een boom omdat zijn baasje op vakantie naar Spanje vertrok, is volgens de verantwoordelijke nog niet voorbij. “Het gebeurt spijtig genoeg nog altijd. Mensen bellen ons dat hun hond weg moet. Als we zeggen dat er geen plaats is, ja dan valt het voor dat die inmiddels gedumpte hond dezelfde dag nog wordt binnengebracht via de politie. We hebben momenteel een wachtlijst voor honden die worden afgestaan. Het is dweilen met de hele grote kraan open. Je zou denken dat dit niet meer kan sinds de invoering van de chips. De honden krijgen een chip maar worden niet correct geregistreerd. De dierenartsen moeten hier veel strenger op toezien om dit probleem uit de wereld te helpen

Volgt u mijn YouTube-kanaal al ? Klik hier en abonneer u gratis

Lyssa Bosiers Dierenbescherming Mechelen op zoek naar adoptie baasjes

De overbevolking bij de viervoeters in de Dierenbescherming heeft ook wat te maken met de uitbreiding van het werkingsgebied. “We zijn ook een beetje het slachtoffer van onze goede reputatie. We hebben hier een hond zitten die zelfs door mensen uit Oost-Vlaanderen is binnen gebracht”, besluit Lyssa Bosiers. Niet enkel de hondenverblijven zitten overvol, ook zo’n 160 poezen wachten in het asiel op adoptie.

Meer info op de website van de dierenbescherming

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Foto’s Leo De Nijn

5 Shares

One comment

  1. hallo,
    ben op zoek naar een havanees of lhaspo apso.
    mag vanaf 2 jaar.
    kunnen jullie mij helpen aub?
    groetjes,nelly

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.