Eerste sneeuw van 2019 in Mechelen

Sneeuwploegen maken Mechelen ijs veilig

0 Shares

Eerste sneeuw van 2019 legt wit deken op Mechelen

Na de eerste sneeuw in het westen van het land was het rond de middag de beurt aan Mechelen. De uitvoerings- en coördinatie diensten waren al vroeg op pad om straten, pleinen en voet- en fietspaden veilig te maken voor de Mechelaars.

Sneeuwploegen maken stad Mechelen veiliger

Gelukkig bleef de sneeuw uit tijdens de ochtendspits. Wie met de auto de baan op moest ondervond dan ook weinig hinder. Ook wie naar school moest, en dan vooral voetgangers en fietsers, konden gelukkig veilig, zonder uitschuivers naar school.

Helden zorgen voor veiligheid van Mechelaars

Een team van om en bij 45 mensen draaide sinds 7 uur s morgens op volle toeren. Nog voor de eerste sneeuwvlokken ons bereikten werden 8 wagens met smalle sneeuwborstel en pekel ingezet. Met maar liefst 800 liter pekel, zorgden zij voor ijs- en sneeuwvrije fietspaden en pleinen.

Voor een veilig gemotoriseerd verkeer reden 4 vrachtwagens met strooizout rond in Mechelen en deelgemeenten. Deze strooiwagens zijn telkens bemand door 2 medewerkers. De strijd tegen sneeuw en ijzel wordt nog extra versterkt door wijkteams, waar zo’n 15 medewerkers buiten hun dagdagelijkse poetsbeurten, vandaag met strooikarren stoepen, bruggen, voet- en fietspaden in de woonwijken en schoolomgevingen, netjes en veilig houden. Rond 16.00 werden de goed draaiende sneeuwploegen versterkt door het WAP (weekend & avond) team bestaande uit 11 medewerkers..

Wagens met pekel maken voetpaden sneeuw- en ijsvrij

Het witte sneeuwtapijt levert uiteraard ook mooie plaatsjes op. Witte daken, kunstbeelden overgoten met een laagje sneeuw, …. Van zodra de schoolpoorten openden werd er duchtig met sneeuwballen geworpen en waar mogelijk (kleine) sneeuwmannen gerold. Het witte sneeuwtapijt levert uiteraard niet enkel

Kinderen spelen na schooltijd volop in de sneeuw
Mooi winterse taferelen op Haverwerf

40 a 45 helden gingen vandaag voluit voor de veiligheid van de Mechelaar. We konden deze ochtend beschikken over 150 ton strooizout en 24.000 liter pekel. Deze zoutoplossing is ideaal voor fietspaden omdat het dadelijk werkt en de fietser het niet eerst moet inrijden.” krijg ik te horen bij een tevreden Patrick Princen als Schepen bevoegd voor Openbare Werken

4 wagens rijden uit met strooizout in Mechelen

Dit geweldige team heeft vandaag winterkoude, sneeuw en ijzel getrotseerd. Dat ze hun werk goed gedaan hebben, is vooral op sociale media te lezen. Heel wat positieve reacties worden gedeeld, en geef toe, het is hun werk maar ze verdienen wel een dikke extra pluim en respect voor hun geleverde werk.

Uw reactie is welkom onderaan dit artikel en op facebook

Tekst en foto’s Verschueren Eddy en stad Mechelen

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.