Phil Kevin doet het op Balcazar te Mechelen

Komaan en doe het, Phil Kevin doet het …

0 Shares

Phil Kevin brengt het beste op Balcazar

Phil Kevin was dinsdag de ster op de laatste Balcazar voor de zomervakantie. Op deze gezellige dansnamiddag kwamen zo’n 200 dansfanaten de beentjes uitslaan. De zanger / entertainer kent door zijn 28 jaren ervaring de knepen in het showbizz vak. Op een mum van tijd had hij het publiek in het Cultuurcentrum helemaal mee.

Wellicht kent u deze sympathieke zanger nog uit het muziekprogramma ‘Tien om te Zien’ van VTM, waar hij toen te gast was met zijn single ‘Komaan en doe het’. In de foyer van het Cultuurcentrum had ik een exclusief gesprek met Kevin

‘Komaan en doe het’ het blijft populair tijdens uw optredens ?
Ja inderdaad” zegt hij “‘Komaan en doe het’ is vandaag nog steeds mijn kapstok, mijn handelsmerk. Ik sta er nog regelmatig van te kijken welke impact dit gehad heeft op mijn carrière, ik was toen 19 jaar. Als ik vandaag ga optreden in een tent of een zaal, en ik begin het nummer te zingen, dan nog na zoveel jaren kent iedereen het nog” vertelt de immer goedgezinde Phil Kevin (47) uit Sint-Truiden

“Nummers die iedereen kent, net zoals bij mijn collega’s Luc Steeno, Bart Kaëll, Willy Sommers, … zijn allemaal dezelfde dingen toegedaan dat wij hits hebben uit die tijd, die wij vandaag nog moeten zingen en meegezongen worden. Ik ben daar één van de gelukkige mensen van die dat heeft. Het is jammer dat veel zangers dat niet hebben, de gouden tijd niet hebben meegemaakt”

Is er nog een markt voor Vlaamse muziek ?

Ja natuurlijk. Maar door toedoen van verschillende redenen kunnen artiesten geen hit meer maken zoals dat destijds wel kon. Er is nog steeds een Vlaamse markt, alleen zijn we hem in stukjes gaan kappen. Toen had je het massale, Tien om te Zien, iedereen keek daar naar, dat was prime-time op tv. Nu hebben we Ment-Tv waar we als artiesten ongelooflijk gelukkig mee zijn. We hebben terug een plaats waar we met ons product terecht kunnen. Wat is er nog ? We blijven in de kou staan ! en dat is betreurenswaardig. Heel veel mensen zijn nog Vlaams-mind, kijk maar naar de Schlagerfestivals

Ik ben gelukkig destijds zeer goed begeleid geweest door Micha Marah en Guy Beyers, het Benelux kantoor waar ik mee samenwerkte. Ik heb echt heel veel geleerd van Micha. Ik heb ook altijd het geluk gehad om als enig kind fantastische ouders te hebben, die me ten allen tijde volledig ondersteund hebben. Bij de start van mijn carrière veranderde op een paar weken tijd mijn leven, toen kon ik alles steun best gebruiken.”.

Phil Kevin gaat internationaal op Tenerife en Caraïben ?

Eigenlijk is dat allemaal begonnen als een weddenschap. Van opleiding ben ik balletdanser. Ik heb balletschool gedaan in Antwerpen. 25 jaar geleden ben ik begonnen met mijn balletschool ‘Studios Phil Kevin, die vandaag nog steeds bestaat. Zelf geef ik gezien mijn leeftijd geen les meer
Met de komst van de dansschool heeft hij veel buitenlandse reizen gemaakt. De Dominicaanse Republiek en Caraïben was de place-to-be waar in hotels danslessen werden gegeven. En dan plots ben ik in Tenerife geraakt, en beginnen zingen.

Het is op Tenerife dat Peter mij voor de eerste keer ontmoet heeft. Op dit prachtige Canarische eiland werk ik veel met publiek zoals vandaag op Balcazar. Ik ken Tenerife als sinds de gloriejaren van Ten-Bel, waar ik regelmatig ging optreden. Ook op Tenerife willen mensen fun, muziek en dans, en vooral een artiest zonder capsones” zegt Kevin heel eerlijk.

De optredens van Kevin vinden voor voor 80% plaats in Vlaanderen. In 2014 en 2015 was dit net omgekeerd, want dan vertoefde hij merendeels op Tenerife. “Ik doe nu nog een beetje Tenerife, tot spijt van veel mensen daar. Het is allemaal afwisselend, ik doe nu weer Vlaanderen en de Caraïben.

Samen met zijn gezin geniet Kevin van zijn leven maar “Het zand wordt niet witter dan wit, en de zee wordt niet blauwer dan blauw” krijg ik nog mee als uitspraak waarmee hij aantoont dat je geluk zelf creëert..

Breng jij heden nog nieuwe nummers uit ?

“Ik noem het nog steeds platen, maar ja ik maak absoluut nog volop nieuwe nummers. Mijn recente ‘Quando Quando Quando’, is een zomernummer. Het is een up-tempo nummer, bekend van de superhit van Engelbert Humperdinck”. Kevin kruipt op 10 juli terug in de studio voor een nieuwe derde single dit jaar, … verder houdt hij de lippen stijf.

Phil Kevin doet he op Balcazar te Mechelen

Vlaanderen omarmd u, als jij Vlaanderen omarmd” is een mooie uitspraak waarmee Kevin ons gesprek beëindigd, en richting kleedkamer stapt om er letterlijk en figuurlijk in te vliegen.

Nummers die iedereen uit volle borst meezong passeerden de revue. Vlaamse of Duitse schlagers, swingende nummers, …. Kevin heeft het allemaal in zijn repertoire. Dat er iets leeft in de Vlaamse muziekwereld, merk ik ook hier vandaag op Balcazar. Verschillende mensen kwamen de chanteur vragen of hij zeker ‘Quando Quando Quando’ zou zingen Een ambiancemaker als Kevin, luistert naar zijn fans. Het showbeest doet met zijn latin zomerversie, heupen en poepjes van de dansers wiegen en zwieren, het leek wel een fitnessles..

Cultuurcentrum Sociaal Huis Radio Opsinjoor en Phil Kevin

Het hoogtepunt was een medley met onder andere Huilen is voor jou te laat (Corry en De Rekels), Geen wonder dat ik ween (Paul Severs), Rode rozen, rode lippen, rode wijn,, Als de nacht verdwijnt (Jan Smit)…

Groepsdansen als The Huckle Buck, In Zaïre, maar ook Barry White en andere bekende disco en motown hits galmen door het Cultuurcentrum.

Iedereen genoot van deze Balcazar met Phil Kevin. Tussen taart en koffie werd er vooral veel gedanst.

Phil heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om Peter Sweeck de man achter Radio Opsinjoor even in de bloemetjes te zetten met een applaus.

Ik wil jou’ een cover van de superhit ‘Get Down’ van Gilbert O’Sullivan, doet het vandaag nog steeds enorm goed. Het succes van zijn nieuwe singles, heb ik te danken aan Ment-Tv en Vrije Radio’s” besluit Kevin.

Balcazar is verliefd op Phil Kevin

Tijdens deze Balcazar heb ik een ongelooflijk artiest uit ons Vlaamse landje leren kennen. Kevin heeft een serieuze bagage opgebouwd, als je weet dat hij in zijn gouden jaren een driehonderdtal optredens jaarlijks verzorgde. Hij is ongelooflijk blij dat hij artiest mag zijn, dat hij kan leven van dat wat hij graag doet, en dat siert hem. Dat het hem goed gaat, natuurlijk. Kevin vertrekt binnenkort voor een tournee van zes weken. Een week in Miami (United States) en vijf weken cruisen door de Caraïben..

Balcazar is niet meer de dansnamiddag van weleer. Neen, vandaag is Balcazar niet enkel weggelegd voor senioren,  maar voor iedere leeftijd tussen 45 en …..  Ben jij er nog niet geweest ? Kom dan zeker langs, vanaf september zijn we er weer.

Balcazar is mogelijk dankzij een sterke samenwerking tussen het Sociaal Huis Mechelen en Radio Opsinjoor.

Bekijk de volledige fotoreportage / Website Phil Kevin

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.