Balcazar met Herman en Denise in Cultuurcentrum stad Mechelen

Herman & Denise in topvorm op Balcazar

100 Shares

Swingende Balcazar met Herman & Denise

Donderdag was het naar traditie afspraak op de maandelijkse dansnamiddag Balcazar. Ondanks het minder goede weer zakten zo’n 250 dansliefhebbers af naar het Cultuurcentrum. Het muzikale duo Herman en Denise zijn met de jaren vaste gasten op Balcazar.

Balcazar met Herman en Denise in Cultuurcentrum stad Mechelen
Dansnamiddag Balcazar in Cultuurcentrum stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Tot zondag is het Week van de Zorg, waar vooral heel wat aandacht gaat naar onze senioren. Het hoofdthema in Mechelen is ‘dementie’, een veel voorkomende ziekte bij ouderen. Toch is zorg voor ouderen nog veel meer. Ook ontspannen en socialiseren is belangrijk.

Een dansnamiddag als Balcazar, georganiseerd door Stad Mechelen i.s.m Radio Opsinjoor, is dan ook niet onbelangrijk. Heel wat ouderen verliezen het contact met de buitenwereld, waardoor ze nauwelijks voeling hebben met andere mensen. Ze belanden in eenzaamheid, en krijgen het gevoel alleen op de wereld te zijn, alleen met hun verdriet. Een initiatief als Balcazar geeft deze ouderen de kans om samen met anderen, een gezellige namiddag te beleven.

Muzikaal koppel laat jong en oud swingen

Muzikaal duo Herman & Denise op dansnamiddag Balcazar te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Iedere maand, uitgezonderd de zomermaanden juli en augustus, voorzien de organisatoren een live artiest of band. Deze week waren dit Herman en Denise. Supervriendelijke mensen uit de Kempen, graag geziene gasten in Mechelen. Ze toeren samen als man en vrouw al tien jaar door Vlaanderen. Niet alleen bij Balcazar treden ze op, maar ook in dienstencentra in onze stad, zijn ze regelmatig te horen. “Ik ben al van mijn vijftiende muziek aan het spelen” zegt Herman (56) “Ik ben er ingerold, en er nooit meer uitgeraakt. En nu met mijn vrouwtje is het samen uit, samen thuis”. Denise, zangeres met fluwelen stem voegt er aan toe “En we gaan er nog tien jaar bij doen” (lacht). (Meer binnenkort hier op een video impressie)

In hun genre zijn ze echt wel de allerbesten. Ze beschikken over een pak muzikale kennis, waarmee ze een publiek uit alle leeftijden aankunnen.

Gemiddeld komen ze twee keer jaarlijks naar Balcazar. Het publiek draagt hen op handen, en kijkt er steeds naar uit om op de muziek van Herman & Denise amusement te beleven. Meer info op hun facebook pagina.

Kempens duo Herman & Denise op Balcazar stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het was alweer een swingende namiddag op Balcazar. Wie ook maandelijks een namiddag plezier wil maken, ongeacht de leeftijd, is altijd welkom.

De toegangsprijs bedraagt 6 euro, daar krijg je drie live muziek, een stuk verse taart en koffie voor in de plaats. De juiste data, (meestal de eerste donderdag van de maand) worden via radiospots medegedeeld op Radio Opsinjoor 106.6 en online, maar ook op de activiteitenkalender van Mechelen op zijn Best en Uit in Mechelen. (Foto reportage hier te bekijken)

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

100 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.